Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti elengednétek a 14 éves...

Ti elengednétek a 14 éves lányotokat szilveszterkor?

Figyelt kérdés

A lány én vagyok:D úgy lenne ez az egész,hogy vagyunk kb 20an(ha nem többen) és így az utcán vagyunk este/éjjel elvagyunk,hülyéskedünk..

Inni nem iszok,mert engem nem úgy neveltek.

Hogyan hozzam fel ezt a témát,és hogyan beszéljem rá őket?

2013. dec. 4. 16:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es!

NEM erről van szó!

Nem azért nem engedném, mert ő benne nem bízok, hanem azért nem engedném, mert az utcán őket körülvevő idegenekben nem bízok.

Nem csak akkor történhet veled baj, ha te leiszod magad!

Elég, ha a környezetedben nem tudják a mértéket.

Egy 14-15 éves nem tudja magát megvédeni, ha nála sokkal idősebbek és erősebbek belekötnek.

S egy ilyen estén ez sokkal inkább reálisabb, hogy megtörténik.

Igen, az is megeshet, hogy egy házibuliban, szülői felügyelet mellett issza le magát hullarészegre valaki.

De ez még mindig kevésbé veszélyes rá nézve, mintha színjózanon ugyan, de az utcán vernék fejbe egy pezsgősüveggel.

2013. dec. 4. 21:36
 12/18 anonim ***** válasza:
34%

Elengedném,de megmondanám neki,hogy:

1.Ha nem veszi fel a telefont(egyszer hívnám fel),akkor büntetést kapna!

2.Ha nem jön haza,amikor én azt megszabom,akkor büntetést kapna!Ha azért hisztizne,hogy csak hajnali 2-ig vagy fél 3-ig engedném ki,akkor el se engedném!

3.Ha közel megy a petárdákhoz és baja esik,akkor legközelebb sehova nem menne nélkülem!Ha véletlen esne baja,akkor hidegvérrel kinyírnám a petárdát dobáló idiótákat.

4.Ha drogozik,iszik,cigizik,akkor büntetést fog kapni.

A büntetések pedig:

1.Én vinném el otthonról reggel az iskolába,és aztán délután egyszerre a suliból haza 2 héten keresztül.

2.Ha a mobilját nem veszi fel,amikor egy alkalommal felhívom,akkor tuti,hogy elvenném tőle a mobilját 2 hétig.Rosszullét esetén a tanárok feltudnak hívni..stb.

3.Eltiltanám az illető "barátoktól" 2 hétig..ha nem tartaná be,ez nem lenne olyan gáz.

2013. dec. 4. 21:48
 13/18 anonim ***** válasza:

Engem elengedtek 14 évesen, pedig mi akkor már ittunk.

Életem legjobb szilvesztere volt.:)

Nem ismerem a szüleidet, de ha úgy gondolod, hogy nem engednének, akkor talán kicsit finomítani kellene az eltervezett tevékenységeket a szemükben. Pl ha csak abban az utcában lesztek kint, amelyikben a ház is van, ahol van a buli, akkor szerintem ezt nem feltétlen kell külön kihangsúlyozni.

Azt hogy nem iszol, szerintem felesleges megmondani, mert arra lehet, hogy az lesz a reakciójuk, hogy azért már úgy tűnik felmerült benned a kérdés...

2013. dec. 4. 23:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Én nagyon liberális vagyok ezen a téren, de szilveszter éjjel az utcán lenni tényleg nagyon veszélyes, én magam férfiként sem szeretnék kint lenni. Házibuliba viszont valószínűleg elengednélek, ha tudom hogy hol és kikkel vagy. Illetve nyilván, a kertvárosban a kertes ház elé kivonulhattok, körbenézni. De a zsúfolt, részegekkel teli belváros tényleg nagyon veszélyes. Ráadásul a szilveszter nem mindenkinek szórakozás, a bűnözőknek az egyik legjobb munkanap!
2013. dec. 5. 13:30
 15/18 anonim ***** válasza:
én saját magam sem megyek szívesen utcára szilveszterkor, tavaly kint voltam félórát este 9 körül egyedül, hát tök félelmetes volt. (boltba mentem) és nem engednélek az utcára, házibuliba mehetnél, barátnőhöz, de tök veszélyes, mert petárdáznak...arról nem is beszélve, hogy megfázol. főleg ha nincs pia benned, ami fütsön.
2013. dec. 5. 15:44
 16/18 anonim ***** válasza:
Én elengedném, ha olyanokkal lenne akiket ismerek, és vigyáznak egymásra, de szerintem fél 1-1 óra körül már hazavárnám.
2013. dec. 5. 16:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Én sem tartom magam szigorúnak, de egy 14 évesnek nem kell kint lennie Szilveszter éjjel az utcán, ahhoz még igenis felelőtlen és gyerek. Ilyenkor tele van minden részeg, balhés, drogos hülyékkel, akármilyen hisztit kicsaphatna nekem, biztosan nem engedném el. Az én felelősségem.
2013. dec. 5. 21:17
 18/18 anonim válasza:

Engem tuti nem engednének el,de megmondom az őszintét,szerintem nem az a legnagyobb szórakozás szilveszter éjszakáján,hogy csutka részeg embereket kerülgetek az utcákon,egy halom másik részeg társaságában. Hideg is van,veszélyes is(egyetértek az előttem szólók véleményével).

Házibuli az más dolog. Ott adott a helyszín,az emberek,akiket nem árt,ha a szülők jobban ismernek,tehát megbíznak bennük stb. Az sem mindegy,hogy hány évesekkel lennél. Én múlt hónap végén bátyámmal ünnepeltem a 18. születésnapját, rajtam kívül mindenki 18 felett volt,és mnt durván az ivászat. Nyilván,kínálgattak engem is,csak egy két feles,pezsgő meg mit tudom én. Persze, egyszer van bátyámnak 18.-ja, így hát el is fogadtam,de kihangsúlyozom,nem ittam annyit,hogy 14 évesen úgy berúgjak,hogy a wc mellett éjszakázzak. Kicsit becsiccsentettem talán,de nem vittem túlzásba,mert anyámék így is majd agyon csaptak,mert 5-ig kint voltam a többiekkel. Igaz,hogy a garázsunkban tartotta bátyám a szülinapját és háznál voltam,de akkor se tetszett nekik,hogy hajnalig buliztam.

Szóval inni mértékkel csak,szülőknek ne is nagyon említsd. Az,hogy mennyi ideig lennél,az is fontos,szóval ha nem alszol ott barátnőnél,akkor szerintem fél 2-2 körül ideális a hazamenetel.Telefon legyen kéznél,lehetőleg vedd is fel mindig,mert a szülők eléggé betudnak rágni,ha nem veszed fel a telefont.

2013. dec. 20. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!