Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengedjem lányom nyáron a...

Elengedjem lányom nyáron a barátnőivel a Balcsira? Aug. Végén lesz 17.

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 17:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendesek a barátnői, akkor miért ne? Ha nem tisztességesek, akkor viszont tényleg ne.
2010. jan. 19. 17:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
mi 13,5 évesen mentünk az első "nyaralásunkra" :D Egy felnőtt, 6 gyerek, de az a felnőtt csak főzni volt, mindig aludt xD mi meg általában a búzamezőben voltunk xD (folyó melletti, viszonylag elzárt rész, a kutya se jár arra :)) a városunk autóval kb 20 percre volt. tehát bármi baj van, akár haza is tudtunk volna sétálni, ha nagyon nagy baj van :)
2010. jan. 19. 18:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elengedheted:)

Apám 16éves korában elengedte nővéremet 3barátnőjével a Balcsira egy hétre.Vonattal mentek-jöttek,a szállodába ahol voltak apum ismerte a vezetőt(barátja),szóval ő még "felügyelni" is tudta őket.Majdnem mindennap beszéltünk vele.Nem volt semmi gond,nem csináltak semmi rosszat:)

Szerintem Te is elengedheteda lányod,ha megbízol benne és a barátnőiben.Persze jó,ha tudod,hogy konkrétan hova mennek,milyen a ház stb.Telefonon tudtok beszélni akár minden nap:)

15/L

2010. jan. 19. 18:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nyugodtan, hisz jövőre már nagykorú lesz. Kérd meg, hogy naponta egy 5 percre hívjon fel, hogy minden rendben, jól érzi-e magát. Éreztesd vele, hogy bízol benne, de elvárod, hogy ne éljen vissza evvel csak mert már nem vagy vele. De ki kell ilyenkor élnie magát az embernek a barátok meg vigyáznak egymásra! :)
2010. jan. 19. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elengedheted.Ha erről még mindig te döntesz,akkor valószínűleg jól nevelt,és jó a kapcsolatotok.
2010. jan. 19. 19:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem 14,5 évesen engedtek először nyaralni a barátnőimmel. Több mint 200 km-re az otthonomtól, Balaton mellett, hatan lányok. Busszal mentünk, egy családi házat béreltünk ki magunknak, mindent magunknak intéztünk-szerveztünk. Minden nap kirándultunk a környéken, bár volt hogy átmentünk Siófokra (vonattal), vagy éppen Tihanyba. Összetartóak voltunk, figyeltünk-vigyáztunk egymásra. Eredetileg 1 hétre mentünk, aztán az utolsó nap mindenki felhívta a szüleit, hogy nem maradhatnánk-e még egy hétre. Mivel a szülők többsége ismerte egymást, és úgy hallotta mindenki a gyerekétől, hogy milyen jó, pénzünk is van, stb. maradhattunk még egy hétig. Azóta eltelt 12 év, de ez volt fiatalkorom legjobb, legemlékezetesebb nyaralása a barátnőimmel. Már 12 éve történt, de mintha csak tegnap lett volna. Ha a lányod, barátai megbízhatóak, jó a kapcsolatotok akkor engedd el nyugodtan. Hátha neki is ez lesz fiatalsága (egyik) legjobb nyaralása.
2010. jan. 20. 07:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

ha megbízhatóak a barátnők, akkor igen, és minden nap hívd fel legalább kétszer...ebben egyezzetek ki

21/L

2010. jan. 20. 12:29
 8/13 anonim válasza:

Én pesszimizmusban látom a világot, meg is mondom a véleményem.

A világban felgyorsult a nemi és lelki érés egy RÉSZE, a fiataloknál. Ez persze, pont nem a felelősség, bölcsesség, és egyéb gondolkozási alapok, amikhez tapasztalat kell, hanem azok a gátlástalanságok, illetve készségek/tettre készen állások.

Egy mai 16 éves lány egyértelmű, hogy tud majdnem mindenről, köszönhető a médiának, illetve a pozitív felvilágosításnak(amire szükség van).

Innentől, csak az határozza meg, hogy a szülő, hogy ismeri lányát, és milyen a társaság. De ez nem biztosít semmit. Illetve, a világ romlandósága ad egy bukét a dolgoknak.

Így az sem mindegy, hogy egy esetleges olyan szexuális aktust(akár van következménye, akár nem), akart e a leányod, vagy sem.

Ezeket észbentartva, és alaposan átgondolva kell döntened, Neked, és nem másnak.

Egyébként, én a saját helyemben, lehet elengedném, de nem rosszérzés nélkül.

2010. jan. 25. 14:14
 9/13 anonim válasza:
100%

siimááááán

alap

2010. jan. 25. 20:59
 10/13 anonim válasza:
100%

Én is 17 voltam, mikor barátnőmmel az első igazi közös, felnőttmentes nyaralásunkra elmehettünk. Szabadi-Sóstón béreltünk szállást egy panzióban, vonattal jártunk át Siófokra. Le és haza is vonattal mentünk, nem volt semmi gond sosem.

Én is azt mondom, hogy ha megbízol a kislányodban és a barátaiban, akkor engedd el nyugodtan, hatalmas élmény lesz nekik.

A telefonálással is egyet értek, bár mindennap anyukánál bejelentkezni szerintem kicsit illúzióromboló, engem is csak 2-3 naponta hívott fel anyukám, egyébként is tudta, hogy bármi van, egyből telefonálok.

A szállás tulajait a család ugyan nem ismerte, de tudták, hogy fiatalok vagyunk, figyeltek ránk.

Attól szerintem nem kell félteni a lányodat, hogy Balcsin milyen társaságba keveredik, mert ha megvan a magához való esze, akkor nem csinál butaságot. Persze ezt előtte mindenképp jobb letisztázni.

2010. jan. 26. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!