Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezek a kamaszkor jelei?

Ezek a kamaszkor jelei?

Figyelt kérdés

A fiam 13 és fél éves. Egészen 12 éves koráig még kicsinek tituláltam. Nagyon aranyos, kis vékonyhangú, visszahúzódó, alacsony gyerek volt. Most, 13 éves kora óta mintha kicserélték volna. 12,5 éves kora óta 20 (!) centit nőtt, mutált, szőrösödni kezdett. Egyszóval, nagyfiú lett.

A kérdésem az, hogy ezek már a kamaszkor jelei? Mire figyeljek oda ebben a korban? A családban senki sem nevel hasonló korú "csemetét", az édesapja kamionosként dolgozik és nem is olyan vele se nekem, se a gyereknek a kapcsolata, hogy ezt meg tudjuk beszélni.

2014. máj. 5. 22:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, annak a jelei.

Semmire ne figyelj oda, csak készülj fel a hangulatingadozásokra, dühkitörésekre.

Ha kérdése van majd kérdezd, ne akarj vele kínos témáról beszélni.

2014. máj. 5. 22:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Kösznöm válaszod.

Tanulásilag már így sem vagyunk problémamentesek. Megszakad a szívem :(

2014. máj. 5. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
65%

Igen,azok.

Tudom hogy tudja,de azért egy sütizés mellett beszélgessre a szexről,magömlésről ilyesmiről.Fontos ezeket szülőtől is hallani.Neki ciki téma lesz,de Te csak mondd,figyelni fog ám!:)

Egyéb nemhiszem.Max készülj hangulatingadozásra.Ja és amikor elmegy az első komolyabb buliba,ajd neki egy soboz óvszert.Hidd el ezek fontos dolgok.A későbbi kapcsolatotokra is jó hatással lesz!:)

Meg piáról,cigiről,fűről is lehetne egy beszélgetés!:D

Neked kitartás és ezeket a beszélgetéseket ejtsd meg!:)

2014. máj. 5. 23:20
 4/7 A kérdező kommentje:
A magömlés téma mellett eddig elmentem, pedig éreztem, hogy már szükség lenne rá. Köszönöm válaszod!
2014. máj. 6. 07:22
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
jaj,ne,kérlek ne beszélj neki a magömlésről.Főleg ne sütizés közben... 2 évvel vagyok idősebb a fiadnál,hidd el,tudom,mennyire borzasztóan kellemetlen tud ez lenni.Persze,szüksége van arra,hogy valaki felvilágosítsa,és mindenki azt hiszi,hogy a szülőktől kellene ezt megkapnia,de most gondolj bele,hogy milyen érzés az,amikor az anyád elmondja,hogy észrevetted,hogy már túlesett az első magömlésén.Ez nem attól függ,hogy ki mennyire közvetlen család,és ki nem,mert ez a téma mindig borzasztóan kínos.A felnőttek nem hiszik el,de ilyen korban már nagyon sok mindent tudnak a fiúk a szexről,hiszen állandóan ez a téma,a biológiai dolgokkal is tisztában vannak,mert általában szokott lenni egy ilyen "felvilágosító" óra,ahol mindenre kitérnek,biológiából is fogják tanulni,de ha még így sem tiszta neki valami,akkor hidd el,hogy rá fog keresni egy külön kamaszokra és erre a témára szakosodott oldalra,maximum te nem fogod tudni,mert a privát böngészést fogja használni.De ha még így is félted,hogy nem a helyes információkat kapja,akkor inkább vegyél neki egy ilyen témájú könyvet.A fogamzásgátlás fontosságáról viszont nyugodtan beszélj vele,és szerintem is jó ötlet,ha majd amikor úgy látod,hogy eljött az ideje adsz neki egy csomag óvszert.Sok szerencsét!
2014. máj. 6. 11:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Utolsó!Jobb ha a fiú tisztában van mindennel...Nem kell ködösíteni.Meg mint írtam nyilván nem fog kérdezni,mert ciki,de ha az anyja beszél figyelni fog..

2.voltam.

2014. máj. 6. 15:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Én sem javaslom,hogy beszélj vele ilyen dolgokról,mert hát,igen kínos ilyen dolgokról beszélgetni a saját anyukánkkal.Az iskolában úgy is mindenről szó esik,így mindent megtud amit kell az osztálytársaitól,nem kellesz ehhez te.Na meg ha érdekli valami egyszerűen meg googlizza és megtudja.A hangulatingadozásoknál,meg majd ne nagyon legyél kiakadva rá,csak ami már tényleg pofátlanság.Én mondjuk nem szeretem,ha a suliból beesve az ajtón egyből nekem szegezik a kérdést,hogy:Milyen volt a suli?

Milyen volt b****meg:szar!

17/F

Ja és öleld meg akkor is ha nem akarja, ez nagyon fontos.

2014. máj. 7. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!