Kamaszok ti voltatok már Státusz vizsgálaton? 15/l
Most nem akarok hülyeséget mondani, de ezt a vizsgálatot tudtommal babáknál végzik el.
Vagy...
Jézusom, akkor te most a gyerekedet viszed?
Első vagyok, így már más. :D Bocsi, hogy hülyeséget írtam.
Amúgy az utolsó jól mondja, ha egy vizsgálatot nagyon kellemetlennek éreznél, akkor kijelentheted, hogy nem szeretnél rajta részt venni, majd a saját orvosod elvégzi az elvégezendőt. Nőgyógyászati vizsgálat biztosan nem lesz, a bugyi több mint valószínű, hogy rajtad marad majd (ha meg nem, akkor köszönöd szépen, te ezt majd privátban elintézed a dokidnál). Ellenben a melltartó lehet, hogy lekerül. Általában csoportosan hívják be a rendelőbe a gyerekeket, de szinte mindig van egy kis paraván, ami mögött a melltartómentes vizsgálatokat végzik. Egyébként sem a melled lesz a téma, hanem a tüdő körfogata és a gerinced. Magasságmérés, súlymérés, vérnyomásmérés, mini látásvizsgálat (esetleg hallásteszt, de azt külön szokták), nagyjából ezekre számíthatsz. Ne félj, nem vészesek ezek a vizsgálatok.
Ha Tanner-féle beosztást is nézik (nemi érés stádiumai), akkor a melleket (alakját nézik, nem tapizzák) és a fanszőrzetet is megnézik. Ehhez valószínűleg a melltartót levetetik, és a bugyiba belekukkant az orvos.
Nem tudom, hogy 9.-ben nézik-e ezt még, nálunk általánosban nézték egyszer, de ott nem volt paraván, az öltözőben mindenkinek le kellett vetkőzni egy szál bugyira, és libasorban egyszerre bementünk az orvosi szobába. Szerintem attól is függ a vizsgálat, hogy az orvos mennyire sietős típus, mert ha az, akkor egyszerre behív mindenkit, nem lesz türelme megvárni, míg egyenként levetkőzik és felöltözik mindenki egy paraván mögött (pedig úgy lenne a normális, mert akkor nem lenne olyan kényelmetlen a vizsgálat).
Ezeken kívül a gerincet is nézik, illetve az előkészítés során a védőnő súlyt, magasságot, vérnyomást néz stb, hallás, látás vizsgálatot végez (de ezeket időigényessége miatt lehet, hogy már korábban külön megcsinálja). Megszokták kérdezni azt is, hogy van-e már menzesz, mikor volt utoljára, rendszeres-e.
Ha nem akarod levenni a melltartót, bugyit akkor természetesen nem kell! Nálunk voltak akik a nadrágot sem vették le mert éppen tangában voltak.:D Tavaly volt nálunk ilyen státusz és úgy volt, amúgy, hogy a súlymérést, magasságot mások előtt csinálták (valakinek igen kellemetlen volt), majd egyenként bementünk az orvoshoz. Vérnyomást mért, gerincet nézett, látást vizsgált, meg ezek az általános dolgok. Aztán pár kérdés, hogy dohányzol-e, mikor jött meg utoljára, mikor jött meg először, abortusz volt-e, szedsz e fogamzásgátlót, drogozol-e (?:DDD). Nagyjából ennyi volt, kiküldött, és kint kellett felöltözni.
Én amúgy semmi pénzért nem venném le a fehérneműmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!