Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves lányom még nem volt...

16 éves lányom még nem volt nőgyógyásznál, ez baj?

Figyelt kérdés
Nem volt még barátja és rendesen menstruál.ilyenkor is el kell vinni?
2009. nov. 29. 08:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs semmilyen problémája, akkor szerintem nem kell.

Főleg ha nem él szexuális életet & rendesen menstruál akkor nem kell.

2009. nov. 29. 11:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem, dehogy... akkor kell nőgyógyászhoz vinni,hogyha valami problémája van, vagy amikor majd lesz egy komoly barátja és gyógyszert akartok neki felíratni... én 20 éves vagyok, 2 éve van egy komoly kapcsolatom és még nem voltam sosem...na EZ már baj...azért, hogyha elkezd nemi életet élni egy lány, akkor már illene elmennie (én is el fogok, csak eddig nem tudtam magam rávenni,mert rettegek)... viszont addig, amíg nincs semmi rizikófaktor, fölösleges ilyennel kínozni...
2009. nov. 29. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem kínzás.Elkíséred,ha engedik,be is mehetsz vele,és megtapasztalja,hogy nem harapják le a fülét.

Bocsi!

Én annak idején örültem volna,ha anyukám elkísér,mert csak beszélgettünk a témáról,de konkrétan nem vitt el dokihoz.

18 évesen a barátom kísért el.Nem volt ciki az sem,csak szerintem akkor a legjobb,és legőszintébb a kapcsolatod a lányoddal,ha ezt is szépen együtt el tudjátok intézni.És azt nem tudhatjátok,hogy nincs gondja.Fél évente egy vizsgálatot kibír.Szerintem még a doki is megdicsérne titeket,hogy milyen jó kapcsolatban vagytok...

Előbb-utóbb lesz kapcsolata,és szerintem nem úgy kéne először nőorvost látogatni,hogy gyógyszer kéne.

2009. nov. 30. 14:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
pedig szerintem kínzás, főleg egy szűz lánynak...én pl belebetegedtem volna és az egész életemre kihatott volna, hogyha az első ember, aki látja, érinti a nemi szerveimet nem az általam választott férfi lett volna, hanem egy vadideged pasas... ráadásul vannak nőgyógyászok, akik egyáltalán nem foglalkoznak azzal,hogy szűz e a páciens, vagy sem, ugyanúgy csinálnak mindent, mint egy nem szűznél (rengeteg történetet lehet erről olvasni akár itt az oldalon is)... elég majd akkor, ha már van nemi élete...előtte miért kellene egy vadidegen férfi előtt megalázni? utána meg majd csodálkozhat,hogy nem tudja magát elengedni az első partnerével...ezt fokozatosan kell bizalomra építve megalapozni, nem elvinni egy nőgyógyászhoz, aki hipp hopp szétteteti a lábát és turkál benne...
2009. nov. 30. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 vagyok és holnap megyek életemben először, amiért mostanában sűrűn fáj az alhasam. Bár élek nemi életet, és tisztában vagyok vele, hogy azóta évente rákszűrésre kéne járnom, de ahogy előttem is írták már, eddig nagyon nem tudtam rávenni magam. Viszont hogy kísérje-e el az anyuka, az már szerintem lány függő. Nekem pl mondta anyu, hogy szívesen eljön velem, ahogy barátnőm és a párom is, de mindegyikkel, anyuval is teljesen normálisan megtudtam beszélni, hogy ide most jobban szeretnék egyedül menni, mert valahogy "fel kell rá készülnöm lelkileg"... Én az ilyet jobban szeretem egyedül intézni, és bár a barátomban teljesen megbízok, és mindent megosztok vele, ezt mégis egyedül szeretném!
2009. nov. 30. 16:39
 6/7 anonim válasza:
Nem kell még elvinned. Felesleges! Csak ha valami problémája van. Egyébként nem kell a nőgyógyásztól félni. Nem harap. Nem is kínos annyira, mint amennyire az emberek többsége gondolja.
2009. dec. 23. 19:13
 7/7 anonim válasza:
Legkésőbb 18 évesen minden nő köteles rákszűrésre menni a saját érdekében. Én is rettegtem, de egyeltalán nem olyan szörnyű, mint hittem.
2010. jan. 8. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!