Egy 18-19 éves, , tini, , életébe mennyire szólhat bele az anyukája?
Azt lenne a fontos tudni, hogy milyen dolgok miatt kiabál veled, meg mitől tilt el. Most csak egy egyszerű példának okáért eltilt tőle, hogy az összes pénzed ruhára költsd, akkor ez érthető, mivel még valamilyen szinten ő tart el. Vagy csak szimplán szeretné, ha magad is meg tudnál élni később.
Ha viszont hülyeségek miatt veszekedtek, akkor próbálj meg elköltözni, jogod van hozzá.
19L vagyok, Nekem nem szólnak bele csak ritkán hogy mit csinálok. De tudom a határokat és mostmár úgy érzem egyre jobban bíznak bennem.
Szivesen segítek ha van kedved írj privátot!
18 éves vagy?!, akkor Üdvözlünk a Felnőttek közt, DE!
- ha elmentél, elköltöztél MÁR otthonról, akkor szenzitíven rávezetheted szüleidet, hogy önállóan döntenél már.
- ha 18 éves elmúltál, de továbbra is a szüleid szárnyai alatt élsz/ a segged a családi házban mereszted akkor 100%-osan beleszólhatnak a szüleid mindenbe!!
A szüleid felneveltek, de nem hinném,hogy az az álmuk, hogy a nagykorú gyerekeik kívánságait lessék ..
Ha már felnőttél tessék felnőttesen viselkedni és kezd el élni a SAJÁT ÉLETED KÜLÖN A CSALÁDTÓL!!
És még ez a gagyi "dél előtt még kislány vagyok, meg kisfiú" meg nem tudom, nem értem, nem akarom DE "dél után meg este" már cigaretta, buli meg mennem kell, mert kilométerhiányos vagyok meg alkohol meg már sex a köbön nem megy!! ;DDD Nem megy ez a kislány/kisfiú vagyok és "haggyááá" meg passzív aggresszív és "majd én megmutatom" és "ne ugassá". Fogd meg a kis cuccodat, húzz el otthonról és ÉLJ! (.. tuti nem fognak se beleszólni semmibe se egyéb másba .. megteheted, mert ugye te már felnőtt vagy! ;D )
Átérzem a helyzeted, mert átéltem. Hosszan tudnék mesélni mi és hogy, ráadásul mi 3-an vagyunk testvérek. Már az is tisztán látszik, hogy máshogy nevelnek egy lányt és máshogyan egy fiút (elejétől a végéig). Annyit tudok mondani, hogy Neked és Anyukádnak ill. Szüleidnek is egyaránt igazuk van.
Te mindig a szüleid gyermeke maradsz, amíg világ a világ. Már tudom, hogy a gondos szülő megtanítja, rávezeti gyermekeit, hogy legyen erejük, hitük stb a problémákkal, felmerülő aktuális helyzetekkel megküzdeni és megoldani azokat. A lényeg, hogy a szülő ne megóvja az élettől az eddig mondhatni a családi házban, a család szárnyai alatt pl.: a 30 éves gyermekeit.
Optimális lehetőségeket nézve óriási különbség van a dolgozom és pénzt keresek és hazamegyek és a "többi jár" és a dolgozom és pénzt keresek és akkor lesz tiszta ruhám ha kimostam és kiteregettem és kivasaltam és mosogatni kell meg takarítani is munka mellett meg az albérlet is alapból visz 60-80 ezret plusz egyéb költségekkel a 120-al talán kinulláztam magam a kötelezőkkel arra a hónapra. És ezen összeg felett ha marad lehet bulizni, szórakozni, viháncolni, alkoholizálni, ruházkodni, eljárni ide-oda, menőzni, stb ... A legtöbb nagy gyerek, vagy fiatal felnőtt (nem is tudom hogy mondjam) ezt a rész emészti nehezen, hogy minden hónapban automatikusan elugrik a fizetése nagy része a kötelezőkre miközben a családi fészekben töltött, de már munkás idő alatt megszokták, h ez a pénz az "enyém" és mehet "bármire". A szüleid imádnak téged csak azt szeretnék elérni,hogy éld a saját életed, áll a saját lábadra. És biztos vagyok benne,hogy azért piszkálnak, hogy vedd észre már, hogy otthonról menned kell!!
vidékiesen röviden: "üdvözlünk a felnőttek világában" és "most már te is a saját s3ggeden sza.rsz" :D
És sokan ezt 24-28-35 évesen is alig képesek felfogni, megemészteni és mérhetetlen haragot kezdenek táplálni a saját szüleik ellen, aki ugyanezen 16-17-19 évesen mentek át. (a generációkat egyébként teljesen összehasonlítani nem lehet:
- nagyszüleink 2 világháborút ha túlélték ..örültek.
- szüleinknek jóval jobban ment, s akik ez mellé gazdagabbak is voltak csak egy bajuk volt,hogy nem tudtál hol elverni a pénzt.
- mi teljesen a tömeg és a marketing világában élünk teljesen globalizálva, ahol egymásba integrálódnak a rendszerek. most bármint megvehetsz, ha van rá ...)
Összefoglalva a szüleid érted teszik azt, hogy gyakorlatilag kiutálnak otthonról, hogy kezd el élni a saját életed. Az első évek kegyetlen mélységben telnek - tudom, amelyek átrendezik az értékrendedet (és nem pénzre gondolok elsősorban).
Ez a "kölcsönösen jobb" meg "többgenerációs házak és életek" .. elég durva fokozatokban kell komolyodnod és jóval komplexebben kell élned mert van mit behozni ..
u.i.: ha levelezőn jársz egyetemre (mint én is anno) dicséretes és az is hogy stabil párkapcsolatod van (és a gyengébb szülők érzelmileg/agyilag abba kezdik beleringatni magukat, hogy nem kell elhajtani a gyermeküket otthonról, ha eljött az ideje + a "éhezzél és érezd a saját bőrödön, h milyen kegyetlen az élet" hisz úgyis egybekeltek "hamarosan" már lakás, ház és lila köd 40 évig).., de egyiket sem kell ebbe pluszként belekeverni, mert nem játszik a felnőtté válásodban. :)
Amúgy sokan, akik így huszas éveik végén +úgy 30-35 korukban hirtelen ráeszmélnek, hogy ők egziszteniciális viharba kerültek majd 2-5 éven belül új családi ház az új autó(k) mellett a 2 új pici babával .. szóval ezeken a helyeken, ahol gyakorlatilag a befogadott kiskutya neve nincs már csak hitelen .. azok sem felnőttek, sőt sokuk gyorsan kiüresedik:
1., ..mert rádöbben(nek), hogy papíron ez mi PÉNZ és, h a következő 40 év munkájával talán kinullázzák magukat és ez egész életükben nap mint nap nyomasztani fogja őket.
2., .. mivel elértek mindent (Igaz,h mindezt egy olyan "pénzügyi termékkel", amit egy 7 éves gyerek is tud... hisz előre ígéretek vannak, amiket talán tettek is követnek.) a szó szoros értelmében kiüresednek és 30 végén 45-ig keresik újra a szerelmet, a házasságok meg mennek a levesbe.
De ez az egész AZ ÉLEt ELEJE, hogy OTTHONRÓL MENNED KELL!
;D 30F
Pont az a baj, hogy még egyetemre sem engednének más városba. Nem hiszem, hogy az lenne a céljuk, hogy elmenjek.
Ha itthon vagyok hallgathatom, hogy milyen gyökér vagyok és tovább szenvedhetek, de elmenni mégsem mehetek, mert ugyan kin tölthetné ki dühét? Senkin..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!