Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet hogy bulímiás a barátnőm?

Lehet hogy bulímiás a barátnőm?

Figyelt kérdés

18 éves és azért gondoljuk ezt, mert:

sok vizet iszik, nem szeret velünk enni, állandóan tapasz/ kötés van a kézfején, mert ki van sebesedve, sokat köhög, fájlalja a torkát és a gyomrát

2014. júl. 5. 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
miért nem kérdezel rá? nyilván szolidan, ha barátok vagytok elmondja még ha hezitál is az elején, és segíthetsz neki orvoshoz fordulni!
2014. júl. 5. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én az voltam pont ennyi idősen, sokat sírtam és reméltem, hogy kiderül és segít valaki. Aztán lett egy barátom(ma már ő a férjem)Neki elmondtam , sokat dicsért és segített az egészben . Biztos ő is szívesen beszél róla, ha érzi valaki megérti. Ez abból indul ki, hogy kövérnek látja magát én 51 kiló voltam akkor és vékony, most 65 vagyok 7 hós a kis fiam és mégse élem meg akkor tragédiának, mint akkor.Én éveikig nem bírtam utána nehezebb ételeket enni, ma se bírnék kolbászt ilyesmit folyton fájt a gyomrom nem bírtam. Próbáljatok segíteni, ha tudtok és ha tényleg az a a baj. sok sikert és jobbulást.
2014. júl. 5. 20:18
 3/5 anonim ***** válasza:

én fiú vagyok, de én is hánytattam magam majdnem egy évig, úgy hogy senki nem jött rá... nem tudom, hogy alakult ki ez az egész. Mikor 9. osztályba mentem, akkor kezdődött és már reggel direkt 10 perccel előbbre állítottam be az órát, hogy még legyen időm hányni. De nem is akartam hányni, hanem már ösztönösen jött, még nem is ettem reggel, de már hánytam...senki nem vette észre... az volt a legrosszabb, mikor szabadságon volt valaki, akkor kimentem a kertbe, hogy senki ne vegye észre és még a legjobb barátaim se gyanítottak semmit, se az osztálytársaim, pedig minden nap együtt lógtunk. Szerencsére abba tudtam hagyni, de nagy akaraterő kellett hozzá. Szerencsére jött a nyári szünet, nem kellett korán kelnem és így visszafogtam magam valahogy.

Szerintem is nyugodtan kérdezz rá, ha barátok vagytok, lehet elmondja. Lehet én is elmondtam volna, de senki nem kérdezte, magamtól meg nem hoztam elő, hogy ezzel szívassanak. Még most se tudja rólam senki, remélem titok marad és soha többé nem jön elő.

2014. júl. 6. 02:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha egy az egybe rákérdezel, azzal megijeszted.

Igen, ez erősen arra utaló jel. Bárki lehet bulimiás, vékony is, kövér is, átlagos is. az étkezési zavar a fejben van, nem alkat kérdése.

Nagyon óvatosan kell vele beszélgetni, jobb ha olyan akinek volt hasonló jellegű kényszer vagy egyéb mentális betegséggel dolga. Fontos, hogy a beszélgetés során az ún. trigger témákat kerüljétek. Ilyen lehet a testsúly, fogyókúrák, zsíros/egészségtelen kaják, kinek tetszik vagy sem, stb.

Nehéz, mert mindenkinél egyedi, hogy mitől pánikol be.

A fontos az, hogy a pozitív önképet és az egészséget helyezd előtérbe. Bármi amitől gyengének, vagy kisebbredűnek érezheti magát, csak újabb önsanyargatási rohamot vált ki, ami egy idő után érzelmi evésbe csap át, és aztán kezdődik előröl az ördögi kör.

Azt kell elérni, hogy legyen engedékenyebb önmagával szemben. Az éhség normális dolog, nem valami leküzdendő démon. Attól hogy jóllakott még nem kell büntetéből x ideig nem ennie.

Hogy ne akarjon mindenkivel versenyezni, ha nem 36os farmert hord, hanem 42eset, az sem teszi őt vesztessé.

Először azokat a fals hangokat kell elhalgattatni, utánna lehet csak fizikai szinten bármit is tenni.

2014. júl. 6. 02:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Aki nem ert az eveszavarokhoz, az minek ir ide? A legtobb bulimias soha nem mondana el senkinek, meg a legjobb baratainak se, hogy az. Ha nem tudod, mirol beszelsz, akkor ne okoskodj, mert faraszto ezt annak olvasni, aki tenyleg az.

Kerdezo: amiket leirtal, azok alapjan eselyes. En sem eszek masokkal, rengeteg vizet iszom, es sokszor iszonyatosan faj a gyomrom. Ha esetleg egyikotokneknel alszotok, akkor figyeld meg, hogy wc-zesnel sokaig folyatja-e a csapot, eves utan megy-e wc-re, a fogait is nezd meg. Ezek meg arulkodo jelek lehetnek.

2014. júl. 9. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!