Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Leírnátok a kérdésemet, és...

Leírnátok a kérdésemet, és megválaszolnátok azt? Mert én nem jutok dűlőre.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

--Azoknak az embereknek ajánlott, akiknek van idejük elolvasni.--

Nem tudom, pontosan mi a kérdés, de lehet, csak ki akarom adni magamból. Remélem, ti megtaláljátok a kérdést, és választ is adtok majd rá.

Ma anyukámmal a kocsiban beszélgettem, és mondtam neki, hogy remélem, nem kell többet látnom ezt az osztályt. Erre ő azt mondta, hogy önző vagyok és magamnak való. Mindezt én is tudom. Önző vagyok, és magamnak való stimmel mindez rám. Nem kérdezem meg sosem, hogy van ő, vagy egy másik embertől, vagy netalán, hogy mi van vele. Magamnak való vagyok, mivel nem érzem jól magam mások társaságában, egyedül szeretek lenni, nem érdekelnek más emberek, se a külvilág.

De ezt ő maga is megérthetné, hogy miért vagyok ilyen.

Óvodáskoromban, sose voltak barátaim, vertek, gonoszak voltak velem. Azt sem értettem, miért. Gondolkodtam, hogy talán büdös vagyok-e? Azért mert duci vagyok (nem voltam az, indokokat kerestem)? De nem találtam a válaszokat. Ezért megkérdeztem apukámat, miért ilyenek velem. Azt mondta kérdezzem meg őket. A válasz annyi volt: „Mert csak”.

Hosszú szünetekben, egy sarok volt a barátom tulajdonképpen. Nem bántott, nem szólt hozzám. Semmit sem csinált. Mégis jobban éreztem az ő „társaságában” magamat, mint az övékében. Beteg lehet, mi? De mivel nem voltak sose játszótársaim, a szüleim sokat dolgoztak, ezért a takarítónővel voltam együtt mindig, aki természetesen dolgozott. Nem volt kivel beszélni, nem fejlődött tovább a beszédképességem, és a szocializációm is eléggé… halk volt. Szóval pszichológus, és logopédushoz kellett járnom. Nem értettem, miért ad a logopédus a lányoknak mindig matricát, nekem meg sosem? Vajon miért? Mindig jól csinálok mindent, sőt! Sokkal jobban. Talán mert őket jobban kedveli? Ezt így el is könyveltem magamban.

Elsőben, azt hittem szerencsém lesz, de nem így lett. Ahol élek, az egy kisvároska, amelyben összesen 4 iskola van. De hogyan is hihettem volna, hogy pont a 2/3 része az osztályomnak a régi óvodatársaimból fog állni? Mindenesetre, én próbálkoztam. Mosolygással, kedvességgel, hogy had éljem túl az éveket, de mit sem használt. Pokoliak voltak az éveim. A tanító-néni miért nem segít nekem, ha bántanak engem? Miért nem bünteti meg őket? Ez lenne a dolga. Bármennyire is szerettem az alsós tanítóimat, ez nem volt viszonos. Pedig 5-s voltam mindenből, de visszaemlékezve pedig olyan nehezen írták be a piros pontokat nekem. Mindenben a hibát keresték.

Tehát minden nap, minden percében mosolyogtam, kedves voltam, hátha bejön, hátha „befogadnak”, - meg anya szerint, aki mondja másra az mondja magára, okos enged, szamár szenved szerinti elvek szerint éltem.

Egészen 3.-ig. Nem tudom mivolt, már arra sem, hogy miért, de sose ütöttem meg eddig senkit. Lényegében addig, amíg el nem pattant egy húr, ami miatt kiakartam volna tekerni az egyik gyerek nyakát, aki bántott, és csúfolt. Arra sem emlékszem miért, se azt, hogy hogyan, de a tanárok szettek le róla. Miért megint én vagyok a hibás? Miért, hiszen ez ahhoz képest ez semmi volt, amit ő csinált velem? – máig nem érzek megbánást.

Szóval pszichológus, leellenőrizték a szüleimet, és vagy 2 hétig nem mentem iskolába. Visszatértem, és valami megváltozott. Semmi piszkálódás a többiektől, vagy ilyesmi, hanem kedvesek voltak, de még így is éreztem a mozdulatukban, a hangszínükből a félelmet, a tartást. „Komolyan ennyi kell az embereknek? Egy kis erőszak, és mindjárt más lesz minden? Szánalom.”- gondoltam, és gondolom. Félre ne értsetek, ez volt az első, és (eddig) utolsó alkalom, hogy verekedtem.

