Kamaszok, ti hogy emlékeztek vissza az elsős-másodikos éveitekre?
Emlékszel az első sulis napodra? Miket csináltál szabadidődben?
Én emlékszem, hogy megtaláltam az István a király lemezt, és mivel nekünk nem volt lemezlejátszónk, apának a szomszédságból kellett kerítenie, mert annyit kérleltem. :D Sokszor arra táncoltam, és énekeltem. Sokat barbiztam, volt kb 20 barbim. :D Kifestettem őket, fésültem, kimostam a hajukat. Sokat lovagoltam, a barátaimhoz is sokszor mentem, ott mesét néztünk. Sokat voltunk kint, telenként hóembert építettünk, szánkóztunk, akkor még sok hó volt. :D
Pedig nemrég voltam elsős, 2007-ben... Mennyit változott a világ, pont most beszéltem egyik osztálytársammal erről a témáról. Mondta, hogy a 8 éves tesója a barátaival már csak gépezik, ha átmennek egymáshoz, meg facebookoznak, mert az egyik kölyök csinált magának, és akkor már a többinek is kell! Sajnos romlik a világ...
Visszatérve a kérdésre, még annyi hogy ti miket csináltatok a barátaitokkal? Visszahúzódóbb, vagy inkább nagyszájú gyerekek voltatok?
Légyszi kort és nemet is írjatok. :)
13/L
Az első napomra nem emlékszem, csak a beiratkozásra és arra ahogy labdáztunk a tornateremben meg felmentünk a lépcsőn egy kis barátnőmmel és a szüleinkkel. Meg ekkor ismertem meg egy másik osztálytársam is akivel a későbbiekben is jóban voltam.
Valamikor az első vagy második hónapban pedig összeverekedtem egy fiú osztálytársammal, valami nagyon triviális dolgon. De mentségemre szóljon:nem én kezdtem.
Egy két apró emlék megvan még, de összefüggően nem igazán emlékszek dolgokra. Végül is 12 éve volt már.
Én is sokat babáztam, de inkább a Baby Bornommal játszottam (akkor is igen menő játéknak számított)
Sokat voltam kint amikor jó idő volt, játszottam a szomszédgyerekekkel volt egy két csínytevésünk, fogócskáztunk...
Néha átjártam barátnőkhöz. Másodikban pedig már elég szabadon közlekedhettem a környéken (nem túl forgalmas, kifejezetten biztonságos városrész) így kb egész délután otthon sem voltam, ha mégis akkor hat másik gyerek tartózkodott a lakásban :D
18/l
Én 2001-ben voltam elsős, és szégyen vagy nem, nem emlékszem.
Annyira emlékszem, hogy sokat babáztunk, és ha valakinek valamiért nem volt játéka azon a napon, akkor az ujjaiből csinált babát ( ezt most jobban nem tudom megfogalmazni ).
18/l
Én emlékszem az első napomra.:) Nem találtam le az ebédlőbe.:c Meg sírtam anya után. Első házifeladatunk az volt, hogy tanuljunk meg cipőt kötni (halál komoly). A fiúkkal voltam jóban, de aztán inkább lány barátaim lettek.
12/L
hát elsős koromban emlékszem az évnyitóra, mert az elsősöknek leszabadott ülni. és ott örültem a fejemnek h dejó nem kell állnom xd aztán leültem az ovis legjobb barátnőm mellé az első padba de mögém ült egy nagyon gazdag lány akit utáltam és mindig piszkált mert én szebb votlam mint ő :$ és nem tudtam viselkedni szóval onnan elültettek egy fiú mellé a hátsó padba és nagyon szomorú voltam emiatt. és emlékszem, hogy nem ettem meg a menzás kaját és emiatt mindig sírtam, mert leb**sztak a tanárnénik, hogy ennem kell :( de sosem ettem és megmondtam nekik, hogyha etetni mernek lehányom őket. és emlékszem mindig tanultuk a betüket én meg midnig rajoskodtam hogy már tudok olvasni a többiek meg retardáltak, mert az S betüt sem tudják lerajzolni... ja meg volt egy lány akit ellöktem mert beült a hintába, a helyemre. XD és egyszer évvégén volt nálunk egy buli ahová meghivtam az osztálytársamat (kivéve egyet, akit nagyon utáltam. :$) és medencés parti volt, ahol egy hátast ugrottam és beleb**sztam a medence oldalába az állam és mehettünk a sebészetre, hogy összeragasszák az állam xd
másodikban jött hozzánk egy német kislány és senki nem barátkozott vele, mert alig tudott magyarul. de egyszer odajött hozzám és elhivott, hogy kisérjem el wc-re. és innentől én lettem a legjobb barátnője és suli után mindig átjártunk egymáshoz és teljesen elrontott, minden rosszra rá vett de imádtam náluk lenni, meg ott aludni mert nagyon szép házuk volt. de midnig összevesztünk, főleg mikor elakarta mesélni mindenkinek a lezbis kalandjainkat :((( ja igen arra is emlékszem, hogy vettem hello kittys zselés csillogós tollakat és csak a abrátnőimnek adtam belőle, ezért megutáltak az osztályban a lányok XD
Nyilván van amire igen, és van amire nem.
