Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz gyerekeid mennyire...

Kamasz gyerekeid mennyire aktívak a háztartásban, mennyit segítenek neked? (Kamaszok válasza is érdekel)

Figyelt kérdés
Miben segítenek? Főzéstanulással hogy állnak? Önszántukból csinálják, vagy muszáj nekik?
2015. jan. 26. 08:55
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 15 éves lány vagyok. Nekem a szobámat kell rendben tartanom, de igazából úgy, ahogyan szeretném és nem kell makulátlan tisztaságnak lennie, az a lényeg, hogy ne legyen disznóól. Iskola alatt általában össze-vissza vannak a sulis cuccaim mert kevesebb időm is van, fáradtabb is vagyok illetve így nem kell keresgélnem a könyveimet, füzeteimet. Nekem ennyi dolgom van, illetve az állatokat szoktam még megetetni, takarítani de az igazából változó, hogy éppen ki csinálja meg a családban. Nem vagyunk túl rendmániásak, sőt inkább szétszórtak és kupisak, de így legalább ebből nincsenek problémáink. Anyám is haza hozza a munkáját és tulajdonképpen az egész konyhát beteríti vele, ha nekiáll dolgozni. Jelenleg pedig épp munkálatok folynak a házban, minden tiszta por meg festék és most sokkal többet lehetne takarítani, de igazából teljesen felesleges mert 3 perc múlva úgyis piszkos lesz minden. Más dolgom igazából nincsen. Más dolgom nincsen és nem is szoktam más házimunkát csinálni. Le lehet pontozni, lehet szidni stb., de nem zavar, már megszoktam.:) Legfőképp anyukám végzi el ezeket a feladatokat és nem, nem szakad bele. Nálunk egyszerűen csak ez a szokás. Főzni, boltba járni például nagyon szeret, szóval azt szívesen csinálja és igazából a többi házimunkát sem úgy kell elképzelni, hogy ott áll a mosogató előtt és tizesével cipeljük neki a tányérokat, közben a másik kezével meg vasalja a ruháinkat és ez megy 0-24-ben mert ez nagyon távol áll a valóságtól. Még, ha bármelyikünk meg is próbál neki segíteni, akkor csak elküldi mert nincs szüksége segítségre vagy pedig az agyunkra megy azzal, hogy "ő mindent jobban tud", még a csillogó poharakat is elmossa utánad kétszer mert "csak ő tudja".Én nem úgy lettem nevelve, hogy részt kell vennem a házimunkában és igazándiból nem is hiányzik, találok magamnak olyan elfoglaltságot, ami jobban tetszik. Főzni nem tudok, mármint nem nagy dolog kifőzni egy tésztát és nyilván meg tudnám csinálni, de még sosem csináltam. Igazából pár dolgot szívesen kipróbálnék vagy sütnék sütit, de anyukám nem tud megtanítani a fent említett problémák miatt és mindig csak veszekedés lesz belőle, egyedül pedig nem állhatok neki. Én ezt nem tartom bajnak, 15 éves vagyok, itthon lakom a szüleimmel, akik gondoskodnak rólam és ez még pár évig így is lesz. A házimunkával is így vagyok, sosem vasaltam vagy sosem mosogattam még például. Viszont úgy gondolom, hogy ezekhez nem kell nagy szakértelem és még bőven van időm megtanulni, kipróbálni ezeket és, ha majd rá leszek szorulva, ha majd magamról kell gondoskodnom akkor is ráérek majd ezekkel a dolgokkal foglalkozni.
2015. jan. 26. 16:54
 12/30 A kérdező kommentje:

Téged sem pontoztalak le, ment a zöld kéz:-)

Köszönöm, hogy leírtad, hogy megy nálatok!

2015. jan. 26. 17:05
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Én azokat a munkákat végzem el, amiket szeretek. Pl felsöpörni, felmosni, ablakot pucolni, meg úgy alapvetően rendet rakni, felporszívózni. De például mosogatni meg port törölgetni utálok, szerencsére csak ritkán kell megcsinálnom.

