Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 18 éves vagyok és a szüleim...

18 éves vagyok és a szüleim elérték azt hogy összevesztem a barátommal. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

a szüleim mélyen hívő keresztények, 12 évesként kezelnek, a szex tabu téma, egy buliba se voltam még, éjfélre haza kell érnem, de én nem vagyok ilyen. Nyár elején megismertem egy fiút, eddig egyszer sem aludhattam még vele, fel se mehettem hozzá mert a szüleim nem engedték.. most szilveszterkor vele szeretnék lenni, a szüleim viszont hallani sem akarnak erről. nagyon féltem ezt elmondani a barátomnak de elmondtam tegnap. azóta nem beszéltünk... elege lett abból hogy a szüleim nem engednek meg nekem semmit..

( a szüleim ismerik a barátomat de ez se segít semmit)

16 éves koromig kocsival vittek iskolába, úgy kezelnek mint egy kisgyereket. viszont én beleőrülök ha a barátommal ezért lesz vége.

idén érettségizem, utána minden megoldódna mert másik városban tanulnék tovább

2014. dec. 28. 11:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekemis hasonlo volt, csak nem ennyire szigoruak. En a 20 betoltottem elkoltoztem a baratomhoz. Mar tobb mint fel eve, eljegyzett nagyon boldogok vagyunk, es a szuleimmel sokkal jobb a kapcsoltaunk :)
2014. dec. 28. 11:36
 2/8 anonim ***** válasza:
34%

Önállósodás, önállósodás, önállósodás....

Minél hamarabb. Továbbtanulás, koli, albérlet, munka, összeköltözés a barátoddal, ha együtt képzelitek el.

2014. dec. 28. 12:10
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
A szüleiddel való konfliktusod nyilvánvaló. De azért feltenném magamnak a kérdést, hogy mennyire szeret engem az a srác, ha nem bír várni nyárig, hogy elszabaduljak otthonról. Egy hisztis, puffogós, kanos tinigyerek jut eszembe a leírás alapján, aki dugni akar de most rögtön. Szerelemről sok szó nem lehet, ha néhány hónapot sem bír ki, míg egyetmre kerülsz és rendelkezhetsz a szabadidőd felett. Ehelyett most megsértődik, hogy aztán kereshessen egy pótnőt szilveszterre és egy jót bulizhasson. Kislány, ennek a pasinak (akitől ráadásul félsz!!) nem TE kellesz, hanem VALAKI. ÉS ez nem a szüleid hibája! N31
2014. dec. 28. 12:24
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
A barátodnak csak az idei évet kellene kibírnia, utána elmenekülhetsz otthonról. Ha igazán szeret, megért és támogat. Nem szabad hagynotok hogy a szülők miatt legyen veszekedés.
2014. dec. 28. 12:56
 5/8 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem pedig igaza van a barátodnak. Ő eddig szépen kitartott és várt... nem fog örökké, ezt te sem várhatod el tőle. És most nem arról van szó, hogy kanos, hanem arról, hogy kapcsolatot akar, márpedig ez így, hogy még ünnepekkor sem lehettek együtt, egymásnál sem aludhattok nem fog működni. Az nem kapcsolat, ha délután beültök egy moziba, vagy megisztok egy kávét.

Szerintem menj el a barátodhoz és kész. Egy éjszakára felejtsd el a szüleid. Írj egy SMS-t, hogy "holnap reggel jövök" (csak azért, hogy ne aggódjanak) aztán kapcsold ki a mobilod.

Gondolom nem fognak se elverni otthon, se kopogtatni a barátod ajtaján (pláne ha máshova mentek, vagy nem tudják hol lakik).

Ők választották ezt a keresztény mániát, nem te.

2014. dec. 28. 15:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolom nem fognak se elverni otthon, se kopogtatni a barátod ajtaján."

Az én szüleim pontosan ezt tették volna. Ismersz te igazán szigorú szülőket?

2014. dec. 28. 15:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt a fsza ki lehet a barátodnak azzal, hogy nem lehet programot szervezni a szüleid miatt, így jogos a dühe - csak épp rossz ember felé irányul.

Másrészt meg kibírhatná ezt a fél évet.

2014. dec. 28. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Megértem a barátodat, fél év elég idő ahhoz, hogy így kiboruljon a bili nála. De szerintem eléggé szeret téged, ha már ennyit várt, 'elviselt', 'tűrt', csak most besokalt, hogy még az új évbe sem léphettek át gyütt, ráadásul egy olyan dolog miatt, ami nem is a te döntéseden alapul. Próbáld megbeszélni vele és szerintem a szüleiddel is. A helyedben én a barátommal tölteném a szilvesztert, akármit is mondanak a szüleim(pedig adok a szavukra, tisztelem is őket), de ne ők hozzanak már meg efféle döntéseket helyettem 18 éves létemre.

18/L

2014. dec. 29. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!