Szülők, ti hogy reagálnátok, ha 14 éves lányotok energiaitalozna?
Nem támogatnám, az egyszer biztos. De nem szidnálak le. Attól még ugyanúgy szeretni fogod, ez ellen egy leszidással nem lehet tenni. Inkább arra próbálnék rávilágítani, hogy nem kell mindennel élni, amit szeretünk, mert bizony sokszor káros dolgok. Az energiaital pedig nem kis veszélyt jelenthet, főleg, egy fejlődésben lévő, fiatal szervezet számára.
Szóval nem ordítanék, veszekednék, csak megbeszélném vele, miért nem jó, miért nem kellene fogyasztani, és megkérném, hogy a lehető legritkábban fogyasszon ilyet, akkor is szóljon róla.
Remélem hogy anyukáddal vagy olyan kapcsoaltban, hogy ész érvekkel meg lehet beszélni a dolgokat.
Nagyon sok dolog divatos, ami rendkívül káros a szervezetre.
Én megbeszélném veled (nem üvöltve,!!!) a dolgot
meg akarnám tudni hogy miért iszod, hogy tényleg fáradt vagy e, és szükségesnek érzed e.
Ha azt mondanád hogy igen, akkor megpróbálnék segíteni neked, hogy keressünk megoldást rá hogy többet tudj pihenni, vagy javasolnám hogy teázz, ami szintén élénkít
Tehát mint egy felnőttel (mert már nem vagy gyerek) megbeszélném veled, és bíznék abban, hogy sikerül közösen megoldást találni
Az anyukádat nem ismerjük, így nem tudjuk mit szól, de ha teheted beszéld meg vele, hogyha fáradság miatt iszod, hogy lehetne könnyíteni a hétköznapjaidon
Szia.
Nem vagyok szülő de megosztom saját tapasztalatomat veled.
17/f vagyok.Mindenki azt állítja milyen káros az energia ital meg milyen ördögi dolog stb stb...Úgy biztos hogy káros lenne ha minden nap innád.De pl:heti 1 alkalom nem a világ vége. Ennyi erővel minden ételt amit beviszünk a szervezetünkbe ^halálos^.S ez még jobb mintha dohányhoznál vagy alkoholhoz nyúlnál.(manapság már 13 éves gyerekeket is látok sört inni... nem tudom hova fog jutni a világ)Ha pedig valóban energiára van szükséged akkor 14 évesen több alvás.
Ha szülő lennék megkérdezném miért iszod? Ha normálisan elmagyarázod szerintem nem lesz belőle semmi probléma.
Biztos kitalálnátok egy közös álláspontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!