A fiam nem tud és nem is akar tanulni, hogyan változtassak rajta?
Velemenyem szerint az nem igazan szamit h alsoban milyenek a jegyei v a teljesitmenye, mert az nagyon konnyu. Ha intelligens a fiad akkor miert romlanak a jegyei? En is ugyanigy nem tanultam felsoben es tiszta kituno voltam. Ha tenyleg jo esze van akkor kerdezd meg a tanarokat h miert adnak neki rossz jegyet, lehet h egyszeruen csak pikkelnek ra.
Jegyzetelni tenyleg meg kene tanitani mert azzal megelozod h magolos tipus legyen. En szemely szerint a hallas utanit tanitanam rogton mert gimibe ugyis az lesz a leghasznosabb. Ha pl felolvasod neki a konyvet akkor mondd meg h mikozbe hallgat teged, kozbe irjon rovid vazlatpontokat. Ez majd elohozza azt a fajta logikus es lenyegretoro gondolkodasmodot ami szerintem sokkal tobbet er mintha orakig tanulna. En ezzel a modszerrel ki tudom kerulni a magolas nagyreszet es igy amit tanulok az megmarad (nem viccelek, emlekszem az evekkel ezelotti anyagra is, vagy akar a versre is amit megtanultam). Ezenkivul a jegyzeteles megtanitasa azert is jo mert szerintem fotografikus a memoriaja es a nyilak meg a gondolatjelek talan helyrerakhatjak a fejeben a dolgok sorrendjet.
na akkor nem az olcasással van a gondja
"12 éves, és nem tudja, hogy kell az adott szövegből megkeresni a lényeget stb."
hát igen, de ezt magának kell megtanulnia, azt mondhatod, hogy huzigáld alá a fontosakat ceruzával, a lényeget húzd ki sárga szövegkiemelővel, és utána már csak azt olcasd el újra, aztán amikor azt látja, hogy mindent aláhúzott, és újra kell olvasni mindent, akkor ő maga is tudni fogja, hogy ez így nem az igazi, és szelektálni fog.
nekem legelábbis ez a technika bevált
Ohh, jó napot!
Ugyan ezzel a problémával küzdök. :) 14 éves vagyok, és lelki problémákkal küzdöm. Egész alsóban kitűnő tanuló voltam, még ötödikben is 4,9 volt az átlagom (Hiába, az a fránya tesi) Hatodiktól kezdtek romlani a jegyeim, hatodik évvégén már csak 4-es átlagom volt, most hetedik félévkor meg 3,56, és matematikából közel álltam a bukáshoz.
Most viszont elkezdtem javitani tanulmányi eredményeimen, és egész jól állok, szivesen beszélgetem a fiával, ha gondolja. Irjon privátban, és küldök valami elérhetőséget, csak jobban megfogadja, ha egy nagyjából vele egy korú beszél vele. Bármennyire is szeretjük a szüleinket, a kortársainktól mégis jobban megfogadjunk a tanácsokat. Ilyen ez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!