Szülők nektek erről mi a véleményetek, vagy hogyan reagálnátok?
Ma a munkatársam (aki a legjobb barátnőm) mesélte hogy a lány aki 13 éves elmondta neki, hogy a 15 éves barátja megujjazta. Mire a barátnőm azt mondta, nem zavarja mert ettől nem lesz terhes a lánya.
Meg a lánynak megvan engedve hogy egy év múlva a ballagása után nála aludjon a barátja.
Szzerintetek?
1. válaszadót nem értem. Miben más az, hogy fiad van? Ő is tud általános iskolásként nemi életet élni, ő is összeszedhet valami guszta nemi betegséget, ő is teherbe ejtheti az egyik osztálytársát.
Vagy ez esetleg nem számít csak azért mert fiú és nem neki kell kihordania egy esetleges gyereket, nem neki kell kimaradnia a suliból amíg szoptat?
Jó persze, nem azt mondom, hogy a gyereked ezt csinálja, de nem kell úgy tenni, mintha csak a tizenéves lánykák lennének a világ cafkái. Vannak fiúk akik megcsinálják ugyanezeket a dolgokat.
Szerintem durva a korai nemi életet, viszont nem újdonság, régen is volt ilyen.
És ha a gyereknek jó kapcsolata van a szülővel akkor mindenképp jobban jár, mintha ugyanezt csinálná, csak úgy hogy ők nem tudnak róla. Ha anyukának van némi esze legalább felvilágosítja a lányt és nem válik nagymamává mielőtt betöltené a 40-et.
1. vagyok. Ha nem érted, nem magyarázom, hiába is tenném.
2. Ha lányom lenne és ilyet csinálna nagyon el lennék keseredve, hogy hol rontottam el a nevelését. Mert igen, ha egy 13 éves kislánynak ez természetes, az senki másé, egyedül csak a szülő hibája. Lehet itt örülni, hogy "de legalább elmondja". Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy csinálja. Na de mit csodálkozik az ember, ha felnőtt emberek (szülők!!!)ezt normálisnak, elfogadhatónak találják és lehúzzák azt, aki azt mondja, hogy ez nagyon nem jó. Számomra megdöbbentő, hogy itt tartanak sokan. Lehet ezért is lepontozni, de abba a 14 éves lányba aki itt írt több tartás, önbecsülés szorult, mint sok felnőttbe. Nyilván normális szülei vannak.
"Lehet itt örülni, hogy "de legalább elmondja". Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy csinálja."
De nem érted meg amit írok, vannak akikre nem hat a szülő, akkor is megcsinálják ha az anyjuk tiltja, mert a szülő nem lehet velük minden pillanatban.
A többség nem teszi ezt, mint a kérdésben szereplő lány. De az olyan esetben ahol ilyen a gyerek, ott valóban jobban jár mind ő, mind a szülő, ha a tiltás helyett megejtenek egy felvilágosítást.
Hiába pontozol le, úgy érzem igazam van. Vannak helyzetek amikből meg kell próbálni kihozni a legjobbat, ha a gyereknek, vagyis inkább kamasznak olyan a természete, hogy megteszi amit a fejébe vesz, nem fogja érdekelni, az sem ha az anyja max a suliba engedi el...
(Volt olyan osztálytársam aki sulibuliban, az öltözőben gabalyodott össze egy sráccal, mindez általános iskolában. Az anyja pedig abban a tudatban volt, hogy a gyereke épp Brineyre táncol a többi felsőssel... Szóval személyesen is láttam ilyen példát.)
Az más kérdés, hogy egy normális szülő nem veszi ennyire félvállról a témát és nem is büszkélkedik vele a többi anyukának.
Teljesen egyetértek a 14-essel. Én is az a kamasz voltam, akire nem hatott senki és semmi. Nekem annyi szerencsém volt, hogy az anyósommal volt/van nagyon jó és bizalmas kapcsolatom, vele nagyon sokat beszélgettem ilyen védekezés stb témákról is, de jobb lett volna, ha anyuval tudtam volna erről beszélni, és az is teljesen igaz, hogy korai 13-14 évesen szexelni, pettingelni, de ha nem társadalmi vagy egyéb nyomásra történik, hanem 100%-ban szabat akaratból, akkor azt nem kéne tiltani. Engem pl nem befolyásolt semmi a szüzességem elvesztésében, lehet, hogy 13 voltam, de azóta is pozitívan gondolok erre vissza, nem bántam meg, pedig azóta eltelt pár év. Jó nagy árat is fizettem érte, mikor apukám megtudta, egy egész évig nem mehettem, csak az iskolába és haza. Ez azt az érzést keltette bennem amúgy, hogy bűntudatot akar kelteni bennem, bántani akar, így azóta nem is nagyon beszélünk, nem az a megoldás, ha megtudja az ember, hogy agyonbünteti. Ha jól döntött, akkor ha kínzókamrába viszed sem lesz bűntudata, ha nem döntött jól, akkor meg az elêg büntetés is neki, olyankor egy szerető szülőre van szükség, akinek kiöntheti az ember a lelkét.
Az meg tényleg ciki, hogy az anyuka ezt elmeséli.
Én a saját lányomnak azt mondtam, hogy nem akarom, hogy ilyesmit csináljanak, de ha ezt akarják úgyis megoldják valahogy. Bízok benne és tudom hogy meddig menne el. Most 15 éves és csóknál nem mentek tovább..
Tényleg nem normális, hogy valaki ilyen lazán kezelje azt, ha a gyerekét megujjazták. És a többi tizenévesnek meg azt üzenem, hogy minél tovább vársz valamire/valakire, annál jobb lesz utána (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!