Kollégium kérdés! Mit tegyek, hogy elengedjen?
A lényeg, hogy jövőre ballagok (még van időm, de már most minden a továbbtanulásról szól..). Kinéztem egy iskolát, aminek vagy egy szimpatikus szaka. A suli is jó, az osztályból sokan mennek oda, csak 1 órányira van innen. Szóval koleszos lennék. A baj az, hogy anyu erről hallani sem akar... De nem értem miért. Sosem volt koleszos. Lánykoleszbe mennék. De ahányszor felhozom, mindig az hajtogatja, hogy nem jó, meg hogy szerinte butaság messzire menni ilyen fiatalon, ráérek majd a fősulin. De én másként látom. Rengeteg középiskolás koleszos. Érzem, hogy nagy kihívás lenne, és jót is tenne. Tudok nagyon önálló is lenni, a tanulmányi átlagom jó és kiváló között van. Az iskola pedig nagyon tetszik, de anyu... Még nem beszéltünk komolyabban erről, most tervezem, mivel érveljek? Fontos, hogy tényleg tetszik az iskola, és elsősorban azért szeretnék odamenni. A közelben csak gimi és szakiskola van, szakközép (ahova pont szeretnék) nincs. De anyu inkább elküldene gimibe, nem is érdekli, hogy én mit akarok... Hogy beszéljem meg vele? Tudom, hogy neki is van beleszólása, de mégiscsak az én döntésem (kéne legyen). Tényleg szeretnék oda menni. Tetszik a suli, jók a szakok, minden szempontból bejön. Szívesen járnék oda, de bejárós semmiképp nem lennék, mert 1 óra nekem minden nap nagyon fárasztó lenne. Szeretek kalákában tanulni, mert segítséget tudok kérni ha valamit nem értek, és megnyugtat, hogy más is tanul. Szerintem jót tenne a kolesz nekem, egyfajta rendszer lenne az életemben. Plusz az is bizonyítja, hogy nem szórakozásból mennék oda, hogy lánykoleszba megyek. Persze biztos fogok bulizni is, de nem azért mennék oda...
Bocsi, kicsit kuszára sikerült. Előre is köszönöm a tanácsokat! Mit tegyek?
*nekem rengeteg. Bocsánat :)
Igen, ez lehetséges, mert nagyon jó a kapcsolatunk. Nekem is hiányozna, de hát el kell szakadni egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!