Megengednéd ezt a lányodnak? 15 éves lesz, továbbtanulási kérdés, másik városban!
Szóval arról lenne szó, hogy a lányom Budapesten szeretne tanulni, ott nézett ki magának iskolát (egyébként jövőre menne oda). Mi közel 4 órányira lakunk a várostól (autóval 2-3), mindenképp odaköltözéssel járna a dolog. Kollégium az egyik lehetőség, de ismerem őt, nem bírná, kicsit antiszociális lány, nem bírná a 4-en egy szobában dolgot, amit meg is értek, és a kollégiumokban nem is bízom. Annyi minden történik a sok felelőtlen, iszákos gyerekek miatt... Na mindegy. Ezért úgy gondoltuk, egy rokonnál/családi barátnál lakna, akiknél van egy üres szoba, fel is ajánlották. Végül is saját magáról gondoskodna, a saját dolgait ő látná el, mintha egyedül élne, persze mégis csak lenne felügyelet. Erről mi a véleményetek? Nem szeretne a közeli suliba menni, sőt, a közelben csak gimnáziumok vannak... A kolesz még egy esély persze, de ha lehet hanyagolnánk.
Írjatok véleményt, amúgy jó tanuló lány, komoly szándékokkal, író és fotós hajlamokkal, ezeknek szeretne hódolni. Szeret szórakozni, barátkozni persze, de nem az a partyállat fajta, szóval a kollégiumot nem tudom, hogy bírná-e. Úgy gondolom, ha magára lenne utalva, mindent jól megcsinálna. Megbízható. Az alkohol szóba se jöhet nála, fél hányni (emetofóbia).
Szerintem semmi baj a kolesszal.
Az is kérdés, hogy erre a rokonra adott esetben mennyire hallgatna, mennyire fogadna szót.
De szerencsés a lányod!:)
Olyan szívesen mennék én is Budapestre tanulni, akár még kollégiumba is.
Ugyanannyi vagyok mint a lányod, szóval nem tudom mennyire adsz majd a véleményemre, de szerintem jó lenne ha odaköltözhetne. Új emberek, új közösség...talán a környezetváltozás jót tenne az antiszoc énjének. (mondom ezt úgy, hogy én is az vagyok:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!