Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondjam el anyának...

Hogyan mondjam el anyának hogy 2-es is lesz a bizonyítványomban?

Figyelt kérdés
7.osztàlyos vagyok. Fèlèvkor 5 db hármasom volt. Anya ezèrt is haragudott. Februàrban vàltottam iskolát. Nem szeretem a sulit, sìrva jàrok mnden nap iskolába. Szerintem ezèrt ìrok rossz dolgozatokat, pedig tanulok. Kb. 3 db 2-es lesz. Nem lesz meg a 4-es àtlagom. Hogyan mondjam el ?
2014. máj. 18. 16:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézd én azt gondolom, hogy nálam szó nem lehetett volna annak idején, hogy ilyen helyzetbe kerüljek. És tudod, hogy miért? Mert nyilván a szüleim tisztában voltak azzal, hogy milyen jegyeim vannak, mert ott volt az ellenőrző, amit mindig megnéztek vagy rendszeresen jártak szülői értekezletre, ahol a szülők megtekinthették a naplót, amiben szintén benne voltak a jegyek. És ha egy szülő többször kezébe veszi a gyereke ellenőrzőjét, akkor nyilván tisztában van a jegyek alapján, hogy milyen év végi jegyre lehet számítani a jegyek alapján.

Szóval oké, rosszul tanultál vagy nem tanulták kellően, vagy nem ment valami, de azért nem csak téged lehet okolni. Szóval nem kell itt megijedni, ez így is úgy is ki fog derülni és mivel most már itt az év vége, változtatni nyilván nem lehet nagyon rajta. Tehát szépen elmondod, átesel a dolgon, majd pedig megígéred nem csak nekik, hanem magadnak is, hogy jövőre jobban belehúzol.

Ha pedig ezen problémáznak a szüleid, hogy jaj istenem, így meg úgy, ez miért alakult így, akkor ők is gondolkodjanak el azon, hogy vajon ők nem hibáztak-e ebben a dologban. Mert ha rendszeresen megnézték volna a jegyeidet, akkor tudtak volna segíteni és lett volna jobb év végi eredmény is.

2014. máj. 18. 16:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az elsővel. Elképzelni nem tudom, hogy nem tudhattak erről a szüleid. Még ha szülői értekezletre nem is jártak, az ellenőrzőt miért nem kérték el? Még ha te nem is írsz be minden jegyet, az osztályfőnök tudtommal megteszi. Magam is tapasztaltam. Az sem jó kifogás, hogy utálsz iskolába járni. Én is utálok. Nem elég, hogy néhány tanár pikkel rám, ráadásul még apám is ott tanít.
2014. máj. 18. 17:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Amikor én ennyi idős voltam,akkor a sulival kapcsolatos összes dolgot számon tartották rólam a szüleim,és szerintem ez a normális.13 évesen nem hiszem,hogy ez a szint megengedhető.

Ha valaki iskolát vált,akkor ne rosszabb iskolába menjen!-A szüleid erre nem gondoltak?

2014. máj. 18. 17:47
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

-Anyu, terhes vagyok!

-????

-Nyugi, vicceltem, csak lesz pár kettesem a bizimben.

2014. máj. 18. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!