Kamasz fiúk, mennyire értetek az elektronikus dolgokhoz, az autókhoz és a fizikához?
Szerintem 3.
Mármint, mi az, hogy mennyire? Mihez képest?
Átlagosan a mai generáció (köztük én) tudjuk használni őket. Kevés gonddal, vagy gond nélkül. Ez nem jelenti azt, hogy pontosan értjük azt, hogy miért és hogyan működik.
Bárki aki akár 50 év körül van manapság gond nélkül tud használni egy kölcsönkapott fényképezőgépet, vagy néhány perc alatt rájön a módjára.
Ettől még nem tudja, hogy pontosan mi zajlik le és hogyan készül el a kép.
Ugyanez igaz a mai fiatalokra. Ismerik, használják, de nem tudják a pontos működést. Hisz minek is tudni?
Azért szerintem a mai 40-50 év körüli korosztály sokkal járatosabb az elektronikus, műszaki dolgok működésében mint a fiatalok...
Magamról nem tudok írni, mert sem kamasz, sem fiú nem vagyok:), de van egy 16 éves öcsém, ő eléggé vágja a dolgokat. De ehhez jár magyarázatként az, hogy apumnak műhelye van otthon, és évek óta be-befogja őt segíteni. Enélkül semmi köze nem lenne ezekhez, maximum a Discovery-n nézne meg egy-egy adást.:)
Én konkrétan ebben élek:D Leírtad azt a három dolgot, ami éltet... Fizikát imádom iskolában, jó tanár, érdekes maga a tárgy, heti 5 fizikám van.:) Járok versenyekre is, mert szeretem.
Az autókhoz értek, a motor felépítése működése, a legtöbb fejlesztést tudom, illetve mivel lehet javítani teljesítményt, hatásfokot. (Elméletben...:) ) A motorkerékpárok jobban lázba hoznak.:) Van is három mocim, egy Simson, egy Honda NSR 50, és egy 125/1-es MZ (Banántankos). Mindegyiket én restauráltam gyárira, szétszedtem az egészet összeraktam, a nulláról. Illetve az MZ-t kicsit megtuningoltam. Kapott új rezonátoros kipufogót (amit én terveztem, ebből is látszik mennyire benne vagyok a témában), CDI-s gyújtást, meg egy 150-es hengert, megy mint a veszedelem. A nyaramat általában a műhelyben töltöm... De itthon amúgy is gyakran én javítom meg a dolgokat, mert édesapám nem mindig ér rá.
Az elektronikus dolgok olyan 8 éves korom óta hoznak lázba. 12 évesen már Pawn (C++ csak valamivel egyszerűsítve) nyelven tanultam rendesen programozni, valamilyen szintre el is jutottam.:) A technikai kütyük között a legfrissebb infókat mindig tudom. Tudom az összes fajta TV, videókártya, RAM, processzor, alaplap felépítését illetve működését.:)
Szóval én nagyon vágom a témát, mondhatjuk ezek a dolgok az én hobbim.:) Ami fura nekem, hogy másoknak ha olyat mondok, hogy NYÁK, vagy kondenzátor azt se tudják mi a fenéről vakerálok, pedig nem olyan bonyolult fogalmak. Ja, és még egyébként a robotika is érdekel, van is itthon néhány programozható robotom sok szenzorral.:)
16/F
A tapogatós telefonon és a Windows 7-en kívül nem fognak rajtam ki az elektronikus cuccok.
Az autók alatt mire gondolsz? Szinte az összes keleti típust megismerem, a működését is vágom.
A fizikát rühellem, csak az elektronika érdekel.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!