A szobámban persze én törölgetek, meg tartok rendet, igaz időnként itt is eluralkodik a káosz, de sokáig nem tudok rendetlenségben élni, maximum 1-2 nap amikor tényleg semmire sincs időm például suli miatt.

Sütni, főzni imádok, de főleg sütni. Szombaton viszont például én csináltam az ebédet, mert anyukám dolgozott és péntek délután nem volt ideje rá. Nem azt mondom hogy egy bonyolult dolgot csináltam, de nem jelentett gondot nekem és finom is lett. Viszont süteményt készíteni az egyik hobbim, igaz nem túl gyakran sütök, mert még elhíznánk. :)

2015. jan. 26. 17:27
 14/30 A kérdező kommentje:
Hány éves vagy, 13-as?
2015. jan. 26. 17:51
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Saját szobámat hetente kiporszívózom,elpakolom a leszedett ruhákat(szüleimét is,ha tudom,hogy hova valóak),hetente felsöprök,felmosok,ki-be pakolom a mosogatógépet,kiteregetek.Főzésben nem nagyon szoktam segíteni,anyukámat inkább hátráltatja,ha sokan vagyunk a konyhában:DD Viszont tegnap sörkiflit sütöttünk az ikertesómmal.Nekem szerintem szerencsém van,mert az egy főre jutó feladatokat ketten oldjuk meg.:)Pl.:Én felsöprök,Ő felmos.Van amit szívesebben csinálunk,van amihez egy kis nógatás kell.

16 éves lányok:)

2015. jan. 26. 18:06
 16/30 anonim ***** válasza:

Semmit nem kell csinálnom, és nem is csinálok semmit, ha megkérnek akkor azt megcsinálom. Meg a családi vállalkozásba szoktam segíteni.

Főzni nem tudok, takarítani nem szeretek :D

17l

2015. jan. 27. 10:51
 17/30 anonim ***** válasza:

1-eske, de mivel a PÁROD kamaszlánya, így semmi közöd hozzá.

Kérdező:

13 éves koromtól hetente takarítás (emelet egyedül, földszint apával ketten), mosás, vacsi készítés közösen (imádtam), mosogatás (ezt nem :D ).

Aztán mamának segítettem, amiben tudtam (felmosás, porszívózás, ha főz-süt is átmentem, közben beszélgettünk, meg kisebb dolgokat átadta.

Meg befőzés, lecsókészítés, szüretelés, stb. ott voltam, és csináltam, amit tudok.

25L

2015. jan. 27. 21:37
 18/30 anonim ***** válasza:

18 éves vagyok, főiskolás, csak a saját szobámat kell rendben tartanom, hiába szeretnék pl mosogatni, nem engedik. Egyszer felmostam az erkélyt, akkor is kaptam mamámtól a lenéző szavakat, hogy pont nekem kell felmosni...mintha valami nagy szaktudást igényelne a felmosás:"DDD Főzni nem tudok, de nem is kell, még anyum se szokott főzni, mivel a mamámmal lakunk es ő főz. A pelenkázás, fürdetés meg nem aktuális, mivel egyke vagyok :D

18L

2015. jan. 28. 15:11
 19/30 anonim válasza:
Nem szoktam segíteni a házimunkában, kivétel persze a saját szobám rendben tartása. Ezt anyukám gyakran szóvá is teszi ha mérges rám, és én is rosszul érzem magam miatta. A mentségem, hogy napi 3-4 órákat végigtanulok, vizsgákra készülök, és kitűnő átlagot hozok, osztályelső vagyok. Sőt, mindig megkérdezem, hogy tudok-e segíteni, de anyu azt mondja hagyjam csak. Főzni nem tudok, de ezt leszámítva viszont bármit képes vagyok megcsinálni. Nyaranta már besegítek, például a (nem is olyan kicsi) teraszt én takarítom. Illetve nyáron két hétig közmunkáztam egy oviban, és másik 7 lánnyal együtt mi takarítottuk az egészet. Szóval nem esik le az aranygyűrű az ujjamról. :) 15/L
2015. jan. 29. 13:37
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
2015. jan. 29. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!