Elítélendő ha létemre nem járok suliba? 16/F
én a véleményemet egy egészen egyszerű kérdéssel kezdem: szerinted nem gáz?
és én igenis állítom, hogy a tudatlanság egyszerűen visszataszító. no, nem azt mondom, hogy elítélek egy embert, ha mondjuk pincér, és nem konyít a sejtbiológiához. de azért legyünk őszinték: egy szakközép- vagy szakiskolában nem nagyon veszik komolyan a tanítást a szakmán kívül, tehát nem hiszem, hogy "olyan sok felesleges dolgot kellene tanulnod". és azért az alapvető földrajzi (mi hol van magyarországon? a világon? éghajlati övek, stb.) kémiai (mi az, amit még poénból se igyál meg? miért ne vegyél kétes eredetű alkoholos italt, stb.) biológiai (hogy miért ne szedj be mindenféle antibiotikumot, amit otthon találsz egy influenzavírusra) és így tovább, naphosszat sorolhatnám a fizikával, matekkal, magyarral.
szóval én hasznosnak tartom, ha valaki a saját területén kívül is tájékozott sok területen - még ha nem is olyan alaposan. és ha az alapvető dolgokkal sem vagy tisztában, akkor joggal ragasztják rád a "buta" jelzőt.
Nem elítélendő.
Van valami nagy tehetséged, pl. az énekléshez? Mert sok énekesnek nincs érettségije.
De ha semmi ilyesmihez nincs tehetséged, akkor mit fogsz kezdeni magaddal?
Előző vagyok
Egyet értek az előttem válaszolókkal. Én is ismerek olyan embert, akinek nincs érettségije, de mégis az egyik legintelligensebb ember a környezetemben. SZóval ha nem a suliban, akkor otthon művelődj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!