Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy beszéljem rá a szüleimet,...

Hogy beszéljem rá a szüleimet, hogy mehessek Dubaiba?

Figyelt kérdés

Apa húga kint él és nagyon jóban vagyunk, olyan nekem, mintha a nővérem lenne. A jövő héten hazajön és 3 hetet marad. Ha visszamegy, szeretnék én is vele menni a legjobb barátnőmmel.

Már voltam ott nem egyszer, csak akkor apa is jött, vagy mamáékkal voltam.

Szóval csak a nagynéném lenne ott velünk, de nem várhatom el, hogy csak körülöttünk ugráljon...

Ráadásul apa így is tartozik egy úttal oda, mert azt mondta még télen, hogy februárba meglátogatjuk a testvérét, csak utána "nem volt ideje az útra" (magyarul nem volt kedve).

Milyen indokokat hozzak fel nekik, hogy elengedjenek?

Én most lettem 16 éves, a legjobb barátnőm 18, szeptemberben megy egyetemre.

2014. márc. 16. 15:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%

Mi az, hogy "apa így is tartozik egy úttal oda"?! Talán adtál neki pénzt kölcsön és megígérte, hogy vissza adás helyett repjegyet vesz neked és a barátnődnek?

Külföldre utazni nem jog, hanem kiváltság. Ráadásul nem 2 fillér.

Az, hogy "nem volt ideje az útra", jelentheti azt is, hogy most pont erre nincs lóvé.

Kérdésedre válaszolva: Szerintem úgy vedd rá, hogy vissza veszel kicsit magadból és elmész diákmunkára. Amit keresel szépen félre rakod és bele pótoljátok az útba. Az utat pedig megejtitek a nyári szünetben.

2014. márc. 16. 16:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Tartozik vele. Megígérte és nem mentünk el. Szóval még jön nekem egy úttal oda.

Nem a pénz miatt nem mentünk, hanem mert nem volt kedve, csak ő ezt úgy adta elő, hogy rengeteg a dolga... Aha, persze.

Nincsenek anyagi gondjaink és nem lenne időm diákmunkára sem. Szóval nem arra kell rábeszélnem, hogy szerezzen rá pénzt, mert az van. Hanem arra, hogy elengedjen.

Nyáron nem megyünk, mert akkor van vagy 45 fok.

2014. márc. 16. 16:33
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem úgy, hogy rendesen viselkedsz. Ha megbíznak benned, akkor el fognak engedni. Ha kinézik belőled, hogy bajba is kerülhetsz, akkor bármivel is próbálkozol nem engednek. Mond meg egyszerűen, hogy szeretnél menni és megbízhatnak bennetek, nem lesz semmi baj. Az 1. válaszolónak üzenem, hogy van pénzük, kész. Vannak olyan családok, ahol nem kell diákmunkára menni stb, dől a lé a szülőktől, ezt el kell fogadni, nem kell irigykedni rá, meg lekezelően beszélni. Nekünk nincs sok pénzünk, de elfogadom, hogy van akinek van. Ha megígérte az apja, tényleg illik betartani, vagy ne ígérje meg.
2014. márc. 16. 16:43
 4/13 anonim ***** válasza:
40%
Ilyen mentalitással inkább Szibériába küldenélek.Szedd össze magad.Az hogy van pénz nem jelenti hogy nem kéne neked is megdolgozni érte.Nem érsz rá? Oh , akkor nem utazgass.
2014. márc. 16. 16:43
 5/13 A kérdező kommentje:

Hát, én rendesen viselkedek, csak néha (akaratomon kívül) nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy én tervezem. De ezek nekik általában nem tűnnek fel, vagy ha igen, akkor sem teszik szóvá.

Utolsó válaszoló, 16 éves vagyok. Ilyenkor még a tanulmányaira koncentrál az ember, nem pedig dolgozik.

Vagyis az én környezetemre inkább ez a jellemző...

Azért ne utazzak, mert a jövőmmel foglalkozok? Csak nekem furcsa ez a felfogás kicsit?

2014. márc. 16. 16:46
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Nem, nem furcsa ez a felfogás.

Én 15 éves korom óta dolgozom és a tanulmányaimat is rendesem befejeztem mellette. Magamnak fizettem az edző táborokat és a nyári strandolásokat is.

És ha olyat mertem volna mondani apámnak, hogy tartozik nekem egy több száz ezres úttal, hát jól szájba vágott volna, hogy tartsak el egy családot és fizessem ki magam.

El vagy kényeztetve.

2014. márc. 16. 17:21
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy a lehetőségeim és a körülményeim jobbak, mint másoknak. De ettől nem tartom magam elkényeztetettnek.

Nem értem, miért kellene dolgoznom, amikor nincs szükségem rá. A családom nem is engedné, vagy legalábbis nem örülnének a szüleim.

Ezen kár is itt vitázni, mert semmi értelme.

2014. márc. 16. 17:36
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

OFF:

Hagyjátok már szegény lányt! Fogadjátok el, neki nem kell diákmunkára mennie, megtehetik, biztos sokat dolgoznak a szülei is ezért. Ne irigykedjetek már egyfolytában!!!

2014. márc. 16. 18:47
 9/13 anonim ***** válasza:
23%
Néhány embernek savanyú a szőlő....
2014. márc. 16. 18:50
 10/13 anonim ***** válasza:
28%

Itt nem az irigységről van szó.

Hanem, hogy olyan dolgot követel, ami nem alanyi jogon jár neki.

OK, ne menjen diák munkára. Na de suli időben? Csak azért már nyári szünetben már túl meleg lesz a kisasszonynak és barátnőjének az ingyen út, ami "jár neki".

Vehetnéd kisebre is az arcod,pláne, ha a barátnőd jegyét is apukád fizeti.

2014. márc. 16. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!