Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, miért nem a Biblia...

Szülők, miért nem a Biblia szerint nevelitek kamasz gyermekeiteket?

Figyelt kérdés

Elképesztő, amiket itt ebben a témakörben olvasok. Kislányok élnek nemi életet. És nem, nemcsak a 13-14 évesekre gondolok. Mert egy 17-18 éves is gyermek és nem kéne férfiakkal paráználkodnia, házasság előtt! Az élet sokkal jobb lenne ha a szülők betartatnák a gyerekekkel a szabályokat, elvégre ez a generáció a jövő. Már kiskorban el kéne kezdeni. Kevesebb nemi beteg, és nem kívánt terhesség, és kevesebb lélek kerülne a pokolra! Miért nem látjátok, hogy jót akarunk , és Isten is jót akar? A Biblia pedig az ő szavát hirdeti.

Ti e-helyett mindent megengedtek, had igya magát részegre a buliban, had öltözzön kihívóan felkeltve ezzel a férfiak érdeklődését, és sorolhatnám. Esetleg ti sem vagytok különbek, és ezért nem tesztek ez ellen?

2014. júl. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
Ne is haragudj, de egy olyan erkölcsi szabályzat, amit 1700 éve hozott egy halom vénember nem túl rugalmas mai szemmel nézve. Nem tartom magam ateistának, de kereszténynek sem, én az emberben hiszek, de elismerem Jézus létezését, mint egy egykor a Közel-Keleten élt filozófus. Ő mondott valami olyasmit, hogy "az vesse rá az első követ aki bűntelen közületek". Elég szépen hajigálod a köveket itt mindenkire, gratulálok. Ha nem egy troll vagy, akkor egy végtelenül sötét ember a fajtáddal együtt, akik miatt a liberális keresztények képtelenek megreformálni az egyházaikat.
2014. júl. 14. 11:21
 42/53 anonim ***** válasza:
79%

Én a Biblia szerint nevelem a lányom. A múltkor kérdezés nélkül benyúlt a hűtőbe, jól el is vertem, hogy megüdvözüljön az Úr előtt, hisz a "Ne lopj!" nem véletlenül része a vallásunknak.

A múlthéten pedig térdig érő szoknyát akart felvenni. Nem engedtem ki a lakásból. 3x végignézettem vele a Passiót, az ilyen modern dolgok nagyon tudnak hatni a 39 éves kislányomra.

Férfiak közelébe nem engedem, csak ha misére megyünk. Szűz Máriának se volt szüksége férfira, hogy teherbe essen. Istenben bízok, és abban, hogy az ő segedelmével tovább él hithű keresztény vérvonalunk.

Péter 4:20; És Isten mondá nékem, menj fel Gyakorira, tanítsd az embereket a keresztény erkölcsre, hisz bűnösök ők mind, csak a te álszentséged mentheti meg őket. Vezesd őket, legyél pásztoruk, és emeld fel őket a bűnösök országából. Smoke weed everyday.

János 3:60: Lám Low-rider autómban utazva, prédikáltam én a népnek, mondván: "Öltözz fel, te céda, te ringyó! Skitz Skitz,West-coast motherfucker!"

Bábolna Jocó Bethesda

55/keresztény

2014. júl. 14. 11:25
 43/53 anonim ***** válasza:
Utolso, nagyon jot nevettem rajtad! :D
2014. júl. 14. 13:17
 44/53 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha lenne gyereked, tudnád, hogy a jó szándék nem elég és a gyerek érző lény. Én jóra tanítom a gyerekeimet, ahogy sokan mások is. A világ nem fekete-fehér, és változik is. Miért engedném, hogy pl. leigya magát a gyerekem??? Ne általánosíts. Józan ésszel is lehet gyereket nevelni, nem kell ahhoz a Biblia. Képzeld ismerek olyan családokat, akik minden vasárnap a templomban ülnek, nagyon keresztények ám, a gyerekeik meg az iskola rémei. Akkor hogy is van ez? :)
2014. júl. 14. 16:45
 45/53 anonim ***** válasza:
No, hová tűntél, kérdező? Talán rosszul lettél a sok számodra negatív választól?
2014. júl. 14. 18:09
 46/53 anonim ***** válasza:
18%
Aki nem hisz istenben azzal nem lehet erről vitatkozni. Ennyi. Sokan nem hisznek a bibliában, annyi ostobaság van benne leírva. És még csak nem is lehet őket bántani emiatt.
2014. júl. 14. 23:01
 47/53 anonim válasza:
91%
39-es: gyerekeknek és betegeknek pl elvileg nem is szabadna böjtölni, ezt ki tartja be? Senki. Elvakultan böjtöltetik a gyerekeket is...
2014. júl. 16. 01:37
 48/53 anonim ***** válasza:
58%

