Miért van az, hogy ha valakit szexuálisan zaklatnak, akkor mindig ő a hibás?
Pontosan ahogy az utolso irja. Aki ugy nez ki mint egy rbanc, ugy viselkedik mint egy rbanc, az ne lepodjin meg ha ugy is kezelik.
Ha egy szegeny artatlan kislanyt molesztal valaki, senki nem fogja ot hibaztatni. Ellenben ha bugyiban es melltarto nelkul fetreng a barban a zongoran...
én fiú vagyok és velem már többször "kezdett" ki 40-70 körüli férfi...volt mikor a tömött buszon a hát mögé állt egy férfi és ott mocorgott, volt, mikor egy 70 év körüli férfi nekiállt velem beszélgetni a vonaton és egyszer csak már azt vettem észre, hogy a keze ott van...és tele volt a kabin, nem mertem lecsapni onnan a kezét, mert attól féltem, hogy más is észreveszi, mit csinál...én éreztem magam kellemetlenül és féltem, hogy senki ne vegye észre, mert engem ítélnek el emiatt... már rájöttem, hogy nem én voltam a hibás és hogy nem engem szóltak volna le a vonaton az utasok...de beszélni nem igen mertem róla senkinek, mert lehet emiatt cikiznének
Amúgy a fiatalok sose másznak rá egymásra nyilvános helyen ismeretlenül, általában az öreg férfiak ilyen gusztustalanok
Szerintem az emberek úgy öltözhetnek ahogy akarnak. Nekem soha az életbe nem jutott eszembe, hogy ruházata miatt bárkit is elítéljek, vagy rányomuljak, vagy utánafütyüljek. A ruházat nem jogosít fel arra, hogy bárkit is kevesebbnek gondoljanak, mint ami. Lehetek fullra meztelen, akkor sincs senkinek sem joga ahhoz, hogy zaklasson, vagy akár csak megérintsen, csak ha beleegyeztem.
Ne értsetek félre, én maximum nagyon melegben, nagyon ritkán veszek fel combig érő shortot, trikót pedig úgyszintén, általában hosszú nadrágot és bő pulcsikat hordok.
Ne viccelj már! A provokáció akkor is provokáció. Pontosan ahogy bombával a testeden sem sétálgathatsz az utcán, és tetőtől talpig véresen sem. Mert ezek az emberekből indulatokat váltanak ki. Na ha valaki egy szórakozóhelyen pucérkodik, az is ugyanez a kategória.
Van egy videó, amikor egy lány egy koncerten leveszi a felsőjét, és megmutatja a melleit a kamerának. Aztán a körülötte álló férfiak elkezdik fogdosni a mellét, és mindenki rácuppant. A lány meg teljesen megijedt, és majdnem elsírta magát. Na most kérdem én, ha egy férfiakkal tömött helyen valaki előkapja a csöcsét, az mit vár? Ez nem elítélés. Engem egyáltalán nem zavarnak a pucér lányok, sőt! Csak akkor nem kell meglepődni.
És igen, a "szexuális zaklatás"-t gyakran a felelőtlen, és szellemileg még nem, csak testileg érett fiatal lányok provokálják ki a viselkedésükkel.
És ahogy korábban is írtam, ennek semmi köze a pedofilokhoz, meg erőszaktevőkhöz. Az teljesen más tészta, és abban az esetben senki nem hibáztatja az áldozatokat.
Teljesen felháborító, ami történik. Az áldozat meg el is hiszi, hogy az ő hibája, pedig nem. Sose az áldozat hibája, akárhogy néz ki, akármennyire van befolyásolható állapotban, akár van rajta bugyi, akár nem.
Hordok térd fölé érő ruhákat, jó időben rövid sortot, feszülősebb pólókat, a jó ízlés határain belül. És jogot tartanék arra, hogy amikor elmegyek a házunk mellett nélő építkezésnél, ne fütyüljenek utánam a gusztustalan ötvenes pasik a gödörből. Azzal semmi bajom, ha valaki kedvesen megmondja, hogy szerinte szép vagyok, azzal van bajom, ha egy darab húsnak érzem magam, pedig nem olyan helyzetben vagyunk, hogy szó lenen a szexualitásról, csak sétálok egy kiskabátban, ruhában meg bakancsban. De a nemi erőszak ugyanúgy megtörténik olyannal, aki laza pulcsit és nadrágot hord, valamint férfiakkal is, akiknek (tisztelet a kivételnek) biztos nem volt túl rövid a szoknyájuk. Biztos a kislányoknak is kivolt a melle és egy felnőtt férfi nem tudta kontrollálni magát, előtört belőle a vadállati ösztön a fajfenntartásra, ugye?
Emberek vagyunk, az tesz különbséget köztünk és az állatok között, hogy van ítélőképességünk. Még egy kutyát is megtanítasz, hogy a Nem azt jelenti, Nem. Ha egy fiatal lány befolyásolható állapotban van, akkor nem férfi, aki kihasználja.
Rosszul vagyok tőle, hogy sötétben a kulcsomat szorongatva megyek át a parkon és sokszor választok egy hosszabb utat hazafelé, valamint ha a vonaton megbámul az idős bácsika velem szemben, azonnal bűntudatom van és kínosan érzem magam, ahogy kinézek (és mint mondtam, ez ízléses és nem egy darab fehérneműben szállok fel a tömegközlekedésre, ami szokatlan lenne, máris egy ok, hogy egbámuljanak)
"Don't teach your kids how not to get raped, teach them not to rape." -ez lenne a logikus. Persze amíg jelen van a "rape culture" fontos az önvédelem, de szerintem egy alapvető jog lenne, hogy nem csinálsz a másikkal olyat, amibe ő nem egyezik bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!