Kamaszok, mit gondoltok a stréberekről? Nektek ki számít annak?
ó,én is sokszor megkapom ezt a jelzőt:) de már nem érdekel.
igazából,nagyon keveset tanulok,mindig csak abból a 2-3 tantárgyból készülök,ami érdekel,és tudom,hogy szükségem lesz rá.vagy amiből dolgozat van(de van,hogy arra sem).házit itthon szinte sosem csinálok,kivéve,ha valami hosszabb van,amit szünetben nem tudok megszerezni(mondjuk egy fogalmazás).sokszor csak azért kapok ötöst,mert szerencsém van.
tanulás helyett akármi mással elütöm az időt.tánc,zenehallgatás,sorozatozás,bármi.sokáig zavart,amikor visszahallottam,hogy ki milyen strébernek hordott le,de magamban tisztáztam,hogy messze nem vagyok az. aki továbbra is ezt gondolja,az le van...:)
14/L
Én, mint jó tanuló, utálom a strébereket.
Én három lányt hívok így, akik egyébként buták, de seggnyalással jutnak előrébb.
(minden szünetben mennek nyalni a tanároknak, jegyzetelik, hogy melyiknek mikor van szülinapja/névnapja, és a szüleikkel drága ajándékot vetetnek nekik, stb. közben a tanár háta mögött szidják őket, de mindenki azt gondolja róluk, hogy "milyen kis aranyosak", így mindig megkapják a jobb jegyet)
Stréber általában akkor lesz egy ember, ha találkozik nála a megfelelési kényszer és a természetes intelligencia hiánya.
Ők nem azért tanulnak napi 4-5 órát, mert az nekik annyira jó, hanem mert máshogy nem képesek felkészülni semmire.
Volt egy osztálytársam. Buta, de nagyon szorgalmas. Ő volt az, aki 2,5 órát tanult egy földrajz témazáróra, és négyest kapott. Én egyszer olvastam át a könyvet, majdnem maxpontos lett.
Hogy mit gondolok róluk? Semmiképp sem vetem meg őket, inkább sajnálom. Egyrészről rossz lehet nekik, hogy tudják, hogy kevesebb felkészüléssel rossz eredményeik lesznek, másrészről a megfelelni vágyásuk miatt.
Ők a magyar értelemben stréberek.
Az osztályunkba járt egy német értelemben stréber lány. Az esze úgy vágott, mint a borotva (de tényleg), OKTV-nyertes lett utolsó évre, az egyik legjobb egyetemi szakra jutott, be, az érettségin 499 pontot szerzett.
Ő is állandóan tanult, de sosem az iskolára, egyszerűen csak ilyen volt. Nem volt benne megfelelési kényszer, mert amit csinált, magának csinálta, mert ez szórakoztatta.
Ő mondta, hogy német értelemben tartja magát strébernek, hiszen az anstreben német ige azt jelenti, hogy törekedni valamire.
Az attól függ.
Volt két osztálytársam.
Egyik: kitűnő tanuló, csendes, szívesen segített bárkinek, elmagyarázta a dolgokat, jóban volt minden tanárral, el tudott velük beszélgetni, de nem "nyalizott" soha.
Másik: kitűnő tanuló, nagyszájú, mindenkit leszólt aki valamit nem tudott, folyamatosan jópofizott a tanárokkal (de már gusztustalan szinten).
Nem hiszem hogy ki kell fejtenem, melyiküket bírta az osztály, melyiküket nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!