Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról, amikor 12-13 éves kislányok sminkelős videókat tesznek fel a netre?

2015. jan. 18. 19:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az, hogy 12 évesen játszik anyu sminkjeivel meg táncol a tükör előtt a szobájában stb. még nem baj, de szerintem ezt nem kéne feltölteni a netre. Mármint szülői szemmel biztosan nagyon aranyos meg vicces, hogy a kislányuk nőciset játszik meg sminkelni tanít, de ha nekem lenne lányom biztosan nem engedném neki, hogy feltöltsön egy ilyen videót. Elcsépelt meg közhelyes, de veszélyes lehet, ki tudja kik írnak neki meg letöltik, megosszák a videót és most nem néztem meg, de gondolom kapott jó pár negatív kommentet is, most egy ennyi idős gyereknek... Én ha szülő lennék ennek sem örülnék, hogy idegen emberek véleményezik meg kirakják ide-oda a lányom videóját. 12 éves, persze, hogy nem minőségi a videó, meg nem tud szépen beszélni, pláne nem sminkelni és ezek nyilván szempontok, de szerintem egy ilyen videónál nem is ezek a fő problémák, hanem egyáltalán, hogy ez fent van a neten. Pár év múlva majd, mikor már szégyelli és próbálná eltüntetni meg letagadni majd ő is rájön, hogy ez nem volt jó ötlet, de mivel még gyerek és ő ezt az egész sminkelős dolgot is komolyan veszi meg minden, ő nem érti, hogy ebben mi a rossz, éppen ezért a szülő dolga lenne, hogy ezt ne engedje meg a gyerekének.
2015. jan. 19. 17:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan érzés, mintha a 12 éves unokahúgomat látnám. Ő évek óta táncol, a fellépéseire már szokott szolidabban sminkelni, szeret otthon is elszórakozni ilyesmivel, olykor megkér, hogy sminkeljem ki.

Ez mind szép és jó, de míg a fellépések is egy estére szólnak ritkán, az utcára nem léphet ki így. Az iskolában még a körmök kifestését is tiltják.

Az, hogy az internetre ilyen videókat tölt fel, bizonyára jelentheti azt, hogy "nagy lány" akar lenni, utánozni idősebbeket. Ugyanakkor, míg egy 17-18 éves már REMÉLHETŐLEG tisztában van a videózás esetleges következményeivel, veszélyeivel, egy ilyen kislányban fel sem merül akár a szabályzat elolvasása sem.

Sajnos, a mai világban nagyon sokan visszaélhetnek ezzel. Épp úgy elítélem, ha a 13-14 évesek nagyon felnőttesen öltöznek, sminkelnek, és így nyilvánosan is megjelennek, mert valószínűleg nincsenek tisztában vele, hogy férfiszemmel akár megkülönböztethetetlenek a 20 évesektől. Egyik-másik kiskamasz külsőleg elég érett, belül még nagyon is gyerek. És sajnos vannak aberrált emberek, akik ezzel visszaélnek!

Az internet csak még kiszolgáltatottabbá tesz ilyen szempontból. Olykor azt is kétszer meg kell gondolnod, hogy fel mered-e vállalni az arcod videón, webkamerán. Ki tudja, mire használják fel egyesek ezeket a videókat. Ez a gyerek még naiv, könnyen megtalálhatják élőben is olyan illetők, akiket az ellenségemnek se kívánnék.

Hol vannak a szülei? Ha tudnak róla, szégyen, hogy ezt megengedik. Osztálytársaknak, barátoknak eszükbe sem jutna talán, hogy szóljanak a szüleinek, de egy idősebb rokon helyében mindent megtennék, hogy ezt levetessem.

Másrészről, a videó minősége, a smink is szintén borzasztó. Én ebben csak a hátrányokat látom, előnyt nem.

2015. jan. 20. 14:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem azzal van a baj, hogy ilyenek csinálnak. Én is járkáltam anyukám magassarkú cipőjében és kirózsosztam a számat is. De ezt nem videóztam fel és raktam fel az internetre. Mert nem azért csináltam ezeket hogy mások megdicsérjenek, minél több lájkot kapjak. Mert szerintem ők önbizalomhiányosok, azért örülnek neki ha népszerűek lesznek legalább a netem.

20 éves vagyok, de az is biztos hogy ha sminkes videót akarok megnézni a neten, biztos nem kislányokét fogom.

Szerintem pár év múlva szégyelni fogja magát.

2015. jan. 23. 18:58
 14/14 anonim válasza:
slut
2015. jan. 27. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!