Mit reagálnátok ha a 14-15 éves lányotok egyszer azzal menne haza hogy terhes a barátjától, (nagyon szeretik egymást) Melléjük állnátok/kitagadnátok/követelnétek a vetélést?
Csak gratulálni tudok azoknak a begyöpösödött gondolkodásúaknak, akik egy 14 éves GYEREKET arra kényszerítenének, hogy csináljon végig egy terhességet!
Valóban nem kellene ennyi idősen szexelni, de akkor sem azzal kell büntetni, hogy ki kell hordania a babát. Arról nem is beszélve, hogy ennyi idősen egy terhesség kihordása, egy szülés jóval megterhelőbb a szervezet számára, mint egy abortusz.
Jöhetnek a némasikolyos élharcosok a lepontozásukkal.
Utolsónak van igaza!
Tényleg nincs rendben az értékrendetekkel.
Legyen a lány és a szülők döntése.
De a gyerek jobban jár szerető nevelőszülőkkel, mintha elvennék tőle az életet!
És az örökbeadás jobban megviselné mint a gyilkosság?? Ez milyen gondolkodás mód?
Igen ez a helyzet. A te szavaitokkal élve inkább megölöm a gyerekem magzat korában, mintsem odaadjam idegeneknek, aztán egész életemben attól rettegjek, hogy mikor csenget be, azt nézzem azt utcán, hogy melyik lehet ő, azon aggódjak milyen sorsa lehet. Ez van, és ha a fejetek tetejére álltok, akkor sem tudnátok lebeszélni róla.
Főleg nem 14 évesen... mégis hogyan vonható felelősségre egy kislány? Az a legviccesebb, hogy a barátjánál nem engednétek ott aludni, de gyereket azt hordjon ki meg szüljön, utána meg dobja el. Még jó, hogy a gyerek dönt, és nem a szülő, elképesztő.
Nekem 17 évesen volt abortuszom, fogamzásgátló mellett (bonyolult sztori, nem fogom leírni, legyen elég annyi, hogy rendeltetésszerűen szedtem). Semmilyen káros hatása nincs a lelki egészségemre, sosem lettem emiatt depressziós sem.
Felfogtam ép ésszel, hogy sokkal rosszabb lenne neki, ha megszületne. Nem volt érettségim, félretett pénzem, semmim. Szüleim nyakára minek szültem volna? Ha kellett volna nekik még egy gyerek, hát szült volna anyukám.
Egy kicsit sajnáltam azért, amikor műtöttek, egy komplikációnak hála meddő lettem. Azért hála, mert amikor kiderült, hogy terhes vagyok, leesett, hogy én tényleg soha nem akartam anya lenni.
Még most, felnőtt fejjel is így gondolom, az életem sokkal jobb gyerek nélkül.
A kérdező a véleményekre volt kiváncsi, nem arra, hogy ki hogy akarja a másikat jobb belátásra bírni.
Szerintem a szülőnek és a fiatal párnak együtt kell döntenie. Nem vagyok az abortusz mellett, de szerintem ebben a helyzetben- ha ép ésszel végiggondoljuk- ez lenne a legjobb megoldás. Hangsúlyozom- szerintem. Szóval én efelé próbálnám terelni a lányomat. De ha ellenállna, vagy nem akarná- akkor nem kényszeríteném.
Szóba jöhet az örökbeadás is- igen- valóban rengetegen állnak sorba kisbabáért, biztos, hogy jó helyre kerülne a kicsi.
Igazából nem tudom, mit tennék valójában.....
Egy magzat még nem ember. Ettől most sokan le fogtok pontozni, de ez akkor is igaz. Ha a kezedben tartanál egy magzatot, a másik kezedben pedig egy más teljesen kifejlett kisgyermeket, és az egyiket el kéne dobnod, melyiket dobnád? Persze, hogy a magzatot. Ezenkívül szerintem a lány döntése, de tényleg elég buta volt azért, amiért védekezés nélkül csinálták.
Én támogatnám akkor is, ha meg akarná tartani, és akkor is ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!