Kamaszok szülei! Nektek mennyit ül a gyerek a gép előtt?
16 éves mostoha fiamnak, az az első délelőtt mikor felébred, hogy bekapcsolja. Egészen hajnali 3-ig el sem mozdul onnan.
Valami netes játékkal játszik. Ilyenkor nem lehet hozzá szólni, nem hall meg semmit, nem eszik, nem iszik, wc-re is akkor megy, amikor már nagyon kell neki.
Most azon vesztünk össze, hogy tegnap reggel evett utoljára. Azóta semmit. Közölte, hogy a túrós tészta megromlott. Mondom akkor ott a virsli, vagy a tojás, vagy a sajt, paradicsom, egyen azt. Mondta, hogy délelőtt evett műzlit, ő nem éhes.
Kész lettem a főtt kajával. Neki nem kellett. Fél órája kihívtam vacsorázni. Kijött, de be akarta vinni a kaját a szobába. Kértem, hogy üljön már velem asztalhoz, úgy együnk. Erre ő: Neki nem esik úgy jól, meg hogy ő szorong az asztalnál, stb... Akkor nem gép, hanem tv.
Nem engedtem, mert az apja kért meg rá, hogy napi 1x együnk együtt.
Erre kiverte a hisztit.
Szerintem már egészségtelen mennyiségű időt tölt a gép előtt. De nem szóltam, mert úgy is jön nemsokára a suli. De hogy ne bírjon ki 10 percet az asztalnál?
Ugyanez a helyzet a bátyámmal, minden pillanatban gép és a tv felváltásban. Na jó emellett rengeteget olvas, egy hónap alatt kiolvasta a Trónok harca összes részét.:)
Mikor megkérdik anyukámat, hogy "Hé! Nem zavar, hogy a fiad ennyit ül gép előtt?"... anyu válasza csak ennyi :"Miért, jobb lenne ha kint csavarogna, cigizne, inna és drogozna?"
És én teljesen egyet értek vele.
Ha a mostoha fiadnak ez esik jól, akkor csinálja, egyszer úgyis megunja, lassan suli, és egy évben, csak egyszer van nyári szünet! :)
2 pecért is hisztizik az a baj. Mert neki az "jár". Sőt, ezt inkább ő próbálja kicsikarni tőlem. Hagy legyen neki plusz fél óra ma,holnap meg annyival kevesebb. De másnap, akár rászólok, akár nem, mindig szándékosan "ottfelejti" magát a gép előtt.
Nem sokára haza jön az apja, majd együtt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!