Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Miért csinálhatta ezt a lányom tanára?

Figyelt kérdés
Előre bocsátom, hogy a lányom nem egy matekzseni, inkább humán beállítottságú. Azért, hogy jobb legyen, rengeteget tanul, gyakorol, jár matek tanárhoz korrepetálásra. Most hívott zokogva, hogy bár csupa 3-asa volt ebben a félévben, a tanár 2-esre zárta le. Most 8.-os, épp a pályaválasztás előtt.. Gimnáziumba szeretne menni..így nem fogják felvenni...
2010. jan. 19. 11:30
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
Hú, ez tényleg szörnyű, meg kellett volna adnia a hármast, főleg, hogy nyolcadikos! Azért ez tényleg nem korrekt, ha azt is mondja, hogy bőven meglesz a hármas... Anyum is tanár, de őt sokkal jelentéktelenebb dolgokkal is megkeresik szülők... tehát sok sikert :) hátha sikerül valamit elérni..
2010. jan. 20. 09:57
 22/29 anonim ***** válasza:
13%

Kedves tanár-anyuka!

Ha már tanár vagy igazán tisztába lehetnél azzal, hogy hogyan is működik egy iskola:

1., A jegosztást a HÁZIREND szabályozza

Ahova én jártam gimnáziumba, ott kerek perec le volt írva, hogy :

- MINDEN jegy EGY JEGYNEK számít. Tehát a témazáró NEM számíthat kettő jegynek.

- A jegosztás elsősorban a pedagógus megítélésére van osztva, DE, és itt jön a de a pedagógus csak akkor KÖTELES megadni X jegyet, ha a tanuló átlaga eléri a X,0 -át. Jelen esetben a 3.0-át, amit a lányod nem ér el....

2., Szóval mielőtt bemész asztalt csapkodni vedd kezedbe a házirendet és olvasd el mit ír erről, mert különben csak hülyét csinálsz magadból.

És végül csak egy megjegyzés:

Nem tudom milyen szakos tanár vagy, de azt biztosan tudod, hogy mennyire primitív és minimális tudást igénylő az általános iskola 8. osztályos matematika. Ha egy gyereknek magánmatektanár mellett "iszonyú sok gyakorlással" 2-esre meg 3-asra sikerül csak, akkor azt már nem leheta humán beállítottsággal magyarázni, ott valami gond van... Vagy a figyelmével vagy valami mással.

2010. jan. 20. 10:47
 23/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!! Nagyon köszönöm a kioktatást! Épp erre volt szükségem! Tehát alsó tagozatos tanító vagyok + magyar műveltségterületet is taníthatok. Örülj neki, hogy Neked "mennyire primitív és minimális tudást igénylő az általános iskola 8. osztályos matematika", de ez még nem azt jelenti, hogy mindenkinek az..sokszor még a műszakifőiskolát végzett férjemnek is gondot jelentett 1-1 feladat megoldása..igaz, megoldotta, de nem kapásból.. A töbi jegye 4-es, 5-ös és érdekes módon csupán két jegye rosszabb, pont az a kettő, amit ez a tanár tanít. Én is tudom, mikor kötelező megadni a jobb jegyet..de nem minden esetben azt nézzük osztályzáskor, hogy mi a kötelező, hanem mi az, ami adható... És bizony, x,6-nál általában felelési lehetőséget biztosítunk a gyereknek a javításért..vagy az utolsó jegyeket vesszük figyelembe, ha javuló tendenciát mutat, akkor megadjuk a jobb jegyet. Tehát ez a tanár hozzáállásán is múlik. Egyébként, ha olvastad volna, írtam, hogy nem vagyok egy olyan anyuka, aki állandóan beszaladgál az iskolába, borogatni nem szoktam..épp ezért nem mentem be azonnal. úgy tartom, hogy mindent meg lehet beszélni normális hangnemben... Nem csak úgy, hogy üvöltözünk vagy kioktatjuk egymást....
2010. jan. 20. 14:33
 24/29 anonim ***** válasza:
a tanár mit mondott? mért nem adta meg a 3-ast?
2010. jan. 20. 17:07
 25/29 anonim ***** válasza:
4%

"sokszor még a műszakifőiskolát végzett férjemnek is gondot jelentett 1-1 feladat megoldása.."

Ezt had ne véleményezzem....

2010. jan. 20. 18:22
 26/29 A kérdező kommentje:
Annyit mondott, hogy bár a jegyei alapján megadhatta volna, de mivel középiskolába készül, nem tehette meg... Na, nem sokra mentem vele. Megmutatta a dolgozatait, azok mind 3-asok... Tehát ényleg csupán a jóindulat hiányzott... Kedves kötözködő!!! Nem tudom, hogy te milyen módszer szerint tanultad a matekot, nálunk a Hajdú-féle könyveket favorizálják..ez az egyik legnehezebben érthető.. (a főiskolai matek tantárgypedagógia tanárom szerint) Emellett a tanáron is múlik, hogyan tanítja meg az anyagot, hogyan magyaráz.... Ne ítélj, hogy ne ítéltess!!!! Okoskodni én is tudnék, de azért biztosan tudnék olyan feladatot eléd rakni, hogy te is megizzadnál tőle, hacsak nem vagy épp matematikus....
2010. jan. 20. 20:27
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
bocs de ez nagy marhaság amit mondott vmelyikőtök. ha van 6 db ötösöm meg egy db 4-esem, az azt jelenti, hogy 34/7-->4,857 satöbbi (végtelen szakaszos tizedestört). Ezek szerint 6 ötössel meg egy 4-essel egy gyerek nem lehet ötös?? Ilyen istenbarmát...
2010. jan. 20. 21:05
 28/29 A kérdező kommentje:
Egyetértek :D
2010. jan. 20. 21:08
 29/29 anonim ***** válasza:

Hát ha eddig nem volt2-ese matekból, és látják hogy a többi 4-5 és csak ez 2 akkor felveszik, nyugi.ők se hülyék látják a többi éves eredményeit. ez túl van stresszelve ez a felvételi. én egy olyangimibe mentem,ahol állítólag 4.7-el vesznek fel és 10szeres a túljelentkezés. ehhez képest egy 75%-os irásbelit irtam, és 4.1 volt az átlagom. (két éve volt ez). ennyit erről.

Azért a pályaválazsztá erős túlzás 8-ban ^^

2010. jan. 30. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!