Elengedjem lányom nyáron a barátnőivel a Balcsira? Aug. Végén lesz 17.
Szerintem elengedheted:)
Apám 16éves korában elengedte nővéremet 3barátnőjével a Balcsira egy hétre.Vonattal mentek-jöttek,a szállodába ahol voltak apum ismerte a vezetőt(barátja),szóval ő még "felügyelni" is tudta őket.Majdnem mindennap beszéltünk vele.Nem volt semmi gond,nem csináltak semmi rosszat:)
Szerintem Te is elengedheteda lányod,ha megbízol benne és a barátnőiben.Persze jó,ha tudod,hogy konkrétan hova mennek,milyen a ház stb.Telefonon tudtok beszélni akár minden nap:)
15/L
ha megbízhatóak a barátnők, akkor igen, és minden nap hívd fel legalább kétszer...ebben egyezzetek ki
21/L
Én pesszimizmusban látom a világot, meg is mondom a véleményem.
A világban felgyorsult a nemi és lelki érés egy RÉSZE, a fiataloknál. Ez persze, pont nem a felelősség, bölcsesség, és egyéb gondolkozási alapok, amikhez tapasztalat kell, hanem azok a gátlástalanságok, illetve készségek/tettre készen állások.
Egy mai 16 éves lány egyértelmű, hogy tud majdnem mindenről, köszönhető a médiának, illetve a pozitív felvilágosításnak(amire szükség van).
Innentől, csak az határozza meg, hogy a szülő, hogy ismeri lányát, és milyen a társaság. De ez nem biztosít semmit. Illetve, a világ romlandósága ad egy bukét a dolgoknak.
Így az sem mindegy, hogy egy esetleges olyan szexuális aktust(akár van következménye, akár nem), akart e a leányod, vagy sem.
Ezeket észbentartva, és alaposan átgondolva kell döntened, Neked, és nem másnak.
Egyébként, én a saját helyemben, lehet elengedném, de nem rosszérzés nélkül.
Én is 17 voltam, mikor barátnőmmel az első igazi közös, felnőttmentes nyaralásunkra elmehettünk. Szabadi-Sóstón béreltünk szállást egy panzióban, vonattal jártunk át Siófokra. Le és haza is vonattal mentünk, nem volt semmi gond sosem.
Én is azt mondom, hogy ha megbízol a kislányodban és a barátaiban, akkor engedd el nyugodtan, hatalmas élmény lesz nekik.
A telefonálással is egyet értek, bár mindennap anyukánál bejelentkezni szerintem kicsit illúzióromboló, engem is csak 2-3 naponta hívott fel anyukám, egyébként is tudta, hogy bármi van, egyből telefonálok.
A szállás tulajait a család ugyan nem ismerte, de tudták, hogy fiatalok vagyunk, figyeltek ránk.
Attól szerintem nem kell félteni a lányodat, hogy Balcsin milyen társaságba keveredik, mert ha megvan a magához való esze, akkor nem csinál butaságot. Persze ezt előtte mindenképp jobb letisztázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!