Kamaszok, mennyire szokott érdekelni titeket az iskolában a történelem?
Engem általánosban egyáltalán nem érdekelt, de középsuliban valahogy megszerettem. :) Pedig nem volt különösebben jó tanárom (de rossz sem!).
Nem azt mondom, hogy most annyira érdekel a töri, hogy szabadidőmben is foglalkozom vele, de mint tantárgy érdekelt (viszont már nincs töri órám).
Szerintem a történelem tipikusan az a tantárgy, ahol nagyon számít a tanár személye. Általánosban nagyon szerettem, a tanárnő nagyon érdekesen mesélt. Igen inkább mesélt, mint magyarázott. A húga ráadásul régész, szóval néhányszor őt is behívta és ő tartott nekünk erről arról előadást.
Aztán gimiben az első két év teljes szenvedés volt. Egy fiatal kezdő tanárunk volt aki gyakorlatilag szóról szóra felolvasta a könyvet. Emellé próbált vicceskedni, de sokszor éreztem úgy, hogy lekaparom az arcom, ha nem szabadulhatok ki onnan gyorsan.
Aztán szerencsére utolsó két évre új tanárunk lett. Hát én olyan 5-6000 évesre tippelem a bácsit. =D De az az ember! Olyan elképesztő tudása volt, hogy hihetetlen. Érettségire úgy befejeztük az anyagot, hogy behoztuk azt a fél éves lemaradást, amit az első tanárunk generált, emellett még volt időnk ismételni is. Ezt azóta sem értem, hogy hogyan történt mert az órák felét azzal töltöttük, hogy mesélt mindenről. Úgy értem olyasmiről ami kapcsolódott az anyaghoz, de nem tartozott hozzá. Senki nem írt 4nél rosszabb érettségit. Én őt a mai napig nagyon tisztelem.
Érdekes... is lehetne, de túl szárazon próbálják leadni. Igaza van valamelyik válaszolónak, kit érdekel miféle rendeleteket hozott xy király több ezer éve? Ráadásul képtelenség megjegyezni. Az lenne a jó, ha kevesebbet próbálnának elmondani, kissé felületesebben, de átfogóbban, jobban az összefüggésekre koncentrálva. Hogy mi miért történt- így egyszerűbb is lenne megtanulni, érdekesebb is lenne, és az értelme is több lenne.
A tanárom egyébként is borzasztó, tavaly kezdett tanítani, hát látszik is. Amúgy sem egy tanár típus, de még tapasztalatlan is.
Én is szeretem, előző tanárom kicsik elmebeteg volt (tényleg, csorgott a nyála meg ilyesmik), a mostani viszont nagyon jó fej. De tanártól függetlenül szeretem.
Természetesen nem azt a részt, hogy bemagolni az évszámokat, meg ismerni a várakat, csatahelyszíneket.
Én eleve szeretek politizálni, szóval nagyon tetszenek benne a vallási, faji, és ideológiai különbségek, illetve az ezek miatt vívott háborúk. Legjobban 2 világháború érdekel. Sajnos a magolni való anyag miatt csak 3-4es tanuló vagyok, de az tanulás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!