Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hová fordulhatnék interneten,...

Hová fordulhatnék interneten, ha a 15 éves fiam családon belül többször lopott? Hová fordulhatnék ahol szakembertől kapok választ?

Figyelt kérdés

Nem drogos,nem iszik... Nem vagyunk szegények-sem gazdagok-.

Jó a kapcsolata velünk,sakkozunk együtt,néha kirándulunk,persze problémák nálunk is adódnak,mint mindenhol. Középső gyerek-én is az voltam mégsem loptam -

2010. jan. 26. 15:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Tudod, mire kell neki a pénz? Ha tudod, és nem valami rosszra, akkor csak beszélgess el vele. 15 évesen ha egy kis büszkesége van, egy ilyen beragasztós megalázó műsor után egy életre megutál. A "mész a GYIVI-be!" sem jön be, ha van egy kis esze, oda ugyanis nem lehet csak úgy bekerülni. Tudom, engem is fenyegettek kismilliószor.

Ha nem hajlandó elmondani mire kellett neki, akkor lehet büntetni. Nem tudom, mit szeret, eltiltani a géptől, elvenni a mobilját...

Mellékinfó, hogy én 12 évesen kezdtem ezt, akkor még csak cigire kellett. Most pszichiáterhez járok mindenféle lelki- és drogproblémákkal, mert anyámat nem érdekeltem, csak a "mész a GYIVI-be!" szöveget nyomta.

Próbálj a bizalmába férkőzni, normálisan beszélgetni vele, nem ordítozni és megalázni. Azzal csak azt éred el, hogy utálni fog, csak azért is csinálja, és menekül majd előled.

Egyébként szerintem ne a neten kérj tanácsot, inkább a nevelési tanácsadóba menj.

2010. jan. 26. 19:35
 12/20 A kérdező kommentje:

Elmondta mire költötte igen. Először amikor a már felnőtt tesójától vette el a pénzt,akkor csupa hülyeségre költötte:3xment moziba egymás után,sokszor evett a "barátokkal a meckiben",cigiztek etc. Akkor megszidta a tesója ,hogy legalább vett volna magának valami értelmeset,mondjuk egy jó cipőt...Erre a tőlünk elvett pénzt

cigire költötte + vett 20e-ért egy MŰBŐR nike fél edző cipőt TÉLEN. Extra jó bakancsa van,és ősszel kapott egy edző cipőt+ 2 bőr focicipőt-terem+ stoplis-,mert kinőtte.

Természetesen kapott volna márciusban félcipőt,akár márkásat is,tény műbőrt nem veszek akármilyen menő a cég...A nevelési tanácsadóban dolgoznak ketten is a családból+a barátnőm is...Hát nem bánnám ha neten kapnék szakembertől tanácsot. A fiam soha nem utálna meg,sokat nevetünk együtt-még mindig-

2010. jan. 27. 10:53
 13/20 anonim ***** válasza:
77%

Felpofozni meg szarokat rá írni a kezére az megy..de a törődés...

ÉRTETLEN BARMOK..LELEHET PONTOZNI..

12/F..

[Nagy az isten állatkertje..]

2010. febr. 1. 20:54
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

beszéld meg a férjeddel, hogy pofozza jól fel!

hidd el, itt már csak az segít.

ha az észérvekre, szép szóra nem hallgat, nincs más módszer.

bár lehet, hogy titeket nem vág földhöz 20 000 Ft...

(ezt csak azért írom, mert más már sokkal kisebb összeg esetén is felpofozta volna a gyerekét)

de ha továbbra is csak nevetgélni akarsz a fiaddal, megnézheted magad/magatokat.

a következő lépés, ha nem nevelitek meg időben, hogy majd mástól lop. nem szeretnék egy ilyen embert a közelemben tudni, mint a tied.

csak a kárára van a társadalomnak. (vagy lesz, ha továbbra is ilyen marad)

2010. febr. 2. 03:39
 15/20 anonim ***** válasza:

Nincs igazam...?

El nem vinnétek sehova csak minden szart ráírni a kezére.. ergo tiszta hülye mindenki aki az erőszakot.... részesíti előnyben...

