Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Véleményezné valaki?

Véleményezné valaki?

Figyelt kérdés
Még tavalyi, de megtaláltam, kíváncsi vagyok másoknak hogy tetszik: [link]
2014. jan. 20. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem vagyok egy vers kritikus, de tetszett is meg nem is. Azért tetszett, mert a mai fiatalság között van egy fiatal (szerintem lány), aki nem igazán tud azonosulni, sőt elítéli a saját korosztályának viselkedését, "kultúrájával". Valamilyen szinten gondolkodásban a többiek felett áll, viszont ez miatt egyedül érzi magát.

Néhány sorban viszont nem tetszett a kifejezésmódja a nemtetszésnek.

Amúgy a vers elgondolkodtató, de abszolút tükrözi a mai fiatal társadalom mindennapjait.

Szeretném, ha te is elmondanád a véleményedet.

2014. jan. 20. 18:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából én is benne vagyok egy két dologban, de nem viszem túlzásba. Gyakran érzem magányosnak magam, nem az embereket ítélem el, hanem a viselkedésformájukat egyeseknek, a verset még "tiszta" koromban írtam, amikor nem cigiztem és elítéltem a füvet, az elsőre rászoktam (persze nem menőzésből, nem is feszültséglevezetésből, megfogott a hangulata, az az én saját kis szeánszom, dugóm, ami kitölt és rövid időre boldogságérzetet kelt bennem), a füvet kipróbáltam. Lényegesen biztonságosabb a szesznél, de tudok olyat, aki rászokott, normális, de heti 3x 4x erre költ 2500-at. Az pedig rengeteg, így ezzel felhagytam, meghagyom ünnepi alkalmakra. Szesszel szerencsére rosszul jártam mindig, kb 3x voltam részeg, sírtam, minden bajom volt. Nyáron mondtam azt, hogy oké, ebből többet nem kérek, nem is kívánom. Az nem tetszik, hogy engem pl tanulmányok alapján ítélnek meg, hogy művész szeretnék lenni, lenéznek ezért, mintha buta lennék, viszont értelmesebbnek érzem magam. Érett tudom, hogy nem vagyok, érzelmileg túlságosan szét vagyok esve hozzá. A csúnya kifejezésekért elnézést kérek :)
2014. jan. 20. 18:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Amit leírtál az mind benne van a versben. Egyet nem értek, ha a vers elítéli azokat akik használják ezeket a szereket, te mért teszed? Nem ítélek el ne érts félre. Én is dohányzom és alkalomszerűen alkoholt is iszok. Álszent dolog lenne tőlem, hogy téged elítéljelek ezért. Egynek viszont örülök, hogy a gondolkodásod elég érett és ez csak múló kamaszkori érzelmi zavartság. De én úgy gondolom, hogy több vagy mint a nagy átlag. Ha művész akarsz lenni, legyél az és ne érdekeljen, hogy ki mit mond. Légy önmagad ez tesz különlegessé. Nekem ismeretlenül is az vagy. Ja és írd ki magadból az érzéseidet, mert a verseid másokat is elgondolkodtatnak.
2014. jan. 20. 18:58
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, magamat is elítélem sok tettért, persze azokra tekintek inkább negatívan, akik az átlagos végletekbe kerülnek. Én például nagyon érzelmes vagyok, mivel ritkán járhatok ki, így én túlzásba viszem a virtuális életet, zenébe és a rajzaimba menekülök és neten tartom a kapcsolatot a többiekkel. És egyes utakat előbb járok be, mint kéne.
2014. jan. 20. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Wanna-be művész firkálgatás.
2014. jan. 20. 23:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz szólnék. Legalább véleményt írtál volna, hogy miért gondolod így. Szerintem egy kamasztól igenis, hogy jó írás lett. Azért elolvasnám a te véleményedet is, ha tudsz írni és meg is tudsz egy összetett mondatot fogalmazni.
2014. jan. 21. 07:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Kreatív írást tanulok az egyetemen - többek között - úgyhogy van némi fogalmam arról, hogy milyen a jó írás.