utolsó

tisztában vagyok vele.. keresztanyámék nagyon vallásosak és még anno kiskoromban pont ott kellett lennem 2 hetet böjtkor.. na akkor aztán minden nap templom, hús nincs, napi 3 étkezés, de jól ne merjek lakni..

mert hogy ők a mintakeresztények, és az ő családjuknak is ilyennek kell lennie... mondanom sem kell, hogy mit kaptam amikor lett egy barátom 16 évesen, akiről ők már csak akkor tudtak, amikor megkérte a kezemet (szintén 16 évesen).. mert hogy házasság előtt csókolózni se szabad.. meg házasodni is csak akkor házasodjak majd ha lesz 4 diplomám meg vezető beosztásban leszek.. meg elválni nem szabad (keresztanyám anyja az egyik ilyen díszpinty.. túlvallásosak, álszentek.. ezt az is mutatja, hogy a nő otthagyta a férjét.. rasszisták..kapzsik)

szóval ennyit erről..

ja. meg a keresztény nevelés.. anyám amikor barátom megkérte a kezem elpaterolt keresztanyámékhoz.. hogy majd ők megnevelnek (anyám nincs oda a rockerekért... finoman szólva.. se azért, hogy punkokkal, skinheadekkel is barátkozok..).. a pénzemet elrakták, hogy ne mehessek el arra a koncertre, amire fél éve vártam.. vőlegényemmel közölték h házasságig ne is találkozzunk meg hasonlók.. bezártak a házba, tlefont elvették, TVben csak híradót lehetett nézni (elrakták a távirányítót h máskor ne tudjam bekapcsolni).. este 7kor fekvés és kuss.. reggel 6kor meg keltettek és takarítás.. majd a maradék időben üljek a könyvek fölött és tanuljam meg azt az anyagot is, amit csak hónapokkal később kéne megtanulnom..

mi lett ebből? 3 hét után meguntam, kiugrottam az ablakon (jó magasan volt és pici is.. először majdnem orraestem és kitörtem a nyakam.. utána sikeresen megfordultam, leugrottam.. 2 hétig sántítottam.. de ettől függetlenül átrohantam a városon a vőlegényemhez (4 kilóméterre lakik tőlem.. mondanom se kell mennyire meglepődött, amikor hajnali 5kor felhívtam hogy engedjen be..) azóta nem beszélek keresztanyámékkal...

2014. júl. 16. 13:30
 49/53 anonim ***** válasza:
sajnálom a gyerekedet ..
2014. júl. 24. 01:19
 50/53 anonim ***** válasza:

Még nem tartok ott, hogy gyerek nevelésről kelljen beszélnem, de ha lesz is sem fogom így nevelni! Hogy miért?

Nem vagyok vallás fanatikus, elfogadom Isten létezését, és az ebben hívőket, de az egyházat és az egyéb intézményeit nem! És bármennyire fáj is neked kérdező, a Bibliát is csak az egyház találta ki/ vagy másította meg.

Hallottam hírét, hogy megtalálták az eredeti Bibliát, csak 7 lakat alatt őrzik, vajon miért?

Miért van az, hogy az ilyen szűk látókörű keresztények szerint furcsa mód mindenki pokolra kerül? Ha Isten olyan megbocsátó?

Nem tudom, ez a túlzott korlátozás kicsit erős, amit a neveléshez gondoltok. Főleg az egyik válaszadónál, aki a gyerekét megbüntette, mert be mert nyúlni a hűtőbe, Jesszusom! Egy háztartásban élnek! És az a gyereke!

Másik kérdésem: Isten nem tiltja a gyakorkérdések használatát? Az internet nem a sátán műve?

Megjegyzem, én még a lélekvándorlásban is hiszek, és az angyalokban is...:D Sőt lehet, hogy a halálunk csak egy új élet kezdete

19/L

2014. aug. 2. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!