Mit tehetek? A barátnőm teljesen magába van fordulva a súlya miatt :/
Az első kérdés az, hogy hány cm és hány kg? Nincs róla egy képed? (Csak a testéről)
Ha tényleg nagyon túlsúlyos, akkor nem csak a lelki problémái, hanem az egészsége miatt is fontos, hogy normális testsúlyt érjen el.
Ebben lehetne neki segíteni. Keressetek együtt diétákat (mondjuk javaslom, hogy szakembertől kérjetek segítséget, mert a legtöbb "divatdiéta" iszonyatosan egészségtelen).
Keressen fel a lány egy dietetikust, aki pontosan össze tudja neki állítani a diétáját.
Sőt, igazából nem is diétának mondanám, csak egy egészségesebb életmódnak inkább:)
Fontos, hogy vállaljatok vele szolidaritást. Ha ő ott van, akkor ne menjetek mekibe, ne egyetek előtte csokoládét, csipszet stb-t. (Ha nektek nincs szükségetek fogyókúrára és néha szoktatok ilyeneket enni, akkor várjátok meg míg hazaértek, ne előtte tegyétek).
A sport nagyon jó ötlet. Járjatok el minél gyakrabban, az nektek sem árt:)
Ha sikerül fogynia (akár csak 1-2 kilót is), dicsérjétek meg, hogy legyen pozitív megerősítése.
Ha nincs arányban a boldogtalansága a testsúlyával (pl. 5 kg felesleg van csak rajta...), akkor az első körben egy pszichológushoz kellene eljuttatnotok.
Egyébként a pszichológust akkor is ajánlom, ha tényleg nagyon túlsúlyos, mert az írásai alapján tényleg nagyon padlón vagy szegény.
Nem lenne jó, ha ebből valamilyen étkezési zavar vagy depresszió alakulna ki.
Ui.:
"És tudom, hogu milyen rossz neki, régen nagyon csúnya voltam és a mai napig szorongok emiatt, festem a hajam, éheztetem magam stb. "
Lehet, hogy neked sem ártana felkeresnek egy szakembert, ha éhezteted magad, mert az nagyon nem normális dolog.
Esetleg ha te elmész előbb, akkor ő is könnyebben rá fogja magát venni a dologra.
Amit tudsz tenni ,hogy elmész vele sportolni bátorítod meg segítesz neki betartatni egy étrendet
1 év alatt bőven letudna annyit adni ,hogy nem kéne szégyellnie magát a súlya miatt és legalább nő az önbizalma is tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!