Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Használják a Facebookot már a...

Használják a Facebookot már a 11-12 évesek is?

Figyelt kérdés
Nem csak a Facebookra gondolok, hanem pl. Twitter, Tumblr, Instagram. Vagy van olyan, ahol a szülők nem engedik?

2014. nov. 4. 17:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
persze hogy van szülő aki nem engedi, de nekem van ismerősöm akinek a 5-6 éves lányának van profilja.
2014. nov. 4. 17:46
 2/21 anonim ***** válasza:
11%

Nálunk miattam nincs facebookja a 11 éves hugomnak, miközben sok osztálytársának már van. Mikor kijelentette, hogy szeretne, kijelentettem, hogy 13 éves kortól lehet, és mivel szüleim tudják, hogy elég jól ismerem előnyét-hátrányát, ezért elfogadják a véleményemet a kicsik facebookozását illetően, és nem engedik meg a hátam mögött.

És nincs is annál gázabb, mint mikor a tanár válaszol arra a postra, hogy miért kell már megint írni x tantárgyból. (10 éve gyerek facebookján láttam).

17/L

2014. nov. 4. 19:00
 3/21 Gyémántlány ***** válasza:
100%

Persze.

Én olyan 9-10 évesen csináltattam meg a profilomat apukámmal, akinek nem nagyon volt kifogása ellene.

A gyerek ebben a korban (10-11) már elkezd érdeklődni az ilyen dolgok iránt, úgyhogy én azt gondolom, nem érdemes tiltani, mert, ha akar, úgyis csinál magának profilt valamilyen úton-módon.

Viszont egy-két szabályt tényleg érdemes betartatni a fiatal felhasználókkal.

Például: Nem szabad bejelölni/visszaigazolni olyanokat, akiket nem ismer ténylegesen. Ha bántalmazás éri az interneten, mindenképpen szóljon a szüleinek, stb.

Ha ezeket a szabályokat tisztázták a szülők a csemetével, nem lehet nagy gond :)

2014. nov. 4. 22:08
 4/21 anonim ***** válasza:
18%

A gond nem itt kezdődik, hanem amikor a korai regisztrálás miatt megadott hamis születési dátum miatt pár év múlva 2-3 évvel idősebbnek tűnik facebookon.

Második vagyok, a lepontozást nem értem, mert az e-maillel és skype-pal tökéletesen lehet helyettesíteni a facebookot a kisebbeknek, minimálisra csökkentve a korának nem megfelelő tartalomhoz hozzáférést.

2014. nov. 4. 22:15
 5/21 Magyarmanó ***** válasza:
100%
Én 11 évesen regisztráltam Facebookra és Twitterre is, utóbbit máig sem használom, de előbbit mindig használtam de eleinte csak játékra. Szerintem felesleges egy ekkora gyereknek még, max játékra, de én is ismerek olyan 5 évest akinek van.
2014. nov. 4. 22:18
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

off: anno én kb. 10-11 évesen regisztráltam facebookra, idősebbnek adva ki magam ('94-'95), de ezt később meg bírtam változtatni, és ezzel a lehetőséggel éltem is. Szóval most a valódi születési dátumom ('97) van kint az eredeti profilomon.

Szerintem még most is meg lehet változtatni, bár én azóta nem próbálkoztam ilyesmivel. De ha nem lehetne megváltoztatni, az sem lenne gond szerintem.

2014. nov. 4. 22:51
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek ilyen korúak, csak a Facebookot használjuk. De azt is korlátozottan, most mindent mutatnak és kérdeznek. PL. hogy kit jelölhetnek vissza, mit posztolhatnak, milyen megjegyzést tehetnek.

Először még nem akartam, csak azért lett megengedve mert volt iskolaváltás és a régiekkel így tudják a kapcsolatot tartani, örömmel nézik a feltett fotókat a barátokról, és azok is az enyémekről. Ezt is mindig megbeszéljük, hogy mit lehet feltenni és mit nem.

A családi körben van egy rossz példa is, a hölgyike a pucsítós, csücsörítős szelfiket teszi fel, először gondoltam hogy letiltjuk hogy ne lássák, de végül meghagytam rossz példának. Szerencsére az enyémek így látják, hogy mivel csinál magából hülyét mindenki előtt és ők ezt nem követik.

2014. nov. 4. 23:12
 8/21 anonim ***** válasza:
81%

4: "az e-maillel és skype-pal tökéletesen lehet helyettesíteni a facebookot"

Én nem így látom. Nekem és a gyerekeknek is van sok ismerősünk, akikkel nem tartjuk naponta a kapcsolatot, de azért érdekel, hogy mi van velük.

Én örömmel nézegetem, hogy a volt osztálytársamnak milyen nagyra nőtt a lánya és olyan mint az anyja amikor még mellettem ült a suliban, a gyerekeim is, hogy XY volt osztálytársuk feltette a versenye utáni képet az éremmel a nyakában. Ezeket nem látnánk, mert én se küldök 100 embernek kör-emailt, de ők is ugyanúgy szeretik nézegetni hogy mi van velünk, néha gratulálnak és hasonló.

2014. nov. 4. 23:21
 9/21 anonim válasza:
100%
Két évest is ismer a szobatársam, akinek van facebookja.
2014. nov. 4. 23:48
 10/21 anonim válasza:
63%

Ha egy 10 éves gyerek elvágja az ollóval a kezét, akkor az olló a hibás és el kell tőle tiltani, mondván "még nem vagy elég nagy hozzá"?

A modern világ sem különbözik az ollótól. A szülő felelőssége, hogy megtanítja-e a gyerekének, hogy hogyan kell helyesen és jól használni. Persze ez gyerekenként változik, hogy szellemileg elég érett-e, hogy felfogja. Ez olyan mint a videojáték. Nem a játék a hibás, hanem a szülő, aki nem tanította meg mi a különbség a virtuális világ és a valóság között.

Sokan azért is tiltanak mindent, mert saját maguk sem tudják megfelelően használni (nem ismerik), mert megelőzte őket a technika fejlődése. Az ismeretlentől pedig félnek vagy rosszabb esetben a média által tájékozódnak róla így valóban képtelenek felkészíteni a gyereküket rá. Pedig a szülő kötelessége...

2014. nov. 5. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!