Kamaszok, mit gondoltok a stréberekről? Nektek ki számít annak?
Azt, hogy teljesen rendben vannak. A kamaszok feladata a tanulás, és nem a lógás.
Akik a strébereket fikázzák, azok lusták, nem tanulnak. Így nem mérvadó a véleményük :)
3assal értek egyet. Engem is azzal cukkol a férjem, hogy milyen stréber voltam (gimibe oszttársak voltunk), pedig én a szó legtágabb értelmében se voltam az...
Nagy a szám, mindig visszapofáztam, szinte sose tanultam, ennek ellenére mindig jó jegyeim voltak, és ez nála = a stréberséggel.
Én sajnálom a strébereket. A megfelelési kényszerük határozza meg az iskolában eltöltött éveiket, és ez szerintem nincs rendben.
Számomra az a stréber, aki mindent feláldoz egy ötösért, nyal a tanároknak, órán bekiabál, csak hogy lássák milyen "okos", képes megszívatni az egész osztályt, csak hogy egyel több ötöse legyen, nem él szociális életet, nem barátkozik, minden jóból kimarad, esetleg megmagyarázza, hogy 18 éves kor alatt nincs helye bulizásnak, barátokkal lógásnak.
Az a baj a stréberekkel, hogy sokszor nincs eszük, csak szóról-szóra bemagolják amit kell, és lenéznek más, valójában okosabb embereket, mert ők nem hajtanak annyira a jó jegyekért.
Az eddig megismert stréber osztálytársaim probléma megoldó képessége a béka segge alatt van, ha nem kapják meg szóban vagy írásban a pontos utasításokat, nem tudják mit kezdjenek a feladattal.
Én nem szeretem a strébereket.
Számomra az a stréber, akinek az első az, hogy mindenből 5ös legyen, nem él közösségi életet, rengeteget magol, nyal a tanároknak.
Volt egy ilyen osztálytársam, senki nem szerette.
én mindig jó tanuló voltam, de sose voltam stréber. Mindig megírtam a házi feladatot és közben megértettem az elméletet is. Az ilyen humán tárgyakból meg gyorsan óra előtt elolvastam az anyagot és kész. Mégis mindig 4 körüli átlagom megvolt. Volt időm találkozni a barátaimmal, maradt időm a hobbimra, hétvégente pénteken és szombaton a szórakozásé, bulizásé és a kikapcsolódásé volt a főszerep.
Én se értem meg a strébereket, akik annyira rágörcsölnek a dolgokra, hogy már azért nem tudnak teljesíteni. Állandó belső feszültségben élnek, rámegy ez a dolog a baráti kapcsolataira, stb, stb. és sok olyan dolog kimarad az életéből, amit később még sajnálni fog.
Attól meg nem lesz senki semmivel se okosabb, ha bemagolja az anyagot, de nem érti meg. Ha a megszerzett tudás mögött nincsenek saját gondolatok, megoldóképesség, logika, stb. akkor a tudása semmit se ér. Nem tudja összekapcsolni a tudása egyes elemeit.
Az ilyen emberek általában sikertelenek lesznek, mivel úgy érzik, semmi elvárásnak nem tudnak megfelelni, állandóan őrlődnek, végül előbb utóbb megtörnek és akkor magukhoz térnek, hogy mi is lenne a helyes út. Bár 10-16 évesen ezekre a dolgokra még nem lehet rálátni élettapasztalatok hiányában
Nálunk van ilyen. Van ilyen kötelező vizsgánk, ami szóbeli feleletből áll, az utóbbi 3 év anyagából. Namost nálunk volt egy csaj, akit megkérdeztünk, miért nem a fizikára (könnyebbre) megy, hát azt mondta, hogy a föcin "csak tanulni kell" míg ugye fizikát érteni is.
Nekem ez a stréber... Aki szart se ért a dologhoz, csak tanul mint a gép. (És ugye mindig a jó jegyre teper. Az, ha valaki ilyen, de nem hajtja magát az ötösre mindenből az már más.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!