A lányom elkezdett cigizni. Mit csináljak, hogy leszokjon?
Nem jó ötlet, abba belehalhat (ha hallottál már nikotinmérgezésről vagy oxigénhiányos állapotokról).
Most már sokat nem tehetsz. NE adj rá pénzt és ne engedd otthon cigizni. Amikor állandóan a haveroktól kell kunyizni, az gáz. AMúgy meg saját kárán tanulja majd meg, mit jelent, már késő nevelni.
Sokkterápia.
Én kiragasztanék a helyedben a szekrénye belső oldalára, ajtajára, bedugnék a cuccai közé tüdőrákos emberekről képeket.
Ugye Te nem dohányzol?
Szerintem ilyesmivel nem lehet leszoktatni.
El kell érni, hogy ő is le akarjon szokni. (addig próbálkozhatsz bármivel, úgyse ér semmit)
Emellett ne adj neki pénzt, a cigi elég drága, a barátok egy idő után nem fognak neki adni:D
Általános iskolában gyújtottam rá először. Fősuli alatt hagytam abba. Magamtól. És senki nem tudott volna lebeszélni róla, amíg én cigizni akartam.
Fontosabb lett az egészségem.
Esetleg előtérbe lehetne helyeznetek együtt az egészséges életmódot. A mozgást. Menjetek el együtt edzeni. Futás, úszás, biciklizés, edzőterem, aerobik... Amellett, hogy közös program, a cigi mellé nem esik jól.
Tiltani nem ér semmit. De persze támogatni sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!