Szülők, mit tennétek, ha a 16 éves lányotok egy tetoválást csináltatna titokban (az oldalára egy nagyjából életnagyságú hollót, ami éppen eszi a húsát)?
Az biztos, hogy egy csomó vizsgálatra elvinném, ahogy írták: HIV, Hepatitisek, ami fertőző betegség létezik a világon leteszteltetném mindenre. Nem érdekelne hány vérvételbe vagy egyéb vizsgálatba kerülne, ha plusz pénzbe akkor azt pedig a zsebpénzéből vonnám le.
Amíg meg nem mondja melyik szalonban csinálták, addig pedig nincs telefon, internet és számítógép csak úgy ha tanulásra kell és konkrétan ott ülök mellette és nézem, mit csinál. Természetesen a szobájából kivinnék minden elektronikus eszközt, WIFI jelszót pedig lecserélném, nehogy egy kölcsönkapott telefonnal internetezni tudjon.
Amint megmondja mindent visszakap.
18-as válaszoló: Akkor miért nem ér rá 2 múlva megcsináltatni, amikor már nem az anyuka/apuka felel érte? Arról nem is beszélve, ki tudja ki a fene tetoválta és mennyire volt higiénikus a környezet...
(egyébként nincs bajom a válaszoddal, nem akarok veszekedni)
Kérdező, szerintem is jelentsd fel!
A lánnyal meg alaposan elbeszélgetnék...
Hát ez nehéz kérdés. Igyekszem objektívan válaszolni, hiszen én is rendelkezem pár mintával, és tervben is van a folytatás. DE, megpróbálom magam beleképzelni a helyzetbe. A minta nekem tetszik, a combomon nekem is van egy elég nagy E.A.Poe portré, rózsákkal és a hollóval, én imádom a műveit, a stílusát, ezért esett rá a választásom. Tulajdonképpen talán egyedül a kora "kifogásolható", bár ez is egyénfüggő. Nem ismerem a leányzót, ezért véleményt sem tudok alkotni, mennyire érett, mennyire megfontolt és hogy mit miért tesz. Így csak magamból tudok kiindulni. Lassan két éve került rám az első minta, és örülök, hogy vártam vele. Évekkel ezelőtt olyan dolgok is tetszettek, amik most már nem feltétlenül. Szóval nekem kellett ez az idő, hogy kiforrjon mit is szeretnék valójában, amit kicsit sem bánok meg később. Én nem fogom tiltani a tetoválást a gyerekeimnek, majd ha lesznek, úgy ahogy anyu tiltotta nekem (bár sok évi nyaggatás után megjegyezte, végül is már felnőtt vagyok, az én testem, úgy is azt teszek vele, amit akarok.) Ha 16 évesen szeretne tetoválást vagy egyéb testmódosítást a gyerekem, bízom benne hogy lesz olyan kapcsolatunk, hogy le tudjunk ülni beszélgetni előtte. Mit jelent neki a minta, miért pont az, mit érez vele kapcsolatban, stb. Ha úgy látnám, hogy éretten és felelősségteljesen gondolkozik róla, megengedném, segítenék kiválasztani a helyet, hogy véletlenül se valami csóró sufnitetoválása legyen, ami ronda. Ha már tetoválás, legyen szép, tiszta és minőségi.
Nekem ez a véleményem.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!