Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, miért nem a Biblia...

Szülők, miért nem a Biblia szerint nevelitek kamasz gyermekeiteket?

Figyelt kérdés

Elképesztő, amiket itt ebben a témakörben olvasok. Kislányok élnek nemi életet. És nem, nemcsak a 13-14 évesekre gondolok. Mert egy 17-18 éves is gyermek és nem kéne férfiakkal paráználkodnia, házasság előtt! Az élet sokkal jobb lenne ha a szülők betartatnák a gyerekekkel a szabályokat, elvégre ez a generáció a jövő. Már kiskorban el kéne kezdeni. Kevesebb nemi beteg, és nem kívánt terhesség, és kevesebb lélek kerülne a pokolra! Miért nem látjátok, hogy jót akarunk , és Isten is jót akar? A Biblia pedig az ő szavát hirdeti.

Ti e-helyett mindent megengedtek, had igya magát részegre a buliban, had öltözzön kihívóan felkeltve ezzel a férfiak érdeklődését, és sorolhatnám. Esetleg ti sem vagytok különbek, és ezért nem tesztek ez ellen?

2014. júl. 12. 20:08
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
92%
A pokolban jobb a tarsasag, miertakarnek mashova kerulni? :)
2014. júl. 12. 20:58
 12/53 anonim ***** válasza:
94%
Hú te egy kicsit be vagy zárva a világodba. Nem tudom milyen felekezethez tartozol, de lennének tippjeim. Én gyakorló vallásos vagyok, és sose értettem, hogy egyes emberek, akár vallásosak, akár nem, hogy tudnak olyan szűklátóterűek lenni, hogy a vallást annyival azonosítsák, hogy ne szexeljen az ember. Te is egy ilyennek tűnsz. Nos a vallás, Biblia lényege nem ez! Hanem a mások és önmagunk tisztelete, a másik emberszámba vétele és olyan élet élése, ami a világot inkább jobb hellyé teszi, mint rosszabbá. E mellett annyira de annyira eltörpül az, hogy ki mikor kezd nemi életet. Persze nem célszerű fűvel-fával, meg védekezni kell meg minden, de hogy hogy jön ehhez a Biblia? A házasságtörésbe meg szerintem nem érdemes belevenni a két szabad fiatal nemi életét.
2014. júl. 12. 20:58
 13/53 anonim ***** válasza:
96%

Na most figyelj kedves kérdező. Én egy 19 éves ATEISTA fiatal nő vagyok. Nem hiszek, sem a mennyben, sem a pokolban, sem az örök életben, sem az örök kárhozatban, de még Istenben sem.

Úgy nőttem fel, hogy a Tízparancsolatot 9.-ben ismertem meg történelem órán, akkor megtanultam, de már nem biztos, hogy kapásból eszembe jut mindegyik. A Bibliát sosem olvastam. Közöltem az irodalomtanárommal, hogy a benne foglaltak ellenkeznek a nézeteimmel. Ő ezt elfogadta.

És hogy mik az én nézeteim? Az anyukám rendes, intelligens , szabad gondolkodású, dolgozó nőt nevelt belőlem. Igen, az anyukám, mert a szüleim elváltak. Belém lett nevelve egy erkölcsi mérce, amit később a saját életemhez megfelelőre formáltam és most boldogan, kiegyensúlyozottan élek.

16 évesen lett az első barátom. Fél év után lefeküdtem vele, sőt még óvszert is használtunk. Múlt hónapban lettünk 3 évesek, megkérte a kezem és igent mondtam. DE ezután is védekezni fogunk, majd egyetem után akarok/akarunk gyerekeket.

Engem nem zavar, ha valaki keresztény, muszlin, buddhista, akármi. Nem érdekel. Én saját magamban hiszek, abban, hogy a saját életem kovácsa vagyok, abban, hogy egyszer élek, majd meghalok és egyszerűen nem létezek többé. De egészen addig, amíg én nem kérem számon az összes hívő emberen, hogy miért nem ateisták, mint én, addig senki se próbálja a saját vallását lenyomni a torkomon. Nem vagyok hajlandó befogadni.

Ha van gyereked, őszintén remélem, hogy nem kényszerítetted rá a vallást, hanem hagytad, hogy ő maga döntsön a nézeteiről.

19/L

2014. júl. 12. 20:59
 14/53 anonim ***** válasza:
93%
Hát nekem fogalmam sincs hogy miről hablatyoltok itt, de tudják ki a keresztény szuperhős? Hát Ámen.
2014. júl. 12. 21:01
 15/53 anonim ***** válasza:
95%
NE ETESD A TROLLT!!!!
2014. júl. 12. 21:09
 16/53 anonim ***** válasza:
98%

Én egy 14 éves, istenhívő vagyok, és talán a pokolra küldtök engem, de leírom:

Az egyháznak hatalmas befolyása van, volt, lesz. És mind tudjuk, hogy sajnos sok a rosszindulatú egyházi személy, aki kénye-kedve szerint átírhatta a szentírást, így minden nem Istentől való. Sajnálom, ez van. Én így gondolom, mindenki azt mond, amit akar, én csak Istenemben hiszek, ő tudja, mi lakozik a lelkemben, és nem attól lesz valaki rossz ember, hogy 15 évesen van egy barátja, és lefekszik vele, hanem ha esetleg a későbbiekben is van sok emberrel viszonya, kihasznál sokmindenkit, és ezzel árt neki, megbántja. Amíg felelősségteljesen örömöt szerez a szerelmének, és magának, addig nincs baj. És szerintem a szex nem csak reprodukció, ugyanis Isten nem állatnak teremtette az embert - ergó, mért ne építkezhetne sok művész, és alkotásra hajlamos ember a legnagyobb biológiai örömből? Az más kérdés, hogy sokan rosszra használják, és teljesen öncélúan.

Én ezt gondolom. Ez az én nézetem - nem ítélek el senkit, és semmit, a szeretet a legfontosabb. Mondjatok, amit akartok, nem érdekel. És azt senki ne mondja nekem, mi az Istennek tetsző élet, mert azt csak Isten tudja, és életünk egyes eseményeiből következtethetünk arra, mi tetszik neki, és mi nem.

2014. júl. 12. 21:17
 17/53 anonim ***** válasza:
96%
Ezt remélem te se gondolod komolyan kedves kérdező:) polgárpukkasztásnak jó, de azért plss:D;)
2014. júl. 12. 21:36
 18/53 anonim ***** válasza:
98%
Mert nem vagyunk keresztények. A morál nem bibliafüggő.
2014. júl. 12. 21:37
 19/53 anonim ***** válasza:
51%
Istennek egszer mar volt egy olyan csodas otlete, hogy gyerekeket kuldott a Szentfoldre harcolni. Gondolom a kamaszkori kilengeseket elozte meg ezzel, ugye?
2014. júl. 12. 21:40
 20/53 anonim ***** válasza:
95%
Szegény kisfiúk és férfiak lelkéért nem aggódsz? Ejnye de diszkrimatív vagy.
2014. júl. 12. 21:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!