Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A gimisek lenézik a szakközepe...

A gimisek lenézik a szakközepeseket? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
2014. aug. 19. 14:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk a városban 3 gimnázium van, de még ezek között is nagy a különbség.Az egyikbe szó szerint csak sznobok járnak, a másik katolikus, a harmadik meg evangélikus. Szóval egyikről se mondhatom hogy az a legjobb, és milyen szuper oda járni. Van a városban néhány tényleg jó szakkozép, normális emberek járnak oda, de van olyan is ahova az aljanép jár. Tényleg. A suli kapujában szívják a (többnyire füves) cigit, már ha épp bemennek, stb.. Hát tetszik vagy nem őket lenézem. Szerintem érthető hogy miért. A lényeg hogy ők is lenéznek minket, mi is őket, más világ. A gimikben is vannak mindenféle alakok, nem aut mondom. Egyébként a bátyám is világ letében rossz tanuló volt, egy elég szar szakkozépbe járt, most pedig mérnöki diplomája van, és bár nem mondom hogy sokat keres, de még csak most kezdte.
2014. aug. 19. 16:32
 12/19 anonim ***** válasza:
31%
én szakközepes vagyok ,de eddig nem tapasztaltam volna ,hogy le néznek minket nincs az senkire rá írva ,hogy hol tanul csak ha meg mondja ,ha meg az alapján ítél el ,hogy hol tanulok akkor mosolyogva bemutatok neki és közlöm vele ,hogy előítéletes és ha már szóba állt velem és akkor nem zavarta akkor most miért? az ,hogy a szakközépben kevesebbet tanulnak az meg hülyeség mert épp hogy nem (gimiseknek jó ha van 6-7 órájuk naponta mi nekünk heti 1 nap volt 7 óránk a többi 8 a gyakorlatról nem is beszélve) a tanárok is jók ,sok elit iskolába járó szokott jönni oda korrepetálásra hozzájuk ,szakközépben általában a középszintű érettségi a cél ,de az emelt szint sem kivitelezhetetlen és ha a szakirányunkban akarunk tovább tanulni akkor még előnyünk is van (és csak meg súgom ,hogy az egész iskolában jó ha láttam 2 etnikumi egyént pedig 5 szak van egy évfolyamon ,de még a szakiskolásokat is jól át kellene nézni ,hogy egyet is találjunk) és itt is van szóbeli elbeszélgetés a felvételin illetve alkalmassági és szak irányú felvételi talán mg nehezebb is bekerülni mint gimibe
2014. aug. 19. 17:31
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Vannak olyan gimisek itt nálunk, akik elvből csak gimis körökben mozognak, de ez az én társaságomra pont nem jellemző. Suliban gimis közegben vagyunk, mert a szakközepesek messze vannak, a péntek estéket viszont előszeretettel töltjük a szakközepes barátainkkal, és én nagyon bírom őket.
2014. aug. 19. 23:16
 14/19 anonim ***** válasza:
54%

Egyet értek a 12-es mondandójával, mindössze annyit fűznék hozzá, hogy többnyire a gimiseknek sincs kevés órájuk. Nekem már kilencedikben kétszer volt kilenc órám meg egyszer nyolc, aztán meg jött még a fakt.

(Bocsi az offért, a kérdésre már válaszoltam.)

2014. aug. 20. 03:54
 15/19 anonim ***** válasza:
18%
Lenézik, mert azt hiszik, hogy gyengébb, de rohadtul nem, sőt, nehezebb, mivel szakmai tantárgyakat is kell tanulni, amik meg tudják fingatni az embert elég rendesen, még úgy is, ha tanul, mint állat.....
2014. aug. 20. 17:24
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

Most leszek kilencedikes egy erős gimnáziumban , de egyáltalán nem nézem le azokat akik szakközépbe mennek/járnak.

DE!

Tény hogy a gimnáziumba nehezebb bekerülni és én büszke vagyok arra ,hogy a több száz jelentkező közül nekem is sikerült pedig nem vagyok egy kiemelkedő tanuló (négyes,ötös).

A legtöbb ismerősöm aki szakközépbe megy nem nagyon akar tovább tanulni . Akik gimibe mennek azoknak muszáj de akarnak is. Kivételek mindenhol vannak. Ráadásul a legtöbb szakközépbe "érdekes népségek" járnak akik nem tanulnak , isznak rendszeresen és a nagy részük tizedikes korában már nem szűz. Van pár olyan szakközép ahol azért nem ilyen a nagy többség , és ilyen a gimiben is megtalálható , de a mérleg a szakközépiskolákat lejjebb húzza.

A lényeg én nem nézem le őket , de én örülök hogy oda megyek gimibe ahova megyek :))

2014. aug. 20. 19:37
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Mert ők "gimisek", ami természestesen pont annyit jelent... -.-

Minket is lenézett a gimis évfolyam, ők voltak a királyok, az okosok... hát érettségit olyan 3,4-3,5 átlaggal tették le, mi pedig 4 felettivel. Ennyit róluk... plusz úgy beszéltek a tanárokkal, mint ha ők szrták volna a spanyol viaszt (meg velünk is), gyűlöltük őket. :D

2014. aug. 20. 22:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztalom, a gimisek lenézik a szakközepeseket. Okuk nincs rá, de mindig kell valaki, akit "oltogathat" a csoport. Mi a vendéglátósokat, szakiskolásokat nézzük le, mondván oda úgyis semmirekellő, idióta emberek járnak. Ennek nincs valóság alapja, mégis megvan az előítélet.

Az se mindegy egyébként, melyik gimiről, vagy szakközépről van szó. Egy volt osztálytársam nem vették fel szakközépbe, így gimnáziumba ment. Ennyit arról, hogy jobb "nálunk". Természetesen azóta nagy a pofája, a 2-es átlagjával...

2014. aug. 26. 00:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Na elmondom, miért van ez így.

Mert anno, amikor a komcsik voltak hatalmon, valami hülye elterjesztette, hogy a szakközép az ilyen csicskaszar, holott csak annyi, hogy alapból egy adott szakmára tanít. ilyen szempontból százszor jobb, mint egy gimi, ahol semmit nem tanul az ember, ami bármikor fontos lenne. :D

2014. aug. 28. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!