Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mi a véleményetek a Minekraftr...

Mi a véleményetek a Minekraftról? Szülők ti engeditek a gyerekeiteket ezzel a játékkal játszani?

Figyelt kérdés

2014. júl. 29. 09:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
60%

17 éves lány vagyok és imádom. Mondjuk kicsit félek a zombiktól mert számomra rohadt ijesztőek de én beszari vagyok. Meg nem tiltanám a gyerekemnek, engem mindig lenyűgöz,hogy kis kockákból milyen játékot terveztek.

Én inkább a codot, meg a counter strikot meg a hasonló kaliberű játékokat tiltanám meg úgy 12-13 éves korig...

2014. júl. 29. 20:19
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
Azért elég szomorú, hogy le lettem pontozva 12%-ra , mert inkább kiküldeném játszani a gyerekem ilyen hülyeségek helyett, az meg 100%-ra fel van pontozva, aki napi 8-10 óráját erre áldozza. Attól tartok, mire gyerekem lesz nem is lesz már kivel a játszótéren játszania, mert már a 6 hós unokatestvérem is egész nap TV-zik és sír, ha odaáll valaki a TV elé vagy kikapcsolják, mire 3-4 éves lesz meg majd számítógépezik, ebben egészen biztos vagyok...
2014. júl. 29. 20:51
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

Eddig jutott el a Gyakori gyerektábora. "A Minecraft jó, ne sziggyad, ne küggyé ki, mer az meg nem jó!"

Én személy szerint utálom a Minecraftot. Pár hétig elvoltam vele, elhülyéskedtünk a haverokkal, aztán meguntam. Szerintem totál értelmetlen. A kreativitást inkább hagyjuk. A Minecraftozó ismerőseim többsége nem épít semmit, csak szarul scriptelt servereken pazarolja az idejét.

Ha már a gép előtt akarom elbszni az időmet, akkor Mass Effect-el, Fallout-al, vagy akár Battlefield-el játszok.

2014. júl. 30. 10:23
 14/22 anonim ***** válasza:
20%

NEEEE!!!

Annyira gyulolom ezt a jatekot hogy el nem tudom mondani...

Egy ocska szar,hulyeseg.

Inkabb menjetek focizni,csajozni,menjetek fagyizni,ne bent ulni.Ur isten.

En ha mindenkeppen el akarom baxni az idom akkor assassins creedezek,de az nagyon ritka.Szerintem ne engedd ezzel jatszani.

Akreativitas meg ugyan mar..Lan szerveren vegig scriptelnek.

2014. júl. 30. 16:20
 15/22 anonim válasza:
Ha valaki nem próbálta akkor honnan tudja, hogy nem jók?
2014. aug. 1. 07:17
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem azzal van bajom hogy nem jó! Ha nem hogy függővé teszi a gyeteket! Ott űlt volt hogy folyamatosan 4-5órát és fel volt háborodva mikor feállítottam a géptől! Nem hajlandó semmi mást csinálni! Ezért tiltom el a lányomat ettől a játékról!
2014. aug. 1. 07:49
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem eltiltani kell, hanem korlátozni. Az enyem is játszana vele reggeltől estig. Programokat kell szervezni neki es mar nem is ül ott egésznap.
2014. aug. 1. 07:51
 18/22 anonim válasza:
78%

Bármikor ilyen kérdés jön, imádom látni, hogy szinte csak két tábor van: akik az egekig magasztalják, és akik lehordják a sárga földig. Én személy szerint nagyon szeretem a játékot, engem nagyon megfogott. És most én is fel fogom hozni a kreativitást, mert aki épít, annak igenis szüksége van rá, hogy ki tudjon törni a kockák által megszabott egyenesek és derékszögek közül.

Másrészt, aki meg nem épít, hanem szervereken játszik, az pedig pontosan ugyanaz a kategória, mintha másik játékkal tenné ugyanezt, tehát, ha azt hagyod neki, akkor ezt miért ne hagyhatnád? :)

Alapvetően nem a minecraft ártalmas - sőt, egyes játékoknál még ártalmatlanabb is, ahol például fegyverek széles választékával ölik meg egymást (bár én személy szerint nem hiszek a "játék erőszakossá tesz"-ben)-, hanem az, ha számítógépfüggővé válik valaki. Ezen pedig tényleg úgy segíthetsz, ha - mint már előttem valaki írta - programokat szervezel, és limitálod az egy napon/héten SZÁMÍTÓGÉP előtt eltöltött időt, amit ő magának beoszthat. Ha ezt minecraftozással akarja tölteni, akkor tegyen úgy. Remélem segítettem:)

lány, 15

2014. aug. 1. 23:02
 19/22 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Sok szülő is játszik, nagyon elterjedt játék. Szerintem ezzel nincs semmi gond, csak kicsit furcsa :D
2014. aug. 5. 22:30
 20/22 anonim ***** válasza:

Édes istenem.

Maga a játék kb olyan mint a legózás, így konkrétan arra nem sok rosszat lehet mondani - nem erőszakos, stb. Mondjuk én olyan hosszan nem tudok ellenni vele, de hát én már kicsit nagyobb vagyok, más játékok érdekelnek, amik meg gyereknek nem valók. Őt ez fogta meg, meg tudom érteni.

Az meg, hogy játsszon inkább kint? Érdekes téma. Én ilyen koromban nagyon imádtam egy star wars-os űrhajós játékot. Szüleim megengedték hogy naponta játsszak vele, de csak max 1-2 órát. Sose hisztiztem ha abba kellett hagynom (max mondtam hogy ne most azonnal kelljen mennem, pár perc amíg a pályát befejezem) Viszont én elmondhatatlanul utáltam mikor "kicsaptak" otthonról, hogy menj játssz a többi gyerekkel. Utáltam a többi gyereket. Gyűlöltem őket. Nem akartam velük lenni. Ezért akkor is inkább leültem valami félreeső helyen és eljátszogattam pár kaviccsal, vagy csak álmodoztam, és tök jól elvoltam így. Vagy ha maradhattam otthon akkor megnéztem egy filmet (általában természetfilmek érdekeltek, nem baromságok) vagy olvastam. Szóval nem igazán volt meg nekem az a korszak mikor gyepáltuk egymást a többi gyerekkel, stb, mégis sikerült felnőnöm.

Rövidre fogva: ne hagyd hogy egész nap kockuljon. De ha szeretné akkor hadd játszon napi x időt. Legyél következetes, és beszéld meg vele, hogy napi mondjuk 2 óránál többet nem játszhat, és ne hisztizzen többért. Viszont akkor te biztosítsd neki ezt az időt és tényleg engedd addig.

Az teljesen érthető, ha próbálod kicsit rávenni hogy éljen, és legyen gyerek és ne csak a minecraftból álljon az élete. Viszont ne akarj ráerőltetni olyat amit nagyon nem akar. Gyerek, az a dolga hogy játsszon és jól érezze magát, ha pedig ettől érzi jól magát, ne tiltsd el tőle. Ha kiparancsolod a játszótérre hogy "most márpedig ott fogsz szórakozni", persze hogy a játékán fog járni az esze, ami fun, nem úgy mint az amit azért kell mert muszáj, mert anyu/apu azt mondta rá hogy jó móka.

Ha azt szeretnéd, hogy mást csináljon és ne ez legyen az egyetlen szórakozása, foglalkozz vele. Perzs ekönnyebb sokaknak kihajítani a játszóra a kölköt, hogy "Pistikém játsszál szépen", vagy leültetni a gép elé, mint csinálni vele valami érdekes közös programot.

20L

2014. aug. 8. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!