Szülők, ti hogy reagálnátok, ha 14 éves lányotok energiaitalozna?
Rendben! :)
11#-es, én is láttam már 13 éveseket inni, sőt korombelieket drogozni is (!) Hova fejlődünk..
Én nem szeretnék inni ennyi idősen, max. 17-18 évesen, akkor is csak mértékkel, a cigit, drogot meg ki sem fogom próbálni.
Jól teszed. :)
Mostanában sajnos fiatalok nagyon buták (beleérve saját korosztályomat).Nemcsak ilyen külsős dolgok véget hanem személyiség viselkedés terén is.
A koffein nem káros, ha a fogyasztása nem párosul dohányzással, nincs szív problémád, illetve nem vagy cukorbeteg.
Ha egészséges vagy, és nem dohányzol, az egyetlen kockázat a rászokás, amihez hosszútávon, nagyon sűrűn kell koffeint fogyasztanod.
Egyenlőre nem bizonyították, hogy a koffein akár kávé, akár energiaital formájában szív problémákat okozna.
Túladagolni lehetséges, de előbb fogsz hányni, vagy erős fejfájástól szenvedni, minthogy ital formájában elérnéd a túladagoláshoz szükséges mennyiséget.
Nem vagyok szülő, csak egy 17 éves lány, de én szülőként biztos nem engedném, hogy a gyerekem napi szinten energiaitalt fogyasszon. Néha-néha belefér, ahogy írták már előttem, heti 1x például. De én így vagyok pl. a kólával is, és egyéb egészségtelen, cukrozott löttyökkel. Kávézást viszont megengedném (szerintem nem is kellett volna idekevernie ezt az utolsó válaszolónak, mert nagyon nem ugyanaz), persze megfelelően felhígítva, alapból nem túl erős kávét.
Nem azért írok ilyeneket, mert egy szent gyerek vagyok, hajjjaj, sőt. De ezt nem igazán tolerálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!