A "hello" vagy a "szia" a közvetlenebb köszönés?
Észrevettem fiúként, hogy a fiúk inkább a "helló-t" használják, míg a lányok talán többnyire a "sziá-t".
Hogy gondoljátok? És, ha egy 20-30 évvel idősebbet tegezek melyiket illik mondani?
Szerintem is a szia a közvetlenebb.
Én így használom: ha egy ember jön szembe, vay 1 embertel találkozok, akkor szia.
Ha több emberrel, akkor hello. Nem használom a sziasztokot, és így szoktam meg :)
A szia közvetlenebb, a hellót olyanoknál használom akiket csak látásból ismerek, mondjuk velem egy idős és egy házban lakunk.
20-30 évvel idősebbet pedig nem illik csak úgy letegezni.
Én szinte mindig hello-val köszönök. Nem igazán érdekel, ha velem egykorúról van szó, hogy illetlenség-e, valószínűleg ő sem törődik vele, és ez eddig a kérdésig még nekem sem fordult meg a fejemben.
Nekem egyébként régebben pont fordítva volt. Akiket nem szerettem, azoknak sziával köszöntem, barátoknak pedig helloval, nekem az lazábban hangzik. De most meg már mindenkinek hello.
Különben felénk lányok is, fiúk is egyaránt helloznak általában.
A "szia" közvetlenebb. A "hello" sem távolságtartó, de nem olyan közvetlen, mint a "szia"
Ha tegezőviszonyban vagy egy jóval idősebb személlyel, mindegy melyiket használod, erre nem tér ki az illem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!