Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? A szüleim megígért...

Mit tegyek? A szüleim megígérték 3 éve a rasztát, de most már nem engedik! 16/L

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a raszta hajat, 3 éve megígérték a szüleim, hogy ha 16 leszek jöhet. Hátul szeretném csak megcsináltatni, elől maradna valamennyi hajam. Még csak pénzt sem kéne rá költeni, mert a barátom tud raszta hajat készíteni és szépen, igényesen csinálja meg. A minap hoztam fel a témát, de csak kinevettek, hogy még mindig nem nőttem ki ebből a hóbortból. Ezt nem tartom igazságosnak, mivel vegyem rá őket? Nem is értem, megengedik, hogy zöld legyen a hajam, de rasztám nem lehet. Ráadásul a hajam 13 éves korom óta extrém színű... Meg szándékosan hagyok elől hajat, hogy ha megbánnám, nyugodtan le lehetne vágni, nem lenne hülye frizurám.
2014. júl. 14. 20:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

szerintem azért hitegettek, mert remélték 3 év alatt kinövöd ezt a hóbortot :)

Lehet tartanak a tisztításától vagy nem tudom, nekem sem tetszik, olyan összegubancolt moshatatlan valami.....

Esetleg beszélj velük hogy tudsz akkor hajat mosni stb, ha csak ez tartja vissza őket, mert zöld hajad lehet, tehát akkor nem az extra haj a gond, talán belemennek.

Ha nem akkor még pár év és úgyis te döntessz, de nekem így 30 évesen olyan piti problémának tűnik :) megvan anélkül is szerintem, inkább találj ki valami jó elfoglaltságot amivel lekötöd magad.

2014. júl. 14. 20:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Már mondtam nekik ezerszer, hogy lehet azt mosni, meg számomra az extrakócosodó hajammal nem is jönne rosszul. Ráadásul apumnak is volt régen rasztája, csak megunta...
2014. júl. 14. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
én nemengedném meg a lányomnak semmi képpen. bár én a zöld hajat se engedném meg a rózsaszint se. 14 évesen 2 csík vörös melírt megengedtem nagy nehezen nyárra de ennyi.
2014. júl. 14. 20:43
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Én meg úgy gondolom, hogy az ember 16 évesen próbálkozzon ilyesmikkel nyugodtan. Felnőtt korára úgyis kiforr a személyisége, addig miért ne kereshetné önmagát? Nem lesz se jobb se rosszabb ember a rasztától. Tökre mindegy, milyen a haja a gyerekemnek. Amíg nem káros az egészségére, addig engedném, akkor is, ha hibázik. Nem az én hajam. Vigyázok rá, hogy kárt ne tegyen magában, de szerintem egy kis szabadság nem árt! Főleg, hogy korábban megígérték. N30
2014. júl. 14. 20:51
 5/13 anonim ***** válasza:
43%

Hát már egyáltalán nem divat a raszta. Vagy tévedek??? Szerintem elég igénytelenül néz ki, de ez az én véleményem.

Mellesleg én sem örülnék ha egyszer a fiam azzal állítana haza h raszta hajat szeretne.(Ha lányom lenne pláne így gondolnám) 29N

2014. júl. 14. 20:54
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

20:43 as vagyok

nemértek egyet. Az én lányom biztoshogy nem mászkálna raszta hajjal se rózsaszin hajjal. bár igaz én ilyet nem is igértem volna soha

2014. júl. 14. 20:54
 7/13 anonim ***** válasza:
59%
Biztos azt gondolták,addig ra kigyógyulsz a hülyeségből,de tévedtek :D
2014. júl. 14. 20:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvaló, hogy azt hitték, majd kinövöd, csak nem így történt. Nem nagyon tudsz mit csinálni, vannak a szülőknek ilyen dolgaik. Én amikor a felnxírt haja rövid részét kékre festettem még tetszett is anyumnak, aztán amikor fehérre akartam akkor győzködnöm kellett. Elég konzervatívak a szüleim, de úgy vannak vele, hogy most rohangáljak színes hajjal, ne huszonévesen. Már ki is nőttem egyébként, vagyis még mindig fehér, de nem mondanám extrém színűnek, lassan már tervezem a visszanövesztését is oldalt, de ráérek még.

Szerintem egyébként a raszta akármennyirei s nem tudnám hordani, egy szép és sok gondoskodást igénylő hajstílus, különleges és természetes is egyszerre, sokat ad a megjelenéshez. Sosem értettem a szülőket, akik ennyire féltik a gyereküket az önkifejezéstől. Fiatal, hülye, arra kell vigyázni, hogy maradandó kárt ne okozzon. De a haj visszanő.

2014. júl. 14. 21:14
 9/13 anonim ***** válasza:
2%
nemértem miért lettem lepontozva. szerintem normális dolog hogy egy éppeszű szülő nem enged meg ilyet a gyerekének
2014. júl. 14. 22:40
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

Ha valaha visszakaphatnám a fiatalkori hajam, viselném az eredeti színét, eredeti szépségét. Persze amikor tini voltam, az enyém is volt mindenféle, szerintem akaratuk ellenére is megcsináltathatod, mit tudnak tenni?

Ősz harmincas.

2014. júl. 14. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!