5.-ben, már teljes mértékben utálatot éreztem az emberek iránt. Ha apám alkalmazottja kedves velem, nem az jutott eszembe, hogy milyen ez rendes fickó, hanem az, hogy a főnök fián át próbál nyalizni. Lényegében mindenkiben a rosszat láttam meg. Akkoriban az osztályomat már szívből gyűlöltem. Nem volt miért szeretnem őket, habár ők mindenről elfeledkeztek. – talán ez a jó szó, vagy csak úgy tettek. Minden sérelmet, amit okoztak nekem, és egyebet. Mintha nem is lett volna. Magamról ezt nem mondható el. Minden reggel, a savanyú képemből, egy mosolygós, életkedvvel teli srácot varázsoltam elő, aki mindenkivel rendes, és jófej. Nagyon népszerű lettem a körükben, pedig nekem nem ez volt a célom, csak túlélni. Semmi több. Hihetetlen, de később az én társaságomat keresték már. Közben a hátam közepébe sem kívántam volna egyiket sem. Gondolj csak bele? Reggel 7:45-től 2:00-ig egésznap mosolyogsz, megjátszod magad, közben leginkább dühöngenél, őrjöngenél, de nem! Te vissza fogod magad, a hét minden 5 napján, az év 10 hónapjában. – ne értsetek félre, nem vagyok idegbeteg, se semmi, nem török, zúzok, de ezekkel a szavakkal könnyebb volt helyettesíteni mindent.

6.-ban, az etikatanárom elbeszélgetett velem, az életfelfogásomról – osztály előtt menők vagyunk és lazák – épp egy kellemes kioktatásba kezdett volna bele, hogy ez így nem lesz jó, meg satöbbi, és úgy döntöttem „lerövidítem” ezt a beszélgetést. Elmondtam mindent magamról, az egész tananyagra választ adtam, az igazi életfelfogásomról, és a végén, egy határozott mondattal zártam az egészet. „Utálom az embereket.” Olyan sápadtnak még egy tanáromat sem láttam. Utána furcsán viselkedett velem, a hangja remegett, legalábbis úgy tűnt minden beszélgetésünkkor, pedig becsszó, minden tanár szeretett felsőben engem, ős is, amíg nem tálaltam ki, de nagyon jól esett.

7.-ben, ugyanúgy ment/megy minden (még nincs évvége), annyival, hogy ezek a tulajdonságok fokozódtak. Nem értem, miért kéne kedves lennem? Ők sem kedvesek. Miért kéne segítenem? Annyi megbánást okoztak nekem. Miért kéne egyáltalán szeretnem őket? Hiszen ők is ugyan olyanok mint a többi ember. Gonosz, alattomos lények, mint én. Természetesen tisztelet a kivételnek, ha van olyan.

A szüleimet szeretem, de sose volt meg bennem az-az ösztön, hogy megkérdezzem a másiktól, hogy mi baj van, mivel egyszerűen látom, de ha látszik rajta, hogy pl: egy-két kedves szóval nem segíthetek rajta, akkor inkább hagyom, minek jártassam a szám, ha nem fog tőle megoldódni semmi? A nővérem ebben sokkal jobb mint én.

Remélem kedves olvasó, megtaláltad benne a kérdést, és leírod a választ is! Higgyétek el, nem véletlen írtam 931 szót, és nem „nagyon sajnállak” válaszokat várok. Tanácsot talán? Vagy csupán örültem, hogy végre leírhattam valahova? Nem tudom.

Remélem tudtok segíteni (?)!

14/f

2014. jún. 2. 21:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A stílusból. Fura, hogy egy 14 éves fiú így fogalmaz. Mindenféle szempontból: stílus, mondatalkotás, önkifejezés, mondanivaló. Összességében.
2014. jún. 3. 15:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát, nekem is volt egy időszak amikor hasonlóan éreztem - Hála Istennek elmúlt.

Nem csak az iskolában lehet barátkozni, ismerkedni, interneten vannak jó chat oldalak.

Ajánlom hogy találj valami hobbit, amivel lefoglalod magad, ez attól függ mennyi pénzt tudsz összeszedni.

Pl. a fényképezés, ha ügyes vagy, egy olcsóbb telefonnal is jó képeket lehet csinálni. Ehhez ugye utazni kell nem is keveset, ami szintén leköt(Nem arra gondolok, hogy más városokba, országba, stb.).

Ha van valamilyen fényképezőgépetek, még jobb eredményeket tudsz elérni. Fotós programokat szintén megtanulhatsz kezelni, és még több sikerélményed lesz.

Modellezés(nem makett) is jó hobbi, csak az tényleg nagyon viszi a pénzt, már ha "rendeltetésszerűen" akarod használni. Én autómodellezek, bár nem olyan egyszerű, mert ha esetleg elkopik valami vagy törik, van hogy 2 hónapig nem tudok autózni.