Ja és egy másik barátja tuti leszedné neki

12/F

2010. febr. 4. 17:00
 16/20 A kérdező kommentje:

a következő lépés, ha nem nevelitek meg időben, hogy majd mástól lop. nem szeretnék egy ilyen embert a közelemben tudni, mint a tied.

csak a kárára van a társadalomnak. (vagy lesz, ha továbbra is ilyen marad)

Üzenem ennek a tanács adónak,a 12 éves fiú is jobb pedagógus és szülő lenne mint ő. Természetesen társasozás,sakkozás,kanasztázás közben beszélgetünk és nevetgélünk,nem ezen a tettén.Nem tudom elképzelni,hogy hasznos tagja a társadalomnak aki ilyeneket ír segítséget kérő embertársának,egyszerűen stupid...

2010. febr. 5. 16:42
 17/20 anonim ***** válasza:

en igenis hasznos tagja vagyok a tarsadalomnak.

meg en segitettem neked a legtobbet azzal, hogy ajanlottam weboldalakat. a tobbiek talan ajanlottak valamit?

hat ez a baj, igen, hogy a tortentek ellenere is ugy viselkedsz vele, mint korabban. ha nekem ilyen gyerekem lenne, aki nem egyszer, hanem ahogy irod, tobbszor lopott, a fene se ulne le vele kartyazni, tarsasozni.

csak miutan "megjavul", es legalabb fel evig nincs vele gond. ezert meri ujra meg ujra megtenni, mert nincs semmi tartos kovetkezmenye.

de csak nyald ki a s.gget tovabbra is, legyel ezutan is kedves, megerto anyuci. gratulalok!

2010. febr. 5. 17:29
 18/20 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy nem vagytok szigoru szulok.

cigire koltotte a penzt... szegyen.

nem tudom, ti cigiztek-e, mindenesetre egy nem dohanyzo csaladban, ahol vannak szabalyok, nem is feltetlenul szigor, egy kamasznak eszebe nem jutna ilyesmit bevallani, hogy cigit vett, ha ilyet tenne. mert aztan jonne a buntetes. nem feltetlen veresre gondolok.

tenyleg egyaltalan kapott buntetest ez a "gyerek"?

nem hinnem...

de a te dolgod, ha nem fogadod meg a hasznos tanacsot, csak akkor legkozelebb ne gyere panaszkodni.

2010. febr. 5. 17:37
 19/20 A kérdező kommentje:

nem tudom, ti cigiztek-e, mindenesetre egy nem dohanyzo csaladban, ahol vannak szabalyok, nem is feltetlenul szigor, egy kamasznak eszebe nem jutna ilyesmit bevallani, hogy cigit vett, ha ilyet tenne. mert aztan jonne a buntetes. nem feltetlen veresre gondolok.

Kedves "tanácsadó" mi egy nem dohányzó család vagyunk,s azért ülök le 15-16 éves fiammal ezek után is kártyázni,sakkozni-s hétvégén ha férjemnek nincs munkája,ő is leül 3. gyerekünk szintén:-) ,mert azt szeretnénk,hogy fiunk akkor is őszintén elmondja,bevallja a tetteit ha azokért büntetés jár.-Ugyan ebben a korban 16 felé 180cm/75 kg-an nem hiszem,hogy nagy hatással lenne rá,hogy elfenekeljük...így csak az ész érvek maradnak. Hidd el fontos,hogy gyermekeid vállalják tetteiket,akkor is ha büntetés jár érte. Azért kértem segítséget,mert az észérvekhez ,nálam eszesebb segítségére szorulok ebben a témában. Minden jót kívánok neked,elhiszem,hogy jó szándékból írtad amit írtál.Sajnálom,hogy előző válaszommal megbántottalak,felindulásból írtam.

2010. febr. 6. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki látta tegnap az RTL-en Dr.Csernus pofázást.. na nekem ne mondja senki hogy durvasággal lelki problémákat lehet javítani.. tiszta hülye aki így gondolkodik ergo én elásnám magamat annak a helyében aki veri a gyerekét és nem "gondozza" a lelkét is.. A gyerek akarta hogy megszülessen na ugye hogy nem....

12/F

Kérdezőnek : Ne hogy már hidj ennek a sok hülyének.. inkább foglalkozzatok vele mielőtt még titeket is megútál ez a sok állat miatt...

2010. febr. 10. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!