Hogy tudnám megértetni velük, hogy nem nagyképű vagyok, de ez Londonhoz képest unalmas?
Nemrég költöztem haza, az utóbbi 1-másfél évet külföldön töltöttem (London, Párizs).
Elég nagy váltás a nyüzsgésből, folyamatos bulikból visszacsöppenni egy kb. 30000 fős határ menti kisvárosba.
Furcsa nekem ez az egész, hogy nem úgy osztom be az időmet, hogy itt semmit nem tudok csinálni, a kedvenc pékségemet itt hírből sem ismerik és a legfinomabb kávékat sulis italautómatás kávéra emlékeztető löttyökre kellett cserélnem...
Szóval elegem van az egészből. De ezt nem annyira mutatom másoknak. Viszont volt most hétvégén az egyik közeli barátnőm születésnapja és azt mondták, hogy buli lesz... Én pedig kicsit félreértettem, ők egy ilyen farmeros, "iszunk amíg felismerjük a másikat egy eldugott kocsmában" stílusú bulira gondoltak, én pedig egy magassarkús, "órákig készülődök és majd reggel fejezzük be a bulit" típusúra gondoltam. Ezért picit csalódott lettem és ez látszott rajtam, mert már 1-kor leléptem.
Ma mondtam a barátnőimnek, hogy november végén utazom apához Londonba és utólag visszagondolva jöttem rá, hogy 10 percig csak arról beszéltem, hogy milyen jó lesz végre normális emberek között lenni.
Tegnap is elfeledkeztem magamról és a gimibe tartó úton végig arról beszéltem, hogy éjszaka miket rendeltem külföldről és csak az óra közepén esett le, hogy ezt nem kéne a barátnőim előtt mondani, mert nem mindannyiuk van jó anyagi helyzetben, ők nem olyanok, mint a külföldi barátnőim.
Most szerintem haragszanak rám, de valahogy meg szeretném értetni velük, hogy nem szándékosan vagyok ilyen. Hanem néha tényleg elfeledkezem magamról és ez a város tényleg más...
Lehet, hogy csak szokatlan az új hely, és idővel megszereted, de ha nem, két választásod van: vagy megpróbálsz asszimilálódni és megbékélsz a helyzettel, vagy ignorálsz mindenkit és összeszorított fogakkal kibírod ezt a kis időt a városban, valamint ezerrel elkezdesz alapozni, hogy egyszer ismét kiköltözhess.
Az előbbi opció pozitív hozadéka, hogy a közérzeted úgy-ahogy rendbe jön, na meg a többiek nem tartanak majd sznobnak, de ha te valóban egy nyüzsgő nagyvárosban érzed magad otthon, akkor sajnos ez az igényeid feladásával is jár. A második lehetőség szerintem szimpatikusabb, már ha vannak olyan eszközeid, amelyekkel ki tudsz jutni külföldre. Ráadásul jóban lehetsz közben a többiekkel is, csak ne nagyzolj előttük, mert az valóban tapintatlanság. Magadban nyugodtan utálhatod a várost és a jelened, de előttük ne mutasd, ha fontos számodra a közösség.
Jut eszembe, ha külföldre nem is kerülsz ki többé, Budapestre azért még felköltözhetsz. Nagyon sok mindent megtalál az ember itt, amit egy nyugati nagyvárosban is, és úgy egészében semmi köze egy kisváros atmoszférájához, nagyon más világ a kettő.
Szóval döntened kell.
hát meghaltam:DDDDDd itt teszed az agyadat arra a pénzre amit apád keres meg? Majd ha te keresed meg egyedül, kiscsillagom, akkor legyen ekkora szád ;) egyébként még szerencsés vagy, hogy az osztáytársaid csendben hallgatják ahogy játszod az eszedet, mert ha az én társaságomban lennél párszor már eligazítottalak volna. Az előttem szólók már nagyjából összefoglaltak mindent, nem nagyon van mondanivalóm.. Csak annyi, hogy én egy lakótelepen nőttem fel, itt lakom most is, megbecsülöm ha kijutok egy napra Ausztriába vagy Romániába, stb, tudnám órákig sorolni de úgysem érdekel egy magyar proli ku rva élete (rosszul teszed) DE! én ezekre büszke vagyok. igenis büszke vagyok arra hogy proli vagyok, de arra még büszkébb, hogy engem veled ellentétben, a barátaim nem apuci pénzéért választottak, hanem azért mert kiba szott jó arcnak tartanak;) és igenis büszke vagyok minden egyes cuccomra, mert az ENYÉM, és én büszke vagyok magamra, mert én én vagyok, és kur*vajó vagyok.;) na látod, önbizalmat, optimizmust, nem lehet megvenni sehol.
szóval nem kérem hogy nézz magadba, az egyetlen amibe bele tudsz nézni az apád anyád tárcája, de mindenesetre nekem hányingerem van a "fajtádtól", és ezzel nem vagyok egyedül, szóval ezen elgondolkozhatnál.
Lehet azért nem furcsa a külföldi barátaidnak hogy nem sétálsz esőben és nem mész be első órára, mert ugyanolyan elkényeztetett életet élnek mint te. Kényes vagy és elkényeztetett, ráadásul életképtelen.
Hány éves vagy amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!