Ami fontos, és modellezésnél különösen igaz: Az olcsó mindig drágább. Ezt tapasztaltam/tapasztalom is.

Esetleg megtanulhatsz valamilyen hangszeren is játszani, a gitár pl. nem akkora beruházás, és az is leköt, és lehet online is tanulni.

Ha szeretnél beszélgetni, írj privátot nyugodtan.

14/f

2014. jún. 3. 15:35
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is végigolvastam az írásod, és csak annyit mondok rá, hogy jól fogalmazol, de nincs igazad.

Te látom, azt szeretnéd, h ne bántsanak, ne is szeressenek, csak hagyjanak magadra. Nekem legalább is ez jött le belőle. A dolgokhoz nem jó így hozzáállni, az ember társas lény, és senki nem mondta, h mindenkivel jóban kell lenned, de ne utálj mindenkit. Szerintem a magánynál nincs rosszabb, de igen is sokszor szükség van rá, de nem az egész életben. És te nagyon azon az úton haladsz, hogy a családodon kívül senkid se marad. Azért mondom ezt, mert leginkább csak a családra számíthatsz mindig és mindig, persze a barátokra szintúgy, már aki. Ez pedig nagyon önző dolog, h nem kérdezed meg az anyukádtól h "hogy vagy"? Ez nem jó, nagyon nem jó. De talán egyszer majd rájössz. Én nagyon sajnállak, ez a lelkiállapot nem lehet túl jó, én is sokszor magányos vagyok, de nyitottságommal keresem a kiutat, és sokszor találom is. Neked is ezt kéne. Roppant nehéz lesz ennyi év után, de ha nem akarsz egyedül lenni, muszáj túl lenned ezen, szerintem.

Én is javaslom, legyen egy hobbid, néhány ötlet:

-fotózás

-nyelvtanulás (talán a leghasznosabb)

-zene

És a a többi.

Remélem tudtam segíteni, és ha úgy gondolod, írhatsz nekem is privátban. :)

14F

2014. jún. 3. 17:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Va
2014. jún. 3. 19:26
 15/17 A kérdező kommentje:

Véletlen elküldtem...

Nos, van hobbim, ami a nyelvtanulás, de videószerkesztés, modellezés egy időben, és képszerkesztés volt. Van mivel lefoglalnom magam. :-)

Elnézést, hogy csak ennyit írok, de nem tudok többet most.

2014. jún. 3. 19:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Hiába mondod azt, hogy magaddal nincs problémád. De igen, magaddal van, és ezért utálod a környezeted. Addig pedig nem is szeretheted őket, amíg magadban rendet nem teszel. 14 éves létedre elszomorító, hogy ilyen míszesen és negatívan állsz az élethez, az emberekhez, holott még jó pár évet el kell ezen a földön töltened.

Én egy kicsit úgy is érzem, hogy benned van egy kis fennhéjazás is, mintha magad sokkal előrébb valónak és különbnek gondolnád, mint az embertársaid.

Próbálj meg egy kicsit pozitívan gondolkodni. A rossz dolgok ott lesznek igen, ott is vannak, de csak rajtad múlik, hogy beengeded e őket az életedbe.

2014. jún. 7. 02:30
 17/17 anonim válasza:

Mintha csak önmagam látnám... Azzal a különbséggel, hogy az én maszkom önkénytelenül is hozzánőtt a személyiségemhez és akkor érzem önmagam remekül, ha a saját gondolataimba mélyedve elmerülök a tudomány világában. Azon kevesek akiket magam köré engedtem, ismerik a valódi énem és ezzel együtt is elfogadnak. Te mondhatsz valakit közel önmagadhoz? A városban ahol élek az emberek kiállhatatlanok. Egyszerűen utálok mindent ami eszembe juttatja őket és mélyen megvetem azokat, még akkor is ha ők kívülről az ellenkezőjét látják.

A kérdésedre egészen egyszerű választ adok:

Az összes "Miért?"-ed tökéletesen helyénvaló. Semmit nem tettél amivel gonosznak titulálhatnának. Egész egyszerűen mások nem teszik fel ezeket a kérdéseket. És az Ő életük látod milyen? Nemtörődömségük okozta egyszerűség által képesek valakit negatívvá tenni. Ha ezekkel a kérdésekkel felhagysz és csak arra összpontosítasz amire mások tennék, élhetsz egyszerű, boldog életet.

"Az erények és a hiányosságok elválaszthatatlanok egymástól, akárcsak az erő és az anyag. Ha elválnak, a férfi nincs többé"

2014. jún. 13. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!