A lányom elkezdett cigizni. Mit csináljak, hogy leszokjon?
Nekem a 12 éves fiam cigizett az engedélyem nélkül. Mikor megtudtam, akkor jól elfenekeltem. Azóta még gondolni sem mer rá.
38/F
Egy lánynak azért nem nehéz cigit szerezni. :)
Anno mi is fülig érő szájjal adtunk cigit a csajoknak, ha kértek, csak hogy velük cigizhessünk.
Az nem megoldás, hogy egyeltalán nem adsz neki pénzt. Előbb utóbb lesz olyan dolog, amit meg akar majd venni magának, és rájön hogy a cigi mellett nem fog menni.
Épp annyit adj neki, hogy ne fussa cigire. Ha 1-1 szál cigit nem is ciki kunyerálni, pénzt már elég gáz.
Elég gáz, hogy itt egyesek büszkék arra, hogy a gyerekük azért nem cigizik, mert a verés miatt "gondolni sem mer rá". Mert gondolom azok a gyerekek nem fogják újrakezdeni, amint kívül kerülnek a pofontávon. (Ergo elköltöznek, munkájuk lesz stb.)
Nekem inkább az lenne a fontos, hogy megértessem a gyerekemmel, hogy mennyire tönkreteszi magát így, mert ha ez sikerül, soha többé nem nyúl a cigihez életében.
Kedves Kérdező!
Engem anno apukám úgy vett rá arra, hogy ne a háta mögött próbáljam ki és hasznaljam a cigit, hogy egy nagyon erőset vett (senki nem dohányzik a csaladban), és addig kellett szívnom, amíg birtam. És mégis élek még, nem kaptam semmiféle nikotin mérgezést, sőt azóta elítélem a dohányzó embereket. Szóval nem rossz ötlet szerintem amit írtál.
22 éves vagyok és a párommal most várjuk az első babánkat, és ha eléri majd a tizenéves kort, igenis vele is meg fogjuk csinálni. Főleg ha közben kiderül hogy már bagózik sumakban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!