Van itt 5. -es diák vagy az anyukája/ apukája? Tudnátok segíteni?
De, bárki segíthet! :)
5.-eseknek kellene az egészséges táplálkozásról órát tartanom és nem tudom, hogy mi kötné le a figyelmüket. Igazából azt sem tudom, hogy mit tudnak és mit nem.
Te ki vagy? Tanár, felsőbb éves diák? Előadó, vagy ki?
Milyen óra lesz ez? Rendkívüli osztályfőnöki óra, vagy egy előadásos óra?
Ha van rá lehetőség, csinálj interaktív órát. Kérdezgesd őket, hagyd, hogy elmondják véleményüket. Legyen játékos, beszélgetős óra, így érdeklődnek ők is, és többet megjegyeznek majd, mintha csak beszélnél a levegőbe 45 percig. Írhattok közösen vázlatot a táblára stb.
Hát én nemrég végeztem általánosban szóval valamennyire képben vagyok még. Szerintem semmi kép sem legyen uncsi, ne legyenek gagyi képek. Én is jó ötletnek tartom a játékos órát, pl táplálékpiramis beállítása.
Akár még azt is el tudom képzelni,hogy az elején elmondod,hogy figyeljenek mert a végén felteszel kérdéseket valami jutalomért (csokit mondtam volna de hülyén jönne ki :D) és ilyen plüssállatot dobálnál ha felteszel egy kérdést.
A nutrikidben van olyan infó, amit még 9.-ben is tudok használni.
Azzal szoktam indítani, hogy tudnak-e példát egészséges és egészségtelen ételekre.
Sorolják is rendesen.
Aztán kiderítjük, hogy igazi egészségtelen, csak a romlott, vagy a mérgező. De a táplákozásunk, vagy az életmódunk lehet egészséges / egészségtelen.
Összeszedjük, hogy a minőségen/ milyenségen kívül a mennyiség( vigyázz, tiniknél divat a túl kevés,= anorexia!, ha vékony kislány kérdez,légy résen és említsd meg a fejlődő szervezet mennyiségi igényeit) az arányok, a gyakoriság és az összhang is fontos.
Sose hagyom ki a mozgást.
Időtől függően, amit mindig viszek, az egy rövid teszt, néhány jó vetített kép. Ha nem 45 perc van, akkor lehet salátát, falatkákat készíteni közösen.
Ha egy kisebb témakört dolgozol fel, lehet bekötött szemmel kóstolni: felismerni élelmiszereket, zöldség-gyümölcs kockákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!