Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? A szüleim megígért...

Mit tegyek? A szüleim megígérték 3 éve a rasztát, de most már nem engedik! 16/L

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a raszta hajat, 3 éve megígérték a szüleim, hogy ha 16 leszek jöhet. Hátul szeretném csak megcsináltatni, elől maradna valamennyi hajam. Még csak pénzt sem kéne rá költeni, mert a barátom tud raszta hajat készíteni és szépen, igényesen csinálja meg. A minap hoztam fel a témát, de csak kinevettek, hogy még mindig nem nőttem ki ebből a hóbortból. Ezt nem tartom igazságosnak, mivel vegyem rá őket? Nem is értem, megengedik, hogy zöld legyen a hajam, de rasztám nem lehet. Ráadásul a hajam 13 éves korom óta extrém színű... Meg szándékosan hagyok elől hajat, hogy ha megbánnám, nyugodtan le lehetne vágni, nem lenne hülye frizurám.
2014. júl. 14. 20:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

lehet én vagyok túl laza, de az én gyerekeim azt csinálnak a hajukkal meg a fejükkel amit akarnak, annyi a feltétel, hogy szólnak előtte. Volt már a gyerekemnek piercingje extrém minden színű haja stb.. Persze mikor csak 12-13 éves volt nem megtiltottam neki csak lebeszéltem róla de nyárra 1-2 tincset megengedtem neki. EGYETEMET VÉGZETT és nem lett belőle narkós horror baribie :)

egyébként kedves kérdező tudtommal a rasztát ki tudja bontani ügyes fodrász. szóval ha nagyon rossz van kiút csak roncsolt és rövidebb hajad lesz

2014. júl. 14. 23:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Műrasztán gondolkodtál már? Nekem olyan van, derékig ér, és sikerült valahogy úgy megcsinálnom,hogy teljesen úgy néz ki, mint az igazi. Legalábbis elég sokan megállítanak, hogy mióta növesztem, mennyi munka van benne, stb. :D

Tudom, hogy nem olyan, mintha a sajátod lenne, de egy ideiglenes, kompromisszumos megoldásnak talán megfelelne neked is, meg szüleidnek is. Látnák, hogy hogy állna például. Azt meg bármikor ki-be fonhatod, meg a színét is változtathatod.:)

24/N

2014. júl. 15. 15:28
 13/13 anonim ***** válasza:

Én simán megengedném egy 16 évesnek. Egyrészt, szerintem az ízlés speciel nem az a dolog, amibe egy szülőnek bele kell beszélnie, a gyerek öltözködési stílusa, ha nem túl kihívó, nem az ő dolga. A frizurázkodása sem. Emellett, inkább 16 évesen hordjon rasztát, mint álláskeresőként, hátha addigra megutálja, és magától vált olyan frizurára, ami az ilyen kérdésekben előítéletességre hajló munkáltatónak is megfelel.

Plusz a raszta megszüntethető dolog (a tetkóval ellentétben), ha megunta, levágja, nem károsodik a haja, sőt, jót is tesz, ha időnként levágják teljesen rövidre.

Nekem a dauerolás volt a mániám, ki is harcoltam, igaz, 18 évesen, nem is jött be, mégse bántam meg. Mostanra visszakaptam az eredeti hajam, és tudom, ha nem próbálom ki, máig azon kattognék, hogy göndöríteni akarok, így viszont már nem bánom, hogy egyenes a hajam.

2014. júl. 23. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!