Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 20 éves oda megy ahova akar?

Egy 20 éves oda megy ahova akar?

Figyelt kérdés
Mert anyum szerint csak oda, ahova a szülei elengedik.Szerintem ez hülyeség, mert már felnőtt ember, miért kéne engedély?Ti mit gondoltok?
2009. dec. 21. 17:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Természetesen oda megy, ahová akar. Ám ha nem jut dűlőre a szülőkkel ebben a kérdésben, akkor választás elé kerül. Mivel már nagykorú, így dönthet. Vagy megfelel továbbra is a szülei elvárásainak és ők cserébe eltartják vagy a saját lábára áll, elköltözik és eltartja magát. Ez utóbbi esetén valóban minden kérdésben maga dönthet egyedül, ugyanakkor senki segítségére sem számíthat.
2009. dec. 24. 18:39
 12/17 Fingkirály ***** válasza:

Előzővel egyet értek. Húszéves vagy , és nagykorú.De ha anyuval élsz, ő tart el téged, akkor bezony teljes joggal megmondhatja, hogy merre mehetsz, sőt igazából még azt is, hogy azt a pénzt, amit rád áldoz, mire költheted. Tehát, ha lecsesz, mert hazaérkezel a diszkóból hajnal ötre telespeedezve, akkor ne csodálkozz, nem hiszem hogy ő azt akarta, hogy drogot vegyél abból a pénzből, amit szórakozni adott neked :P

szal ha teljesen tőle függsz, akkor igen, te csak egy nagy gyerek vagy. Még akár 30 évesen is, nemcsak húsz.

Ha önálló vagy, pénzt keresel, eltartod magad, na akkor már tényleg nem szólhat bele semmibe. Akkor sem, ha úgy döntesz, hogy a teljes fizetésedet heroinra költöd :P

2009. dec. 25. 17:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Az utolsóval teljes mértékben egyet értek. Én is 20 éves leszek pár hónapon belül, de belém valahogy ezt belém nevelték. Ha olyan helyre indulnék, ami anyunak annyira nem tetszik, akkor csak annyit kérdez, hogy "biztos jól meggondoltad?" vagy "Jajj ne menjél már kislányom" és utána csöndben maradok. Van hogy azért is elmegyek, de ez azért kevésbé jellemző. Amíg az ő pénzét költöm, addig megértem, hogy beleszól abba tulajdonképpen mire költsem, az már furább lenne, ha a saját lakásomba jönne el egyszer, és azt mondaná nem mehetek ide és oda... Tanácsot akkor is adhat, de tiltani nem tilthat. Szóval nagykorúság ide vagy oda, amíg nem saját keresetből élsz a saját lakásodban, addig igen is van joguk beleszólni.
2009. dec. 26. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Én 20 vagyok és a szüleimmel élek. Pécsi vagyok, ide jrok a szomszédba egyetemre. Bulizni sosem mentem. Nem azért, mert tiltották, hanem mert nem érdekelt. (A) Utálom a tömegnyomoros, zajos helyeket, B) rosszul vagyok a cigifüsttől, C) antialkoholista vagyok.) Szóval nekem ez nem akadály. Mondjuk anyám szeret mindenbe beleszólni, én meg gyorsan felkapom a vizet, szóval gyakoriak az ilyen kölcsönös hajleüvöltések. De a legtöbbször teljesen triviális és gagyi dolgokon megy. :/

Lényeg: marhára meglepné, ha egyszer csak nem jönnék haza sokáig, mert nem jellemző rám. De ha előtte szólok, akkor elengednének (igaz az aggodalmaskodásával előtte az őrületbe kergetne) és nem hiszem, hogy probléma lenne belőle. Az más kérdés, hogy engem az éjszakai élet nem vonz. Ha meg délután elmaradok kicsit a haverokkal beszélgetni, járkálni, miegymás, azért meg nem szól. (Maximum megjegyzi, hogy azt hitte hamarabb jövök, de erre én maximum egy vállrándítással válaszolok és ezzel el van intézve.)

Apám nem egy aggódós fajta, nagyon el kellene maradnom, ahhoz, hogy ő is ideges legyen.

2009. dec. 27. 14:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Azért közöld hova mész mielőtt elmész és gyere vissza épségben és hülyeségekbe ne keveredj jó szórakozást! XD
2009. dec. 28. 15:14
 16/17 anonim válasza:
Én 23 éves lány vagyok. Mindig egy héten vagy kétszer megyünk barátommal hajnalig "bulizni", de szüleim mindig mondják indulás előtt, hogy ne hajnalban érjünk haza meg ilyenek, de úgyis mindig sikerül akkor hazaérni, de nincs belőle probléma. Egyszerűen csak féltik a gyereküket. Ez érthető.
2010. jan. 6. 11:17
 17/17 anonim válasza:
De még mennyire, hogy oda megy!
2010. jan. 29. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!