Titeket nem idegesít hogy a gyerekek telefonokat és egyéb kütyüket nyomogatnak 0-24 órában?
Akkor idegesít, ha társaságban ok nélkül nekiállnak vmi értelmetlen játékot nyomogatni...
Ha egyedül vagyok, vagy valami hasznosabb alkalmazás kell (térkép, szótár, stb) akkor én is használom. Szerintem ezzel nincs semmi gond, sok külföldi blogot olvasok, a nyelvtudásomnak pl jót tesz. Beszélgetni is jó néha az olyan ismerősökkel akikkel nem tudunk találkozni. Az, hogy milyen felnőttek leszünk, szerintem nem csak ettől függ.
Utolsó vagyok: elolvastam a cikket, amit az egyik válaszadó linkelt. Nekem eszembe nem jutna fára mászni vagy tüzet gyújtani(???). Elég fura lenne ez így a belvárosban:-D
Azt sem értem, hogy a szülők mindig féltik a gyerekeiket, de itt meg szinte bátorítanak ilyen veszélyesebb dolgokra (nem a cipőfűzőre gondolok természetesen)
Kamasz vagyok (és természetes még gyerek annak is érzem magam még) és ez általánosítás:)
Nem nyomogatom a hülyeségeket állandóan persze szoktam de közel nem órákig. És pl a körülöttem lévő diákok (osztály-évfolyamtársaim)nagy részére nem ez vonatkozik.
Facebook-on alig szoktam beszélni valakivel.
A nálunk néhány évvel fiatalabb generáció meg még rosszabb...
Én ma voltam a Mammut bevásárlóközpontban, és akármerre néztem, a telefonjukba merülő embereket láttam mindenhol. Nem túlzás, kb. 150 ilyen embert biztosan láttam. Vegyes volt a felhozatal, a leggyakoribbak:
-padokon ülve
-a párjukkal voltak, de helyette a mobiljukat bambulták
-barátok egymás mellett szótlanul nyomorgatták a mobiljukat
-kávézókban, éttermekben, egyedül, vagy családdal
Nekem nem fáj, de borzasztó ez a látvány, akármerre fordultam, mindenhol görnyedő, bambuló emberek voltak. Én inkább itthon szoktam netezni, ezen kívül soha, max. suliban játszok, vagy házihoz nézek anyagot, ha egyedül vagyok, de ez 10 perc összesen.
Páran itt szerintem nem fogták fel a kérdés lényegét. Nem mindegy hogy baráti társaságban, egy beszélgetés közepén kezded el baszkurálni a telefonod, vagy egyedül.
Ha a VALÓS társadalmi életed rovására megy a Facebookozás, akkor van gond.
Szerintem már akkor is gond van, ha nem bírod ki (akár egyedül) A-tól B-ig facebook nélkül.
Mondjuk engem eleve idegesítenek ezek a "tapogatós" telefonok, nekem olyan van, amilyet még Lenin is használt :D
OFF:
Viszont valaki linkelt egy érdekes cikket. Hihetetlen, de az emberek többsége tényleg nem tud tüzet gyújtani, kazánba/kandallóba meg főleg nem. Van legalább 10 olyan ismerősöm, aki ugyan rakatott cserépkályhát, de nem tudja használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!