Az első napra nagyjából emlékszem. Tudom, hogy körbeültünk a székeken és mesélnünk kellett magunkról. Második napon már rendesen álltak a padok, és nagyság sorrendben lett meghatározva, hogy ki hol ül. Ja és fiú-lány egy padban. Én kislánynak elég magas voltam, az utolsó előtti padba kerültem egy olyan fiú mellé, akit nem ismertem, ráadásul én elöl szerettem volna ülni. (tudni kell, hogy 22 fős volt az osztályom, ebből 18en jártunk egy oviba, és 16an egy csoportba is) Ennek nem igazán örültem, és egész nap nem szóltam hozzá, pedig ő próbált barátkozni. Aztán rávettem anyukámékat, hogy szóljanak a tanárnéninek, hogy ültessen előre. Előre is lettem ültetve, egy olyan fiú mellé, akit utána 5 évig szerettem. Persze gyerekszerelemmel :) Egész első osztályban együtt ültem vele, meg aztán talán 3.-ban vagy 4.-ben. :))
Magából az első és második osztályból olyanokra emlékszem, hogy mindig játszottunk, meg elevenkedtünk, és hogy a fiúk mindig piszkálták a lányokat. Tőlem volt, hogy elég intim dolgokat kérdezgettek, meg akaratlan csókokat is kaptam. :D Aztán igaz kicsit később, de olyan 5. osztály környékén elkezdték a fiúk fogdosni a lányokat, ezzel a ballagásig nem is hagytak fel.
Érdekes, hogy 13 éves létedre azt írod, hogy nem nagyon gépeztetek. Én 16 vagyok, de az osztályból szinte mindenkinek volt már alsóban is saját gépe, és elég sokszor játszottunk rajta, ha átmentünk egymáshoz. Természetesen azért nem ebből állt az egész napunk, de azért ez nem olyan meghökkentő dolog. Igaz facebookunk nem volt. De az ilyen iwiw, myvip ment már 4.-5. osztályban.
Hát visszahúzódónak semmiképp sem mondanám sem a mostani, sem a régi énemet. :D
Babáim nekem is voltak, elég sok. Szinte minden alkalomra Bratz babát, vagy valami mozgó, beszélő babát kértem. Bár ha jól rémlik, már megvoltam kb 9-10 mikor ezek divatba jöttek, így nekem csak kettő volt (Baby Amore, Chou-Chou --> nem tagadom, mind kettőnek a reklámja fogott meg :D)
Remélem nem kell kitalálni, hogy lány vagyok :)
Nem ismertem senkit sem, mert a város ahol lakunk mindenki az ovijához tartozo suliba ment és én meg másikba. Anyukám volt osztálytársának a gyerekével haverkodtam de ö nem ült mellém. Elsö napbol annyira emlékszek hogy a nyolcadikas padtársamon milyen nadrág volt :D egyik lány nem volt ottebédelös és folyton büdös volt a táskája a tizoraitol. A padtársamba voltam szerelmes meg ö is belém. Uszasoktatásra menet a teremben kellett öltözni és mindig néztem :$$ napközibe mindent 5x kellett elolvasni de mi sose olvastunk hanem beszélgettünk. Rengeteget csináltunk hóvárat amit a nagyol leromboltak :D egyszer talán büntit is kaptak. mindenkivel joba akartam lenni késöbb emiatt utáltak meg xd
Barátnömmel a kishugát felöltöztettük 4honapja kinött ruhába es hordozoba akartuk levinni majdnem elejtettük szegényt.
egyedül mindig tanárnéniset játszottam a plüssökkel babákkal vagy pedig elvált anyuka voltam aki folyton utazik a gyerekeivel :D
Igy belegondolva akkor még tényleg sokkal jobb volt akkor gyereknek lenni :// 2003ban voltam elsös.:D imádtam tanulni. De kb 4.ig az orai dolgon kivül csak az irásbelit csináltam meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!