Ez nem az. Nincsenek benne mélyenszántó gondolatok, csak az, hogy ,,jaj, én különb vagyok, mint mások és soha senki nem ért meg engem...". Tipikus kamasz vergődés. Meg a görcsös rímekre való odafigyelés. Nem attól lesz vers a vers, ha rímel.

Én úgy gondolom, hogy amíg az ember nem ismeri az antik költőket, verslábakat, addig nem is lehet igazi költő. Hiszen ha belegondolsz, kevés kivétellel, de a magyar irodalomban is rengeteg költő tanulta és tartotta példaképének Horatiust.

Ettől függetlenül felőlem írogasson, természetesen mindenki azt csinál, amit akar, de szerintem hosszútávon fejlődést kell elérnie, ha komolyan foglalkoztatja a költészet...

2014. jan. 21. 12:25
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem nem értetted, sehol sem vagyok más. Viszont ez a saját véleményem, magamat is kívülről szemlélem. Fel van sorolva néhány társaság, amikben én jelen vagyok többé-kevésbé, de mégsem érzem otthon magam sehol. Persze, nem kell, hogy tettszen. Hiszen nem konyítok az irodalomhoz, nem szoktam, csak a barátom verseit olvasni vagy pár rapper haveromét. Viszont jó kiadni magamból a dolgokat így. A versnek úgy tűnik, hogy nincs mondanivalója, mivel össze-vissza vannak a dolgok, de jelenleg bennem is, több művész megmondta nekem, hogy ami az én kezem munkája, legyen az vers vagy rajz, festmény, azon látszik, hogy az enyém.
2014. jan. 21. 16:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Van pár sor, ami tetszik benne, de amúgy nekem nem jön be :/
2014. jan. 22. 21:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Én azt hiszem értem mit szerettél volna kifejezni. Én is így vagyok, van egy társaság, feljárunk péntekenként iszunk, ugyan még sosem rúgtam be (jól bírom a piát). De nem érzem magam odavalónak, van egy "barátnőm" óvoda óta együtt lógunk. Elmesélünk szinte mindent egymásnak. De most hogy jön a továbbtanulás, úgy érzem lenéz/nek, ő és a többiek is a társaságból. Bekerültem egy elit osztályba a jó tanulmányom miatt, de itt levesztettem önmagam. Akik életemben bántottak is egy osztályba járnak velem. Lenéznek, mert én nem kívánok egyetemre menni. Én nem vagyok az az irodai aktakukac. Nem érdekel sem a matek, sem a tudományok, nem vagyok irodalmi sem történelmi beállítottságú. Szerettem volna művészetire menni, de a tandíj borzasztóan magas. És így egy OKJ képzésre megyek. De mi az hogy elit osztályból csak ennyire futotta... a tanárok is furcsán néznek rám emiatt, és a barátaim is. Már én is elhittem/elhiszem hogy semmirekellő vagyok a társadalom számára. Hisz a társaságunkban amúgy is én vagyok a simán elhagyható láncszem... Lenéznek mert még barátom sem volt... nem én tehetek róla ha nem tetszem senkinek, és csak részegen jönnek oda hozzám beszélgetni, aztán már csak nem is emlékeznek rám. Pedig intelligensnek érzem magam, sőt sokszor megnyilvánul. Aztán ott van 2 ember, két aranyos lány szeretnék velük jó barátságban lenni, de elzárkóztak az osztálytól. Jól tanulnak, kedvesek... EMBERIEK. Szoktam velük beszélgetni, de az társaságom nem kedveli őket, sosem hívják meg őket péntekenként. Rosszul érzem magam miatta, de én nem rendelkezem annyi befolyással hogy hívjam őket. Én volnék a rossz, minden jó elrontója. Ezért ez a két személy engem sem enged magukhoz közel... hát ez van... Ezért is szeretnék külföldre menni, az volna számomra végre egy újrakezdés lehetősége.
2014. jan. 25. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!