Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kollégium kérdés! Mit tegyek,...

Kollégium kérdés! Mit tegyek, hogy elengedjen?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy jövőre ballagok (még van időm, de már most minden a továbbtanulásról szól..). Kinéztem egy iskolát, aminek vagy egy szimpatikus szaka. A suli is jó, az osztályból sokan mennek oda, csak 1 órányira van innen. Szóval koleszos lennék. A baj az, hogy anyu erről hallani sem akar... De nem értem miért. Sosem volt koleszos. Lánykoleszbe mennék. De ahányszor felhozom, mindig az hajtogatja, hogy nem jó, meg hogy szerinte butaság messzire menni ilyen fiatalon, ráérek majd a fősulin. De én másként látom. Rengeteg középiskolás koleszos. Érzem, hogy nagy kihívás lenne, és jót is tenne. Tudok nagyon önálló is lenni, a tanulmányi átlagom jó és kiváló között van. Az iskola pedig nagyon tetszik, de anyu... Még nem beszéltünk komolyabban erről, most tervezem, mivel érveljek? Fontos, hogy tényleg tetszik az iskola, és elsősorban azért szeretnék odamenni. A közelben csak gimi és szakiskola van, szakközép (ahova pont szeretnék) nincs. De anyu inkább elküldene gimibe, nem is érdekli, hogy én mit akarok... Hogy beszéljem meg vele? Tudom, hogy neki is van beleszólása, de mégiscsak az én döntésem (kéne legyen). Tényleg szeretnék oda menni. Tetszik a suli, jók a szakok, minden szempontból bejön. Szívesen járnék oda, de bejárós semmiképp nem lennék, mert 1 óra nekem minden nap nagyon fárasztó lenne. Szeretek kalákában tanulni, mert segítséget tudok kérni ha valamit nem értek, és megnyugtat, hogy más is tanul. Szerintem jót tenne a kolesz nekem, egyfajta rendszer lenne az életemben. Plusz az is bizonyítja, hogy nem szórakozásból mennék oda, hogy lánykoleszba megyek. Persze biztos fogok bulizni is, de nem azért mennék oda...

Bocsi, kicsit kuszára sikerült. Előre is köszönöm a tanácsokat! Mit tegyek?

2013. nov. 13. 20:07
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és azt is hozzátenném, hogy semmi olyat nem tettem, amiért elvesztette volna a bizalmát irántam. De mégis... folytában csak azt hallgatom, mondja hogy jajj, jövőre buszozol a szomszéd városba... Arról hallani sem akar, hogy kollégista leszek kicsit (fél órával) messzebb. :/
2013. nov. 13. 20:14
 2/11 anonim válasza:
100%
Ne haragudj,de leírnád,hogy melyik gimi mert lehet,hogy hasonló cipőben járunk:)
2013. nov. 13. 20:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Székesfehérvár :) de a lényeg: mit mondjak neki? :/ szeretnék odamenni.
2013. nov. 13. 20:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Fogj egy lapot, guglizd rá, hogy mik a kolesz jó oldalai. Én ebben az évben felvételizek, én is kolis leszek, ha felvesznek. Meg kell tanulnom majd a pénzemet beosztanom, hogy ne maradjak éhen, önállóbb leszek, megtanulok más emberekkel együttműködni, még ha ellemségek is vagyunk, stb. Nem tudom, hogy elváltak-e a szüleid vagy anyukád nagyon ragaszkodó, de lehet, hogy azért nem akarja engedni, mert hiányoznál neki. Írd le a buszozás mellett álló érveket és ellenérveket és a koleszos mellett állókat is, anyukáddal egészítsétek ki,miután megírtad.
2013. nov. 13. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy egy órára van az iskola. Akár be is tudsz járni, az még nem nagy idő. Budapesten sokan utaznak egy órát a suliba. Útközben tanulhatsz is :) Ha akarod, következő évtől lehetsz koleszos, akkor már anyukád is meg fogja engedni, ha most még nem.
2013. nov. 13. 22:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Milyen szakra mennél? Ettől is függ, lehet hogy a szak nem szimpi neki.
2013. nov. 14. 16:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy a szakkal van a baja. A kolesz. Félt, amit megértek, de a jövőm a tét. Azt mondja mellette még a helyem, meg próbálja elvenni olyanokkal a kedvem, hogy nem fogok tudni ott tanulni, aludni, rossz a kaja, éhen maradok, stb... 1 óra nem rengeteg! Fél órát is alig bírnék, rosszul vagy a buszon + most még helyben járok suliba, és ígyis tök fárasztó, nemhogy még utazni is. Azért köszönöm a válaszokat, jöhetne még...:/ :)
2013. nov. 14. 17:50
 8/11 A kérdező kommentje:

*nekem rengeteg. Bocsánat :)

Igen, ez lehetséges, mert nagyon jó a kapcsolatunk. Nekem is hiányozna, de hát el kell szakadni egyszer...

2013. nov. 14. 17:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Igaza van anyukádnak hidd el ö csak a javadat akarja és félt ott nelesz ás spájz konyha hütö azt ehetsz ihatsz amire kivánsz mint otthon meg a szobatársak is kitudja milyenek. Hidd el mindenüt jó de legjobb otthon. 1 óra utazás az tényleg semmi.
2013. nov. 30. 21:23
 10/11 A kérdező kommentje:
Van akinek semmi, nekem rengeteg, még fél óra is. Tegyük fel, hogy bejárós vagyok. 1 óra míg elkészülök, 1 óra míg beérek (ha nem több, télen meg a jeges utakon nem is tudom, hogy jutnék be...). Ez már 2 óra, nagyon korán kéne kellnem, hogy kiérjek, és nem is mindig sikerülne, mivel 9-ben van hogy van nulladik óra. Akkor tuti nem érnék be, és utálok kapkodni, lekésni, stb. A buszt se bírom, hosszú távon rosszul vagyok, és nagyon le is terhel, fáraszt, azután még tanulni is... 1 hét és megdöglenék. A buszon tanulás meg nem megy, pattog a busz, hangzavar... Tudom, hogy legjobb otthon, de ha egyszer más lehetőség nincs... Gimibe nem fogok menni, mert nem tetszik, és nem fogok ott szenvedni 4 évig csak mert nekem itthon kényelmesebb... Rengeteg ember koleszos, nálam jóval kényesebb lánykák is és mégis kibírják. Úgyhogy ha van jobb lehetőség, miért ne mennék picit messzebbre?! Anyu egyébként kezd megenyhülni, megnyugodott a lánykollégium szó hallatán... :)
2013. dec. 1. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!