Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak, hogy megértse,...

Mit csináljak, hogy megértse, én nem lógok?

Figyelt kérdés

Van egy tanárnő a giminkben, aki minden hiányzást lógásnak vesz.

Én pedig elég beteges vagyok, főleg így ősszel, télen. Van olyan, hogy hiányzom 1 hetet, bemegyek a suliba, de 3 nap múlva megint kész vagyok. Az átlagom jó (4.6) még így is, hogy sokat hiányzom (van, hogy egyéb okok miatt).

De pl. múlthéten is 38-39 fokos lázam volt, a szobámból alig bírtam kimenni. Pénteken bementem a suliba és szóltam a tanárnőnek óra előtt, hogy nem írtam meg 1 dolgozatot, azt szeretném pótolni. Erre olyan idegroham jött rá, hogy mindenki csak nézett minket. Elkezdett velem veszekedni, hogy nem érdekli, írjam meg időben, azt sem tudja már, mi volt az a dolgozat. Mondtam, hogy én tudom, de csak fújta, hogy minek hiányoztam akkor.

Csütörtökönként is van korrepetálás azoknak, akik 3.5 alatt vannak. Én az alatt vagyok és mondta, hogy menjek. Viszont én mondtam, hogy azért annyi az átlagom, mert beírt 2 egyest azért, mert nem írtam meg a dolgozatot és a pótlásra sem mentem el (külföldön voltam), meg magántanárhoz is járok, csütörtök délutánonként más programom van (tánc). Erre kb. közölte, hogy év végén megbuktat.

Tavaly is eltört a csuklóm és csodálkozott, hogy másnap miért nem mentem iskolába, meg mi az, hogy nem tudok vele írni, akkor én az ő órájára ne járjak be lábat lógatni...

Nem lenne egy szavam sem, ha ez nem érettségi tárgy lenne.

Mit lehetne csinálni?

(az igazgatóval való beszélgetés kilőve)

2014. nov. 16. 23:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
17%
Hát pedig én érettségi évében 1 napot sem mertem hiányozni az iskolából!
2014. nov. 17. 21:38
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
küld be a szüleidet, ez már az szint amivel nekik kell foglalkozniuk
2014. nov. 17. 23:04
 13/20 anonim ***** válasza:
4%

senkit nem rúgnak ki munkahelyről ha beteg

az iskola szolgáltatás nem hatóság

nincs igazuk a többieknek

igazolatlan hiányzásod ne legyen

küldd be a szüleidet első körben beszéljenek a tanárral, jussanak megoldásra. ne engedjétek hogy megbuktasson

ha vele nem sikerül megegyezni, akkor a szülők menjenek az igazgatóhoz.

2014. nov. 17. 23:10
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

figyelj. neked az iskola a munkahelyed. mindenkinek van kötelessége. vagy munkába jársz vagy iskolába enyire egyszerű. ha te a fejedbe vetted hogy neked van úgyis igazad és mindegy ki mit mond akkor kár volt kiírnod a kérdést. nyugodtan lepontozhatsz. nagyon sokat kell még érednie a kis buksidnak.

ha neked ennyire fontos a tánc akkor tessék leyél magántanuló és keress pénzt de akkor ne várd hogy a szüleid eltartsanak. vagy meg tessék bejárni az iskolába rendesen és ne a tanárt hibáztatni. neked ez a KÖTELESSÉGED!

2014. nov. 18. 17:28
 15/20 A kérdező kommentje:

Jaj, imádom ezt az "iskola a munkahelyed, ez a kötelességed" dumát. :DDD

Meg azt is, hogy menjek, dolgozzak és tartsam el magam... Istenem, de szánalmas ez.

Mert majd valószínű, hogy érettségi nélkül találok olyan munkahelyet, ahol annyit keresnék, amivel ezen az életszínvonalon tudnék élni. Hát persze.

2014. nov. 19. 15:09
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Ki mondta, hogy ezen az életszínvonalon kell élned? Lehet lejjebb is adni a szintet. Elmehetsz árufeltöltőnek... Ahhoz nem kell érettségi. Ha meg érettségit akarsz, akkor járj be az iskolába.
2014. nov. 19. 19:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez a kötelesség akkora butaság... Nálunk azt játszották a tanárok, hogy az összes magyarfaktost, aki franciát tanul megbuktatták franciából, mert ellógják az órákat... De közben KÖTELEZŐ programot szervezett nekik a faktos tanár. Ezekután hiába volt minden dogájuk ötös, minden hiányzásért karókat kaptak, és 3,00 átlaggal megbuktatta őket félévkor.

És nem ez az egy eset van, nagyon sok tanár jön a kötelességgel, de kötelességeik csak a diákoknak vannak, egy tanár bármit leszarhat, azt csinál amit akar, sose kell betartsa amit ígér.

Persze könnyű a gyerekeket hibáztatni, mert ő leszarja mit mondunk az ő kezében van az, hogy megbukunk-e vagy sem...

Egyébként ez ("a gyerek hibáztatása..") nem a tanárok hibája, hanem az oktatási rendszeré, ami rákényszeríti őket erre a viselkedésre.

Az egész egy lehugyozott sóskifli:)

2014. nov. 19. 19:46
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát a tanárok hibája is.

Felsőoktatásban látszik leginkább hogy a tanárok milyen diákokhoz vannak szokva, azokkal hogyan viselkednek. Ha éppen most végezted a gimit, 18 évesen ez még nem feltünő, mert ehhez vagy idomítva. De 30 fölött már feltűnő, és nehezen tolerálod azt amit az oktatók, akik sokszor a versenyszférában már nem állnak meg a helyüket, mit megengednek meguknak.

Az oktatás szolgáltatás. Főleg egy középiskola.. Ugyanakkor nem kötelező oda járni, tehát az iskola is támaszthat követelményeket, de az nem lehet adott tanár úri passziója, nem bírálhat felül törrvnyt és alotmébnyt (házirend)

Ha valaki betege, az pedig beteg. Ha van igazolása, akkor nem úri kedv kérdése, hogy elfogadja e vagy sem.

Igazgatóval beszélés miért van kilőve? Az a főnöke az egész iskolának. Utána a KIK van

2014. nov. 20. 00:18
 19/20 anonim ***** válasza:

törrvnyt és alotmébnyt

* törvényt és alkotmányt

bocsi

2014. nov. 20. 00:19
 20/20 A kérdező kommentje:

Persze, a családomban mindenki egyetemet végzett és tehetős mindenki, én meg majd megyek árufeltöltőnek. Aha, jó vicc. Szerintem előbb kapnék a családomtól pénzt a semmiért, minthogy ilyen munkám legyen.

Az igazgatóval való beszélgetés azért nem jöhet szóba, mert az az ember egy bábu ott, semmi hatalma nincsen. Bólogat mindenre, mint egy figura. Szerintem egy önálló döntést nem hozott az évek alatt.

A nagybátyám pedig a KLIK ügyvédje, szóval talán az szóba jöhetne.

2014. nov. 20. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!