Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Nagyon megvisel!

Mit tegyek? Nagyon megvisel!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

10. osztályos vagyok, gimiben. Sajnos az elmúlt néhány hónapban nagyon sok lelki problémám volt és sokat hiányoztam a suliból is betegségek miatt. Emiatt sajnos a félévim nem a legjobb, mondhatni siralmas. Úgy érzem kicsúszott a lábam alól a talaj, teljesen kivagyok. Az átlagom majdnem egy egész jegyet romlott a tavalyi év végéhez képest. Még sosem volt ilyen rossz félévim. A szüleim nem haragszanak mert mindenről tudnak, nem is velük van a gond. Inkább az a baj, hogy a saját elvárásaimnak nem voltam képes megfelelni pedig a körülményekhez képest rengeteg energiát és időt fektettem a tanulásba...

2013. nov. 28. 11:52
 1/5 anonim válasza:
Nyugodj meg, minden rendbe jön. Próbálj meg a pozitív dolgokra koncentrálni, ezekből meríts erőt. Mosolyogj minnél többet, mozogj minnél többet, nézz vidám filmeket, olvass vicces könyveket. Helyre fogsz billeni, hidd el.
2013. nov. 28. 12:11
 2/5 anonim válasza:
48%

Szia!

Én nagyon sokat voltam beteg középiskolában, egészen addig, amíg ki nem vették a mandulámat, de az már 12. végén volt. Akkor, utolsó évben annyit voltam beteg, hogy ha még 9 órát hiányoztam volna, osztályt kellett volna ismételnem. Ehhez képest az érettségim tök jól sikerült. :)

Mivel úgyis csak a 11. év végi és a 12. fél évi jegyek számítanak a felvételinél, ne aggódj emiatt. Fogadd el, hogy ez az éved már nem lesz tökéletes a tanulmányaid szempontjából. Inkább szánd most arra az időd és energiád, hogy meggyógyulj lelkileg és fizikailag is. Próbálj inkább rájönni, hogy mi a kiváltó oka a problémáidnak.

És legyél egy kicsit elnézőbb magaddal szemben.

Gyógyulj meg és jövőre egészségesen állj neki a tanulásnak. :)

Jobbulást és sok sikert!

2013. nov. 28. 12:33
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

Nem akaralak megbántani neked ez biztos nagy gond de ezen tudsz változtatani huz bele és ennyi ...

Mit szóljon az akinek megölte magát az egyik legjobb barátnője, jövőre végzős és fogalma sincs mit vár az életől...a srác akit szeret rá se hederit de végülis ez nem is érdekeli már mert kezd az egykor pezsgő leánykából egy közönyös árnyék válni...(ja és ilyen a helyesírása...:D)

Nem magamat akarom sajnáltatni csak azt mondom gondolt át lesz ennél nagyobb bajod az életben (tegyük fel ha emberek közé mész akk biztos de adja neked Isten hogy ne legyen) ezt most el kell fogadnod nem bepánikolnod hanem megoldanod...

2013. nov. 28. 16:34
 4/5 anonim ***** válasza:
szard le, ne legyél már ekkora stréber. majd kijavítod amennyire lehet. amúgy is a 11-es és 12-es jegyek számítanak csak.
2013. nov. 28. 17:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért én ezt sosem értettem, miért kell a tanulást ilyen szinten komolyan venni. 10. bele sem számít a továbbtanulásba, csak felkészít az ez utáni évekre, tehát végképp tök mind1, hogy 3-as vagy 5-ös vagy valamiből. Általánosba is rengeteg ilyen osztálytársam volt, jajj, ilyen lett a félévim, meg jajj, nem tudok megfelelni a saját elvárásaimnak, én jobbat akarok, mert csak 4.1 az átlagom... én meg csak kinevettem őket, és szimplán tanulgattam, készültem órákra, nem is érdekelt, miből vagyok 3-as meg miből 5-ös. És igen, én most ezekkel az emberekkel járok 1 gimnáziumba, 1 szakra, és a felvételim jobb lett, mint nekik. Ezen azért jó elgondolkodni, még mielőtt ilyen szinten előtérbe helyezed az egész napos tanulást, meg az átlagod.
2013. nov. 28. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!