Kamasz gyerekeid mennyire aktívak a háztartásban, mennyit segítenek neked? (Kamaszok válasza is érdekel)
No.
Én egész sok dologra alkalmazható vagyok, és fejlődök azon téren, hogy kezdem észrevenni, mit kell csinálni.:D
Általában a következő dolgokat végzem naponta/kétnaponta/hetente:
~Felsöprés.
~Állatok etetése(nem, ez nem aranyhalakat jelent).
~Mosogatógép kirakása.(Berakni utálom, így azt anyám csinálja.)
~A nyolcvanezer szobanövény meglocsolása.
~Ágynemű áthúzása.
~Porszívózás, lépcső portalanítása.
~Teregetés-leszedés-hajtogatás-elrakás.
~Általános rendfenntartás. :D (Hihetetlen, mennyire rendetlen tud lenni néha a családom...:))
~Cigarettatöltés anyámnak.
Főzéssel úgy vagyok, hogy részmunkálatokat csinálok. Pl. bepanírozom a húst, de anyám süti. Meghámozom a krumplit, de ő szabdalja össze. Viszont egyre többféle süteményt tudok megsütni, és nyilván a tea/tojás/virsli/melegszendvics is megy.
Nekem ez az egész házimunka úgy jött, hogy születésemtől velünk lakott a nagymamám. Így volt két nő egy átlagos méretű házat takarítani, úgyhogy tizenkét éves koromig körülbelül semmit sem kellett csinálnom. Aztán meghalt nagymamám, és az összes ilyen apróság rám maradt. Eleinte kényszerűségből csináltam, most már kezdem élvezni is.
Bocsi, ha kicsit (nagyon) részletekbe menő volt a válaszom. :)
14/L.
Ügyes vagy, és tetszik a stílusod is:-)
Köszi a beszámolót!
Akkor én is írnék egy kisebb szösszenetet. :D
Szóval én egyedül élek édesanyámmal
-kerti munkák
-saját szoba takarítás
-mosogatás
-esetlegesen teregetés ha olyan
-festés illetve minden olyan munka ami fárasztó
-meg ha valamire megkér akkor természetesen azt.
Remélem hasznos lett :D
18/F
Szia!
Én elég sokat segítek itthon, mert anyu mindig későn ér haza. Hét közben inkább csak ilyen hogy mosogatógép ki/bepakolás, de hétvégén kb minden. Porszívózás felmosás portörlés fürdőszoba, növények, többé-kevésbé besegítek az állatoknál is (sokan vannak így nem 5 perces meló)meg persze a saját szobám. Gyakorlatilag minden. Ja és a főzés. Inkább nyáron meg hosszú szünetekben, mert év közben sokat tanulok. Egyébként anyu csak a mosogatót kéri, meg a saját cuccaimat, főzni meg imádok azt nem kell kérni. 15/L
Eddig azt hittem, lusta vagyok, de megnyugodtam, szerintem nem is vagyok az:
-10/11/12 éves koromban porszívózás otthon, porszívózás és felmosás a nagyszüleimnél, kerti munkákban segítkezés
-13 éves koromtól: felmosás, porszívózás az egész házban, saját szoba teljes takarítása, saját ruhák összehajtogatása
alkalmanként teregetés+ ruhaleszedés, mosogatógép-be- és kikapcsolás, ablakmosás, tükör letörlése, konyhai hosszadalmas, de egyszerű feladatok: krumpli/alma/gomba/ami akad pucolása, panírozás, krumplisaláta készítése, krémek keverése, alapanyagok kimérése. Befőzés+ magozás/ hámozás (volt olyan, hogy 20 kg gyümölcsből, persze nem egyedül)
Egyedül főzni ritkán szoktam, de sokszor volt olyan, hogy anyum megért, keverjek valamit egy kicsit, aztán kész lett a hús/zöldség mire visszajött.
Ha egyedül vagyok otthon feltalálom magam, recept alapján el tudom készíteni a nem túl bonyolult ételeket.
Ügyesek vagytok! Azt külön jó volt olvasni, hogy aki sokat segít, örömmel teszi, és nem teherként éli meg. Még a fiúk is:-)
Akit pedig egyelőre nem hagynak kibontakozni, szívesen tanulna.
Mennek a zöld pacsik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!