Véleményezné valaki?
Hát én nem vagyok egy vers kritikus, de tetszett is meg nem is. Azért tetszett, mert a mai fiatalság között van egy fiatal (szerintem lány), aki nem igazán tud azonosulni, sőt elítéli a saját korosztályának viselkedését, "kultúrájával". Valamilyen szinten gondolkodásban a többiek felett áll, viszont ez miatt egyedül érzi magát.
Néhány sorban viszont nem tetszett a kifejezésmódja a nemtetszésnek.
Amúgy a vers elgondolkodtató, de abszolút tükrözi a mai fiatal társadalom mindennapjait.
Szeretném, ha te is elmondanád a véleményedet.
Kreatív írást tanulok az egyetemen - többek között - úgyhogy van némi fogalmam arról, hogy milyen a jó írás.
Ez nem az. Nincsenek benne mélyenszántó gondolatok, csak az, hogy ,,jaj, én különb vagyok, mint mások és soha senki nem ért meg engem...". Tipikus kamasz vergődés. Meg a görcsös rímekre való odafigyelés. Nem attól lesz vers a vers, ha rímel.
Én úgy gondolom, hogy amíg az ember nem ismeri az antik költőket, verslábakat, addig nem is lehet igazi költő. Hiszen ha belegondolsz, kevés kivétellel, de a magyar irodalomban is rengeteg költő tanulta és tartotta példaképének Horatiust.
Ettől függetlenül felőlem írogasson, természetesen mindenki azt csinál, amit akar, de szerintem hosszútávon fejlődést kell elérnie, ha komolyan foglalkoztatja a költészet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!